پذیرش واکسن کرونا در شرایط کنونی یک مسوولیت اجتماعی است ، کسیکه واکسن گریزی را پیشه کند هم به خود و هم به جامعه آسیب می زند ، و اکسیناسیون از مهمترین عوامل پیشگیری از مرگ و میر است، اما با آغاز واکسیناسیون شایعات فضای مجازی توانست بر اذهان برخی اثر گذاشته آنان را برای تزریق واکسن دچار تردید کند؛ این توهم در افرادی که اطلاعات خود را از منابع معتبر دریافت نمیکنند، بیشتر است.
شایعاتی مانند آب مقطر بودن واکسنها برای کم کردن ترس مردم از بیماری و چینی بودن تمام واکسنها بیشتر مطرح است و این شایعات تحت پیگیری قرار نگرفتهاند ، شایعاتی که صحت ندارد و برخی افراد با نیتهای شوم و بدخواهانه به درست کردن شایعات پرداختهاند و این شایعات نباید مورد توجه قرار گیرند.
از شایعات مطرح شده در زمینه واکسیناسیون، تغییرات ژنتیکی و DNA است و اینکه پس از اتمام واکسیناسیون جهانی اقدام به گرفتن جان انسانها میکنند. تمام این شایعات مطرح شده درباره واکسیناسیون دلیل عدم تزریق واکسن بوده است.
از مهمترین شایعات راجع به واکسیناسیون بین افراد از بین بردن قدرت بچهزایی، کاهش طول عمر و ایجاد نوعی سرطان است. علت شایع واکسنگریزی افراد باور نداشتن به بیماری کرونا و اعتقاد به ساخته ذهن انسان بودن آن است، با وجود اینکه شواهد آن در جامعه وجود دارد اما اعتقاد راسخ دارند که اگر خدا بخواهد انسان بمیرد، میمیرد و قابل پیشگیری نیست.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز هم روز شنبه در نشست صبح امروز ستاد مدیریت کرونا دانشگاه بر مشارکت تمام مردم استان در راستای اجرای کامل برنامه واکسیناسیون علیه کرونا بدون توجه به شایعات ، تاکید کرد.
عبدالرسول همتی در ادامه این نشست گفت: کنترل و مهار شیوع بیماری کووید۱۹، نیازمند ایمن شدن تمام اقشار جامعه است که این موضوع، اهمیت حضور و مشارکت تمام مردم در اجرای برنامه واکسیناسیون عمومی برای افزایش سطح ایمنی در جامعه را نشان می دهد.
معاون بهداشت دانشگاه افزود: مردم عزیز استان فارس به ویژه کسانی که تاکنون برای دریافت واکسن کرونا اقدام نکرده اند، بدون توجه به برخی شایعات برای تزریق واکسن کرونا به مراکز تعیین شده مراجعه کنند.
همتی همچنین آمار ورودی بیماران کرونا به بیمارستان های استان را قابل توجه خواند و رعایت شیوه نامه های بهداشتی در کنار واکسیناسیون علیه کرونا را مهمترین عامل برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ دانست.
معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با بیان اینکه بیش از سه میلیون و ۷۸۰ هزار دز واکسن کرونا در فارس تزریق شده است، تازه ترین آمارهای کرونا در استان از ابتدای شیوع تاکنون را اعلام کرد.
همتی گفت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۵۶۶ هزار و ۱۸۸ تست کرونا شامل یک میلیون و ۳۷۰ هزار و ۳۰۸ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۴۱۰ هزار و ۷۰۱ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون، ۱۹۵ هزار و ۸۸۰ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۴۴ هزار و ۱۳۹ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۵۴ هزار و ۸۴۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
او همچنین از بهبودی ۴۴۰ هزار و ۹۸۴ نفر از ابتدا تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها مرخص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
معاون بهداشت دانشگاه در ادامه با اعلام جان باختن ۱۴ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون را ۶ هزار و ۷۵۶ نفر اعلام کرد.
دکتر همتی با بیان اینکه ۲۴۳ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان بستری شده اند، افزود: هم اکنون دو هزار و ۵۴ بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم در بیمارستان های فارس بستری هستند که از این تعداد، ۲۱۱ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
معاون بهداشت دانشگاه در زمینه اجرای برنامه واکسیناسیون علیه کروناویروس در فارس، گفت: تاکنون دو میلیون و ۶۰۹ هزار و ۸۶۳ دز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۱۷۹ هزار و ۴۲۵ دز دوم واکسن کرونا، به جمعیت هدف در فارس تزریق شده است و مجموع تزریق واکسن کرونا در فارس به سه میلیون و ۷۸۹ هزار و ۲۸۸ دز رسیده است.
دکتر همتی از تمام مردم استان در تمامی گروه های سنی بالای دوازده سال که شرایط دریافت واکسن دارند و به ویژه خانم های بارداری که تاکنون برای تزریق واکسن اقدام نکرده اند، خواست هرچه زودتر برای تزریق واکسن کرونا به مراکز و سالن های واکسیناسیون در سطح استان مراجعه کنند.
او با اشاره به اهمیت واکسیناسیون دانش آموزان و دانشجویان با توجه به احتمال بازگشایی مدارس و دانشگاه ها و برگزاری کلاس ها به صورت حضوری، از آنان خواست برای دریافت واکسن اقدام کنند.
معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه واکسیناسیون هوشمند کشور در حال بررسی است، افزود: این طرح در هفته های آینده ابلاغ خواهد شد و بر اساس این آیین نامه، در روزهای آینده ارایه خدمات اجتماعی تنها در ازای ارایه کارت واکسن انجام خواهد شود، بنابراین ضروری است هم استانی های عزیز با انجام کامل واکسیناسیون و دریافت کارت الکترونیک واکسن، بتوانند از خدمات اجتماعی و شهری به صورت هوشمند بهره مند شوند.
دکتر همتی تاکید کرد: واکسیناسیون به تنهایی تضمین کننده ایمنی در جامعه نیست و کماکان باید ضمن از استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی و پرهیز از حضور و تردد در اماکن شلوغ، با همکاری و تعامل همگانی از شرایط بحران شیوع کرونا عبور کنیم.
نظر شما