چهارمحال و بختیاری در تولید گوشت  ارگانیک صاحب بِرند می‌شود

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: این استان با تولید سالانه ۱۱ هزار تن گوشت قرمز در مراحل پایانی کسب مجوز بِرند تولید گوشت ارگانیک و طبیعی قرار دارد.

یحیی حسین‌پور روز شنبه در نشستی به مناسبت روز روستا و عشایر که با حضور جمعی از مسوولان و خبرنگاران این استان برگزار شد، اظهار داشت: در کشور تاکنون سه شرکت در حوزه تولید گوشت طبیعی و ارگانیک فعال شده است و به‌زودی این استان صاحب چهارمین برند تولید گوشت طبیعی و ارگانیک کشور می‌شود.

وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری دومین استان عشایرنشین کشور است، وجود جمعیت بالای عشایرنشین در این استان را ظرفیتی برای تولید گوشت، پشم و شیر در کشور اعلام کرد و گفت: عشایر استان با در اختیار داشتن یک هزار و ۵۵۰ راس دام سبک و ۲ هزار و ۷۰۰ راس دام سنگین سالانه ۱۱ هزار تن گوشت قرمز، یک هزار تن پشم و ۳۵ هزار تن شیر و لبنیات تولید می‌کنند.

حسین‌پور جمعیت مجموع عشایر درون و برون کوچ استان را ۱۴۶ هزار و ۲۱۵ نفر در قالب ۳۴ هزار و ۷۷۲ خانوار اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۱۲۴ هزار و ۱۷۳ نفر در قالب ۲۸ هزار و ۷۴۵ خانوار شامل عشایر برون کوچ و ۲۲ هزار و ۴۲ نفر در قالب ۶ هزار و ۲۷ خانوار عشایر درون کوچ به شمار می‌روند.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری از بازسازی و مرمت چهار هزار و ۹۸۰ کیلومتر ایلراه عشایری در استان خبر داد و اظهار داشت: سالانه یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر ایلراه در استان بازسازی و مرمت می‌شود.

حسین‌پور همچنین از توزیع یک هزار دستگاه پنل خورشیدی بین عشایر استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۸۲۵ پنل از سوی شرکت توزیع نیروی برق و ۱۷۵ دستگاه از محل منابع داخلی امور عشایر استان تامین شده است.

وی با اشاره به انتقادهای وارده بر ایجاد شهرک‌های عشایری، تصریح کرد: تاکید ما بر این است تا شهرک‌ها ایجاد نشود مگر اینکه در کنار آن اشتغال و تولید عشایر نیز دیده شود که در همین راستا با لحاظ کردن این سیاست مهم مراحل احداث هشت شهرک با اختصاص ۸۰۰ میلیون تومان در دستور کار قرار گرفته است.

حسین‎‌پور خاطرنشان کرد: همچنین در چهار سال اخیر ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت اشتغالزایی در اختیار عشایر استان قرار داده شده است.

اختصاص ۵۸ درصد طرح‌های اشتغالزایی روستاییان به زنان

معاون اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با بیان اینکه ۵۸ درصد از مجموع تعداد طرح‌های اجرا شده در حوزه اشتغال پایدار روستایی و عشایری به زنان تعلق یافته است، اظهار داشت: این در حالی است که به لحاظ حجم تسهیلات اختصاصی زنان ۳۰ درصد تسهیلات را به خود اختصاص دادند.

شاپور حیدری افزود: رسته‌های شغلی تولید فرش و دستبافته‌ها، پرورش دام سبک و پوشاک بیشترین متقاضی را در دریافت تسهیلات عشایری و روستایی در استان داشته است.

پرداخت ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر و روستاییان استان

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست از اعطای یک هزار و ۸۲۸ فقره تسهیلات به عشایر و روستاییان استان خبر داد و گفت: این تسهیلات شامل یک هزار و ۴۴۹ فقره در حوزه دام، طیور و زنبور عسل، ۲۰ مورد در حوزه گلخانه‌ها، ۷۷ مورد در حوزه گیاهان دارویی، ۹۳ مورد در حوزه مکانیزاسیون، ۶۱ مورد در حوزه شیلات، هفت مورد در حوزه صنایع، پنج مورد در حوزه خدمات و ۱۱۶ فقره تسهیلات در حوزه طرح‌های سازمان امور عشایر بوده است.

سام مردانی افزود: این تسهیلات به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای بیش از۸۰۰ روستای دارای سکنه است که از این تعداد ۵۷۵ روستا دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار است.

حدود ۳۴۰ هزار نفر در روستاهای چهارمحال و بختیاری سکونت دارند ، که این رقم ۳۶ درصد جمعیت این استان را شامل می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha