تولید مهر نماز ضدمیکروب نانویی با قابلیت شست و شو توسط محقق ایرانی

تهران- ایرنا- دانش‌آموخته دوره کارشناسی ارشد شیمی‌تجزیه دانشگاه فردوسی مشهد موفق به طراحی و تولید مهر نماز با خاصیت آنتی‌باکتریال و قابلیت شست و شو شد، این مهر در حال حاضر تولید و به بازار عرضه شده است.

به گزارش روز یکشنبه ستادویژه توسعه فناوری نانو، سید میثم مصطفوی محقق و مدیرعامل این شرکت فناور نانویی گفت: خاک بستری سرشار از مواد آلی و معدنی متنوع بوده و خواستگاه بقا، رشد و انتقال میلیون‌ها میکروارگانیسم (بیماری زا و غیر بیماری زا) شناخته شده است.

وی تصریح کرد:  استفاده مشترک از مهر نماز و تماس مستقیم آن با دست، پوست و حتی لب‌ها در افراد متفاوت، اهمیت بهداشت این وسیله را دوچندان کرده است،  لذا مهر سنتی می‌تواند عامل انتقال و شیوع تنوع بالایی از بیماری‌ها بین نمازگزاران باشد. یک راه حل فنی، سالم و مقرون بصرفه افزودن خاصیت ضد میکروبی در کل مهر با استفاده از کارایی برخی از ترکیبات معدنی خود خاک در مقیاس نانو است.

وی خاطرنشان کرد: با همکاری محققان شرکت  با استفاده از فناوری‌ نانو موفق به ایجاد این خاصیت آنتی‌باکتریال در مهر شدیم، این مهرهای آنتی‌باکتریال می‌توانند ۹۹٫۹۹ درصد از باکتری‌ها را از بین برند و تست‌های آزمایشگاهی و سلولی نیز این نتایج را تایید می‌کند،  ما موفق به دریافت سیب سلامت از سازمان غذا و دارو نیز شدیم.

این محقق ادامه داد: ۵۰ هزار عدد از این مهر به حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) تحویل داده شده و سفارش ۶۰۰ هزار عددی از این مهرها را نیز دریافت کرده‌ایم،  علاوه بر حرم امام رضا (ع)، مساجد جامع و حرم‌های دیگری نیز در حال حاضر از این مهرها تهیه کرده و استفاده می‌کنند.

مصطفوی گفت: این مهرها در دو شکل غیرقابل شست و شو و قابل شست و شو تولید و عرضه می‌شوند که هر دو نوع، مورد تایید مراجع دینی هستند.

این دانش‌آموخته دوره کارشناسی ارشد شیمی‌تجزیه دانشگاه فردوسی مشهد درباره نانویی بودن این فناوری ازود: تمامی ترکیبات به کار رفته در این مهر همان ترکیبات خود خاک هستند که در ابعاد نانومتری در آمده‌اند.

وی یادآور شد: محصول مهر خاکی انتی باکتریال در سال ۱۳۹۶ در اداره اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده، در ادامه با اخذ تائیدیه‌های متنوع آنتی باکتریال، تائیدیه عدم وجود حساسیت سلولی، تائیدیه عدم ایجاد تحریک پوستی و دیگر مجوزهای موردنیاز در سال ۱۳۹۹ این محصول موفق با اخذ سیب سلامت و تائید بهداشتی از سازمان غذا دارو کشور شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha