احتمال پیروزی مقاومت در انتخابات پارلمانی عراق بالا است

تهران- ایرنا- تحلیلگر مسائل عراق، شانس گروه‌های مقاومت را برای پیروزی در انتخابات پارلمانی عراق بالا ارزیابی کرد و گفت: اگر جریان‌های نزدیک به مقاومت اکثریت را به دست بگیرند مصوبه اخراج نیروهای بیگانه را اجرایی می‌کنند بنابراین آمریکا همه توان خود را به میدان آورده است.

امیر موسوی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره آرایش انتخابات پارلمانی عراق، گفت: «جریان صدر» به رهبری مقتدا صدر، ائتلاف «دولت قانون» به رهبری نوری مالکی، ائتلاف «فتح» به رهبری هادی عامری و ائتلاف «جنبش حقوق» به رهبری حسین مونس از جمله ائتلاف‌های مهم در انتخابات سراسری امروز عراق است.

کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: ائتلاف «فتح» و ائتلاف «جنبش حقوق» با شعار پشتیبانی از حشدالشعبی، تبعیت از مرجعیت و همکاری با ایران و حمایت از انتفاضه مردم فلسطین در انتخابات حضور دارند. ائتلاف «دولت قانون» هم در کنار شعارهای ائتلاف «فتح» و ائتلاف «جنبش حقوق» بر ایجاد توازن منطقه‌ای در ارتباط با دیگر قدرت‌های منطقه ای و بین المللی تاکید دارد.

موسوی با اشاره به انجام رای گیری نیروهای نظامی و امنیتی عراق در کنار نتایج منتشر شده برخی نظرسنجی‌ها گفت: گزارش‌های میدانی حاکی از گرایش بیشتر مردم عراق به سمت گروه‌های مقاومت یعنی ائتلاف «دولت قانون»، ائتلاف «فتح» و ائتلاف «جنبش حقوق» است.

وی، انتخابات امروز عراق را تاریخی و سرنوشت ساز ارزیابی کرد و گفت: بیانیه مرجعیت عراق از جمله حضرت آیت الله سیستانی در افزایش مشارکت مردم به نفع گروه‌های مقاومت موثر است. آیت الله سید کاظم حائری هم به تازگی بیانیه دادند و خصوصیاتی را برای گروه اصلح بیان کردند که این خصوصیات با ویژگی‌ گروه‌های مقاومت همخوانی دارد و اخراج نیروهای بیگانه از عراق یکی از خصوصیات است. بیانیه مرجعیت می‌تواند افزایش مشارکت و در نتیجه افزایش شانس گروه‌های مقاومت را در پی داشته باشد و به نفع «جریان صدر» نیست.

حامیان صدر نسبت مشخصی از آرا را دارند

موسوی، طرفداران «جریان صدر» را گروهی خاص با نسبت مشخصی از رای دهندگان ارزیابی کرد و افزود: بیانیه‌های مرجعیت عراق، احتمال افزایش مشارکت تا ۵۵ درصد را بالا برد که این موضوع، شانس پیروزی صدر را کاهش داد. در عین حال، اگر صدر اکثریت را در پارلمان به دست آورد نخست وزیر از این جریان سیاسی خواهد بود و در صورت تحقق شعار این گروه برای کسب ۱۰۰ کرسی پارلمانی، تشکیل دولت از سوی گروه‌های مقاومت سخت خواهد بود.

این تحلیلگر ارشد مسائل عراق از ائتلاف مقتدا صدر با عمار حکیم رهبر جریان «حکمت ملی» و حیدر العبادی رهبر جریان «النصر» خبر داد و گفت: «جریان صدر» در دولت‌های گذشته حضور آشکاری در قدرت نداشته و این موضوع باعث شده که او بتواند همه مشکلات و فسادها را به گروه‌های رقیب نسبت دهد و روی این موضوع برای جلب آرای مردمی مانور دهد. در عین حال، به دلیل تسلط صدر بر بانک مرکزی، وزارت بهداشت و وزارت برق عراق، جریان‌های رقیب هم او  را متهم به کم‌کاری می‌کنند. دولت مصطفی‌الکاظمی نخست وزیر کنونی عراق نیز به «جریان صدر» منتسب است و ناتوانی در بهبود اوضاع در یک سال و نیم گذشته از دیگر پاشنه آشیل‌های او است.

وی، ائتلاف «دولت قانون» را به دلیل خدمات دولت نوری مالکی به مردم در گذشته دارای وضعیت خوبی ارزیابی کرد و افزود: دولت مالکی دستاوردهای مهمی مخصوصا در چهار سال اول داشت و نیروهای مسلح را تقویت کرد و به مردم خانه و زمین داد و حقوق‌ها را بالا برد. حقوق زندانیان و خانواده‌های شهیدان زمان رژیم بعث را پرداخت کرد و اموال مصادره شده را به آنها برگرداند و تاکید بر دستاوردهای گذشته از جمله شعارهای انتخاباتی ائتلاف «دولت قانون» است.

آمریکا نگران پیروزی مقاومت در انتخابات پارلمانی عراق است

موسوی، «ائتلاف حقوق» وابسته به «کتائب حزب الله» را از گروه‌های سیاسی خوشنام و قوی در این انتخابات ارزیابی کرد و گفت: ائتلاف «دولت قانون»، ائتلاف «فتح» و ائتلاف «جنبش حقوق» که به گروه‌های حامی مقاومت معروف هستند و می‌توانند یک گروه پارلمانی بزرگ تشکیل دهند و نخست وزیر آینده عراق را انتخاب کنند. در عین حال، اگر صدر بالاتر از ۴۰ کرسی پارلمانی به دست آورد می‌تواند روی گروهی که می‌خواهد دولت تشکیل دهد فشار بیاورد و اگر۵۰ تا ۵۵ کرسی را به دست آورد می‌تواند دولت را تشکیل دهد.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی‌ها حاکی از بالا بودن شانس گروه‌های مقاومت برای پیروزی در انتخابات است، خاطرنشان کرد: اگر جریان‌های نزدیک به مقاومت عراق در پارلمان اکثریت را به دست بگیرند می‌توانند مصوبه پارلمان قبلی برای اخراج نیروهای بیگانه را اجرایی کنند. به همین دلیل، آمریکایی‌ها همه توان خود را برای جلوگیری از پیروزی این جریان‌ها به میدان آورده اند. امارات متحده عربی، عربستان و صهیونیست‌ها هم خیلی روی انتخابات امروز سرمایه گذاری کرده اند. صهیونیست‌ها با نام‌های مستعار حتی در نجف و کربلا دفتر ایجاد کرده و کنفرانس سازش در اربیل مقدمه تقویت حضور آنها در عراق بود. ماهواره‌های عربی داخلی و خارجی همه علیه نوری مالکی و دیگر جریان های نزدیک به مقاومت تبلیغ می کنند و طوری وانمود می‌کنند که اگر دیگران رای بیاورند عراق بهشت خواهد شد.

عراقی‌ها فداکاری جریان مقاومت را از یاد نبرده‌اند

موسوی، نسبت به نقش امارات در برگزاری انتخابات الکترونیک در عراق ابراز نگرانی کرد و گفت: قیس الخزعلی دبیر کل جنبش عصائب اهل‌الحق هم هشدار داد نتایج انتخابات را تایید نمی‌کنیم مگر اینکه با رای‌گیری کاغذی مطابقت داشته باشد. اعلام انتقال برخی صندوق‌های اخذ رای از مکان‌های اعلامی قبلی به مکان‌های جدید از سوی نخست وزیری عراق نیز نگرانی‌هایی را در میان گروه‌های مقاومت ایجاد کرده است.

این کارشناس مسائل راهبردی در عین حال، مردم عراق را حامی مرجعیت و حشدالشعبی ارزیابی کرد و گفت: مردم تجربه تلخ حضور گروه‌های مخالف مقاومت در دولت را به خوبی به یاد دارند و در خاطر دارند که حشدالشعبی و گروه‌های مقاومت در مبارزه با تکفیری‌ها شهید شدند تا جان و مال و ناموس شیعه و سنی و ایزدی و مسیحی و کرد بدون در نظر گرفتن قومیت یا مذهب آنها حفظ شود.

وی درباره نقش کردها و اهل تسنن عراق در انتخابات امروز نیز گفت: برای کردها خیلی مهم نیست چه کسی در راس قدرت باشد و با هر کدام از ائتلاف‌های شیعیان که قوی‌تر باشند و امتیاز بیشتری بدهد ائتلاف می‌کنند. عربستان تلاش می‌کند کردها و سنی‌ها را از مالکی و دیگر گروه‌های نزدیک به جریان مقاومت عراق دور کند اما بعید است موفق شود زیرا او ارتباط نزدیکی با بزرگان اهل سنت دارد و در دوران نخست وزیری خدمات خوبی به مردم در مناطق سنی نشین داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha