به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس اسپانیا، عدم وجود فضاهای سبز در شهرها، پیامدهای منفی چشمگیری بر سلامت ساکنان دارد. بر اساس برآوردهای پژوهش منتشر شده در مجله «لنست پلنتری هلث» (The Lancet Planetary Health)، عدم دسترسی به مناطق سبز در یکهزار شهر در ۳۱ کشور اروپایی (۲۷ کشور اتحادیه اروپا، انگلیس، سوئیس، نروژ و ایسلند) عامل مرگ سالانه حدود ۴۳ هزار نفر در کشورهای قاره سبز است.
دفتر منطقه ای اروپا در سازمان جهانی بهداشت در گزارشی توصیه کرد که شهروندان اروپایی میبایست در فاصله ۵۰۰ متری از منازلشان (معادل پنج دقیقه پیادهروی) به اماکن سبز دسترسی داشته باشند. سرانه دسترسی که آمار بالای موارد مرگ طبیعی بیانگر عدم تحقق آن است.
«اِوِلیسه پِریرا» پژوهشگر «موسسه سلامت جهانی بارسلونا» (ISGlobal) و نخستین محقق مطالعه انجام شده معتقد است «مناطق سبز دارای مزایای بسیاری برای سلامت جسمی و روانی است» که توسط بسیاری از تحقیقات علمی ثابت شده است.
این کارشناس اسپانیایی با اشاره به مزایای انجام فعالیتهای ورزشی در اماکن سبز و یا کاهش آلودگی هوا در مناطق مشجر و پوشش گیاهی وسیعتر میگوید «فضاهای سبز با کاهش میزان مرگومیر به دلایل طبیعی مرتبط است».
بر اساس نتایج به دستآمده، تعداد موارد فوت در هزار شهر اروپایی در حالی به ۴۲ هزار و ۹۶۸ نفر میرسد که وضعیت دسترسی به فضای سبز در میان پایتختهای اروپایی، در بروکسل، کپنهاگ، بوداپست، پاریس و آتن در شرایط نامطلوبتری قرار دارد.
در مقایسه کلان شهرها نیز شرایط متفاوت است. به عنوان مثال بر اساس معیارهای مورد استفاده قرار گرفته در این مطالعه در کشوری همچون اسپانیا، کلان شهر بارسلونا در وضعیت بسیار بدتری نسبت به پایتخت (مادرید) قرار دارد. شرایط بارسلونا در حالی با توصیههای سازمان جهانی بهداشت فاصله دارد که حدود ۲۵ درصد مرگومیر افراد به دلیل عدم دسترسی به مناطق سبز در تجزیه و تحلیل صد شهر اسپانیا متعلق به این کلان شهر پر جمعیت ایالت کاتالونیا است.
فضای سبز به عنوان یکی از شاخصهای توسعهیافتگی جوامع دارای ابعاد زیستمحیطی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است که پیامدهای جدی آن بر سلامت جسم و روان افراد حتی در کشورهای قاره سبز اثبات شده است.
نظر شما