خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۸ مهر ۱۴۰۰، ۱۲:۳۴
کد خبر: 84499142
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

روند آرام رای‌گیری در عراق

۱۸ مهر ۱۴۰۰، ۱۲:۳۴
کد خبر: 84499142
روند آرام رای‌گیری در عراق

بغداد – ایرنا – رای گیری در تمامی حوزه های رای در سراسر عراق بعد از گذشت چند ساعت همچنان با آرامش جریان دارد و مقامات دولتی و رهبران سیاسی پیشاپیش رای دهندگان هستند.

به گزارش ایرنا، رییس جمهوری، نخست وزیری، رییس پارلمان و رهبران بزرگ سیاسی به علاوه نمایندگان مرجعیت عالی دینی در کربلا در نخستین ساعات رای گیری به پای صندوق های رای رفته و رای خود را به صندوق ها ریختند.

گزارش ها از عموم مراکز رای گیری نیز حاکی است که تاکنون روند رای گیری با آرامی سپری شده است.

نیروهای «الحشد الشعبی» در این دوره از انتخابات به عنوان بخشی از نیروهای مسلح عراق، در امنیت انتخابات و حفاظت از مرزهای عراق با دیگر نیروهای امنیتی مشارکت دارند.

این نیروها روز جمعه گذشته هشتم اکتبر (۱۶ مهرماه ۱۴۰۰) از شرکت در انتخابات خاص محروم شدند و مقرر شد به همراه عموم اقشار ملت عراق امروز یکشنبه را در انتخابات شرکت کنند اما بخش زیادی از این نیروها، به دلیل حضور در مناطق عملیاتی به ماموریت های محوله امنیتی از جمله حمایت از برگزاری امن انتخابات و دفاع از مرزهای عراق، پایبند ماندند.

برخی گزارش ها حاکی است که در بعضی از حوزه های رای گیری، دستگاه های الکترونیکی در زمینه شناسایی هویت رای دهندگان دچار اشکال شده است.

برخی از مراکز رای گیری از جمله در استان واسط (شرق عراق) به دلیل اشکال فنی در دستگاه های شناسایی هویت رای دهندگان با تاخیر گشایش یافتند.

اغلب گزارش ها نیز نشان می دهند که دستگاه های ویژه شناسایی اثر انگشت در تشخیص هویت رای دهندگان دچار نقص فنی شده و همین امر اقدامات اداری رای دادن را در برخی از مراکز با تاخیر مواجه کرده است.

میزان مشارکت تا لحظه ارسال این گزارش در حد متوسط تا ضعیف گزارش شده و هنوز موج جمعیتی مورد انتظار برای شرکت گسترده مردمی در انتخابات ایجاد نشده است.

انتظار می رود با نزدیک شدن ساعات پایانی رای گیری، میزان مشارکت مردمی در انتخابات نیز بالا برود.

در عین حال کمیسیون عالی مستقل انتخابات در مراکز رای گیری، تدابیر سخت گیرانه ای از حیث عدم ورود تلفن های همراه به داخل مراکز رای اتخاذ کرده است.

دولت عراق نیز برای نخستین بار در طول چهار دوره سابق انتخابات از اعمال مقررات منع تردد خودروها در شهرها خودداری کرده تا همه رای دهندگان آزادانه به مراکز رای گیری رسیده و رای خود را به صندوق ها بریزند.

کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرده است که مراکز رای گیری راس ساعت ۷ صبح به وقت محلی عراق گشایش یافته است و دستگاه های شمارش الکترونیکی آرا به صورت خودکار، راس ساعت ۶ بعد از ظهر از فعالیت می ایستند و در نتیجه، مراکز رای گیری بسته می شوند.

این بدان معنا است که مهلت تمدید برای رای دهندگان وجود ندارد و مردم باید طی ۱۱ ساعتی که امروز یکشنبه دهم اکتبر برای رای گیری در نظر گرفته شده، به حوزه های انتخابیه مراجعه کنند.

از جمعیت ۴۰ میلیونی عراق، تعداد کل واجدین شرایط رای ۲۴ میلیون نفر است که کمیسیون عالی مستقل انتخابات اعلام کرده است تاکنون ۱۷ میلیون نفر کارت ویژه رای گیری را دریافت کرده اند.

علاوه بر این تعداد، افراد واجد شرایط که دارای کارت های قدیمی رای هستند نیز حق شرکت در انتخابات را دارند اما کارکنان کمیسیون در حوزه های رای بعد از اینکه فرد رای دهنده، رای خود را به صندوق می ریزد، کارت قدیمی را از او گرفته تا متعاقبا کارت جدید صادر شود و امکان مشارکت در دوره های آتی انتخاباتی داشته باشد.

پارلمان عراق از ۳۲۹ کرسی تشکیل شده که ۳۲۰ کرسی متعلق به گروه های سیاسی مختلف و ۹ کرسی نیز سهمیه ثابت اقلیت های قومی و دینی از جمله «مسیحیان»، «کردهای فیلی»، «شبک ها»، «ایزدی ها» و «صابئی ها» است که با جمع آراء اقلیت ها از سراسر عراق، نامزدهای هر اقلیت به پارلمان راه پیدا می کنند.

بسیاری از نظرسنجی ها در طول روزهای گذشته پیش بینی کرده اند که میزان مشارکت بین ۴۵ تا ۵۵ درصد باشد.

میزان مشارکت در انتخابات خاص که دو روز قبل از انتخابات عمومی درعراق برگزار شد، ۶۹ درصد بود که شگفتی همگان را برانگیخت زیرا سطح مشارکت بیش از حد انتظار بود.

انتخابات خاص فقط متعلق به نیروهای مسلح، آوارگان و زندانیان است که جمعه گذشته هشتم اکتبر (۱۶ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد و نیروهای الحشد الشعبی از آن محروم شدند.

انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در نتیجه اعتراضاتی خیابانی اکتبر ۲۰۱۹ در عموم عراق برگزار می شود؛ رخدادهایی که در نتیجه آن، دولت منتخب «عادل عبدالمهدی» ناچار به استعفا شد.

مهمترین ماموریت دولت موقت «مصطفی الکاظمی» بعد از استعفای دولت عبدالمهدی نیز بسترسازی برای برگزاری انتخابات زودهنگام بود که با مشورت با جریان های سیاسی و کمیسیون عالی مستقل انتخابات، امروز یکشنبه دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) به عنوان روز برگزاری انتخابات تعیین شد.

انتخابات پارلمانی در عراق مهمترین فرآیند گزینش به شمار می رود زیرا علاوه بر اعضای پارلمان، کابینه دولت و مقامات عالی ازجمله نخست وزیر، رییس جمهوری و رییس پارلمان از بطن این انتخابات متعاقبا توسط نمایندگان پیروز در پارلمان، برگزیده می شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha