امیر ارجمند روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صادرات صنایعدستی استان زنجان از مبادی گمرکی مختلف انجام می شود که باید این آمار ثبت و ضبط شود.
وی با بیان اینکه کشورهای مقصد صنایعدستی استان، کویت، قطر، عمان، آذربایجان و برخی کشورهای اروپایی است، اضافه کرد: بیشترین صادرات صنایعدستی استان به کشور عراق است و در این میان مس بیشترین صادرات صنایعدستی زنجان را دارد و چاقو و ملیله هم در رتبههای بعدی قرار دارند.
به گفته این مسوول، کشورهای حاشیه جنوب خلیجفارس و اروپا مقاصد بعدی صادرات استان زنجان در حوزه صنایعدستی است.
ارجمند افزود: امروزه دیگر فروش سنتی صنایعدستی پاسخگو نیست و باید از تجارت الکترونیک و شبکههای اجتماعی بهره برد، در دوران پساکرونا، کشورها و جوامعی برنده هستند که از تجارت الکترونیک برای فروش محصولات صنایعدستی خود استفاده کنند.
وی یادآوری کرد: تلاش میشود تا با مشارکت فعالان این حوزه، محصولات و صنایعدستی استان را از طریق فضای مجازی به بازارهای جهانی معرفی کنیم.
این مسوول ادامه داد: بر اساس برآوردهای انجام شده، طی سال گذشته انواع محصولات صنایع دستی این استان به ارزش بیش از یک میلیون و ۳۳۰ هزار دلار صادر شد.
وی یا یادآوری اینکه محصولات صنایعدستی ظرفیت بسیار خوبی را برای ایجاد درآمد، اشتغال و توسعه استان فراهم می کنند اظهار داشت: زنجان بهعنوان یکی از مهمترین استانهای صنایع دستی فلزی کشور در تولید، جایگاه برجستهای دارد و هنرمندان صنایعدستی این دیار در خط مقدم تولید قرار دارند.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان خاطر نشان کرد: ملیلهکاری، چاروق دوزی، چاقوسازی، مسگری، قلمزنی، گلیمبافی، گیوهبافی و گیوهدوزی از صنایعدستی بومی استان محسوب میشود که هنرمندان صنایعدستی در برخی رشتهها همچون مسگری، ملیلهکاری و چاقوسازی صاحب سبک هستند.
وی با بیان اینکه ۵۰ رشته صنایع دستی در این استان فعال است، گفت: در زمان حاضر بالغ بر ۱۲ هزار نفر در استان در حوزه صنایع دستی فعالیت دارند.
نظر شما