محمود قلیزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:توسعه جنگل و تولید نهال در این استان مورد توجه قرار گرفته و از ۱۰۰ هکتار جنگل کاری قسمت عمده اش در پاییز کاشته میشود.
وی اضافه کرد:تولید نهال هم در ایستگاه نهال مغان به میزان ۶ میلیون و ۴۰۰ اصله انجام شده که با بهرهبرداری از آنها شاهد توسعه فضای سبز در استان خواهیم بود.
قلی زاده از احیا ، توسعه و عملیات مراقبتی بیش از ۴۰۰ هکتار از جنگلهای این استان خبر داد و گفت:برای احیا ، توسعه و غنیسازی بقیه جنگلها و حفاظت از مناطق جنگی استان هم برنامهریزی شده است که به مرور انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه حفاظت و صیانت از منابع طبیعی در استان اردبیل باید نهادینه شود، گفت: فرهنگسازی برای حفظ و حراست از منابع طبیعی و جنگلها یک ضرورت است و نقش رسانهها در ترویج و اشاعه فرهنگ حفظ منابع طبیعی در بین مردم بسیار مهم و سازنده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل مجموع مساحت عرصههای منابع طبیعی استان را ۹۷۱ هزار و ۷۰۲ هکتار اعلام کرد و افزود: این مساحت بیش از ۷۰ درصد خاک استان را شامل میشود.
قلیزاده با اشاره به سیاستهای کلی مدیریت منابع طبیعی استان با محوریت بخش فنی و آبخیزداری گفت: یکی از مهمترین اهداف در بخش آبخیزداری توجه به آبراهههای فرعی ، سرشاخهها و مراتع استان است و با طراحی و اجرای انواع فعالیتهای مکانیکی، بیولوژیکی وبیومکانیکی تلاش کردیم تا ضمن کنترل و حفظ تناسب مقدار دام موجود با ظرفیت مراتع استان نسبت به ارتقای پوشش گیاهی و پیشگیری از آبشویی خاک در قالب تهیه و اجرای طرحهای مرتعداری اقدام کنیم.
وی بیان کرد: رویکرد مدیریت منابع طبیعی استان توسعه طرحهای مرتعداری به طرحهای چندمنظوره و استفاده از سایر ظرفیتهای مراتع برای بهبود معیشت دامداران است که از جمله این فعالیتها توجه به کشت گیاهان دارویی در قالب طرحهای جدید به موازات دامداری است.
استان اردبیل دارای ۶۹ هزار هکتار جنگل است، گونههای غالب جنگلهای استان اردبیل را فندق ، ارس ، بلوط ، زبان گنجشک و افرا تشکیل میدهد.
در حال حاضر برای ۲ ناحیه رویشی ( خزری و ارسبارانی ) جنگلهای استان اردبیل طرح مطالعاتی تهیه شده است.
نظر شما