به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه فاینشیال تایمز، این نهاد بین المللی هشدار داده است که اقتصاد جهان در حال ورود به فاز خطرات تورمی است.
صندوق بین المللی پول از بانک های مرکزی کشورهای جهان خواست بسیار هوشیار باشند و اقدامات اولیه را برای تحکیم سیاستهای پولی در صورت تداوم فشارهای ناشی از قیمتها در دستور کار قرار دهند.
صندوق بینالمللی پول در دومین گزارش سالیانه خود در مورد چشم انداز اقتصادی جهان به خطرات جدیدی که اقتصاد جهان ممکن است با آنها روبرو شود، اشاره کرد. این نهاد بین المللی همچنین نسبت به کُند شدن روند حرکتی رشد اقتصاد جهان پس از یک روند بهبودی قوی در سال جاری میلادی هشدار داد.
" گیتا گوپینات" اقتصاددان ارشد صندوق بینالمللی پول در این زمینه گفت: به رغم یکسری چالشها که موجب افزایش تورم شده، قدرت بهبود روند اقتصاد جهان به گونه ای بوده که زود است در مورد موضوع "تورم ناشی از رکود اقتصادی" سخن بگوییم.
وی افزود: همواره این مسئله را می دانیم که عدم تناسب عرضه و تقاضا مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد. امیدواری این است که هنوز چالش های جدی ایجاد نشده اند اما ما با شوکهای بیشتر از جمله چالش های مربوط به تغییرات آب و هوایی روبرو شده ایم که می تواند مسئله عدم تطابق در عرضه و تقاضا را تداوم ببخشد.
پیشببنی صندوق بین المللی پول این بوده است که تورم در ماههای منتهی به پایان سال جاری میلادی به شدت افزایش می یابد، در سال ۲۰۲۲ روند متعادلی خواهد داشت و سپس به سطح دوران پیش از همهگیری کرونا باز می گردد.
این نهاد معتبر بین المللی در گزارش خود به این مسئله اشاره کرده است که خطرات ناشی از تورم روند صعودی داشته و به بانک های مرکزی کشورها توصیه می شود، اگر فشارهای ناشی از افزایش قیمتها تداوم داشت، اقداماتی را برای جلوگیری از بروز چالش های جدید انجام دهند.
روزنامه نیویورک تایمز نیز در گزارشی عنوان کرد: صندوق بینالمللی پول نسبت به کند شدن رشد اقتصادی جهان و همچنین تشدید شکاف میان فقیر و غنی در دنیا هشدار داده است.
این نهاد بین المللی عنوان کرد که تداوم همهگیری کرونا و بحران زنجیره عرضه جهانی برای اقتصادهای جهان چالش هایی را به وجود می آورد.
صندوق بین المللی پول هشدار داده، همزمان با اینکه اقتصاد جهان در مسیر بهبودی با چالش هایی دستوپنجه نرم میکند، گسترش دوباره کرونا و بحران زنجیره عرضه کالاها، روند حرکتی بهبود اقتصاد دنیا را تهدید می کند.
این نهاد بین المللی اعلام کرد، میزان رشد کلی اقتصاد جهان در سال جاری میلادی نزدیک شش درصد باقی خواهد ماند که سطح بالایی پس از رکود در اقتصاد جهان محسوب می شود و می تواند در ادامه نشان دهنده تشدید شکاف میان کشورهای فقیر و غنی باشد.
فقر، گرسنگی و بدهیهای غیرقابل کنترل در جهان همگی روند صعودی دارند. اشتغال زایی در جهان به ویژه برای زنان روند کاهشی داشته و باعث شده تا بسیاری از دستاوردهایی که در این زمینه طی سال های اخیر حاصل شده، روند عقب گردی به خود بگیرد.
دسترسیهای ناعادلانه به واکسنهای کرونا و امکانات بهداشت و درمان در کانون موضوع نابرابریهای اقتصادی در میان کشورهای جهان قرار داشته است. در حالیکه در برخی از کشورهای ثروتمند دزهای سوم واکسن کرونا در دسترس است، حدود ۹۶ درصد از افراد در برخی کشورهای کم درآمد همچنان اصلا واکسن نزده اند.
نظر شما