سید «علی آقازاده» روز چهارشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش استان مرکزی، افزود: بازگشایی مدارس استان در برخی مقاطع تحصیلی از آبان ماه جاری مشروط بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی امکانپذیر است چرا که علاوه بر واکسیناسیون ۶۰ درصدی دانشآموزان، بیشتر معلمان نیز واکسن کرونا را دریافت کردند.
وی، در خصوص قطع حاملهای انرژی و همچنین خدمات مخابرات در برخی مدارس دولتی استان مرکزی اظهار داشت: نیاز است در این راستا کمیتهای تشکیل شود و اطلاعات کامل مدارس استان و شهرستانها جمعآوری و بر اساس اولویتبندی مدارس، تصمیم گیری نهایی اتخاذ شود.
استاندار مرکزی با اشاره به دیگر مصوبات این نشست بیان کرد: با توجه به اینکه صدور مجوز و همچنین نحوه فعالیت مهدهای کودک از بهزیستی به آموزش و پرورش واگذار شده از این رو باید مهدهای کودک بخش خصوصی و زیر مجموعه ارگان ها با نظارت دقیق و اهداف مشخص دنبال شود.
آقازاده ادامه داد: اجرای طرح «سواد حرکتی» در راستای آموزش مهارتهای بنیادین جسمانی و حرکتی دانشآموزان در مقاطع تحصیلی ابتدایی برای آمادگی ورزش قهرمانی و حرفهای در سالهای آتی، ایده مناسبی است که انتظار میرود این طرح با تعامل و همکاری شهرداری و همچنین ارگانهای ذیربط عملیاتی شود.
وی با اشاره به طرح نهضت سوادآموزی نیز گفت: با توجه به اینکه میزان مراجعههای شهروندان کمسواد به بانک ها و همچنین دستگاههای خدماترسان زیاد است، انتظار میرود این افراد شناسایی و اسامی و آدرس آنان در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد تا اقدامات لازم در راستای باسواد جامعه هدف صورت گیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در این نشست گفت: تمامی مدارس روستایی استان و همچنین کارگاههای آموزش فنی و حرفهای با تشکیل کلاسهای ۱۵ نفره بر اساس مصوبه ستاد کرونا و همچنین وزارت آموزش و پرورش با رعایت شیوهنامه های بهداشتی بازگشایی شد.
«بهرام حسینآبادی» بیان کرد: واکسیناسیون دانش آموزان جامعه هدف استان در ۶ پایگاه تجمیعی اراک و پایگاههای سلامت شهرستانها تداوم دارد و شهرستان خنداب با واکسیناسیون ۷۰ درصد از جمعیت دانش آموزی، بالاترین میزان تزریق واکسن کرونا را به خود اختصاص داده است.
وی تاکید کرد: میانگین واکسیناسیون این جامعه هدف در شهر اراک ۵۰ درصد است که امید میرود با گروهبندی جمعیت دانشآموزی این وضعیت مطلوبتر شود و تا پایان مهر ماه به بیش از ۸۵درصد برسد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی اظهار داشت: طرح کنترل اضافه وزن و چاقی دانش آموزان استان که بهمنظور افزایش سلامت زیستی و بدنی این قشر انجام شد یک طرح ملی ارزشمند بود که امید میرود بسته تحول جدید بهعنوان «سواد حرکتی» برای آن دسته از دانشآموزان که ناتوانی و نارسایی جسمی و حرکتی دارند نیز با موفقیت در سطح استان اجرایی شود.
حسینآبادی در خصوص فعالیت مهدهای کودک استان نیز گفت: از تیرماه امسال نحوه فعالیت مهدهای کودک از زیر مجموعه بهزیستی خارج و در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته است که باید تغییر رویکرد، محتوا و همچنین فعالیت نیروهای انسانی در اسرع وقت انجام شود.
وی ادامه داد: ۱۱۵ مهدکودک در استان ثبت رسمی شده و بهصورت برگشمار فعالیت دارند که بر اساس برنامهریزی انجام شده کودکان ۲ تا چهار سال تحت عنوان مهدکودک و کودکان ۴تا ۶ سال نیز تحت عنوان پیشدبستانی سطح یک پذیرش میشوند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی عنوان کرد: با توجه به شیوع کرونا،شمار نونهالان مهدهای کودک استان اکنون ۴۰۰ نفر است که با حضور مربیان، تولید محتوای جدید بهصورت الکترونیکی و همچنین چاپی بر اساس دستورالعمل جدید سال تحصیلی۱۴۰۰ - ۱۴۰۱ اعلام شده است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان مرکزی نیز بیان کرد: پوشش تحصیلی متوسطه اول در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نسبت به سال گذشته دو دهم درصد بیشتر است.
«احمد حسینی» افزود: در جشنواره خوارزمی سال تحصیلی پارسال ۸۸ هزار و ۶۰۰ نفر شرکت کرده بودند که سال تحصیلی امسال به ۱۰۷ هزار نفر افزایش یافت.
وی تاکید کرد: امسال طرح مهارتآموزی، بهصورت نمونه در مقطع متوسطه اول در شهرستان محلات اجرایی شد که اعتبارات مناسبی نیز در این راستا جذب شد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان مرکزی در خصوص نرخ ترک تحصیل دانش آموزی نیز گفت: این نرخ سال تحصیلی گذشته یک و یک دهم بوده که امسال بهدلیل شیوع کرونا به یک و سه دهم درصد معادل ۲ دهم درصد افزایش یافته که نسبت به میانگین کشوری شرایط مناسبتتری دارد.
حسینی با اشاره به الگوی بازگشایی مدارس در مهرماه امسال گفت: در مدارس ابتدایی روستایی با رعایت شیوهنامههای کلاسها بازگشایی شد که با افزایش سرعت واکسیناسیون مقرر شده مدارس زیر ۳۰۰ نفر دانشآموز نیز از اول آبان ماه جاری بهصورت حضوری و مجازی بازگشایی شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی نیز بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا پارسال تلاش شد چراغ تربیت بدنی و ورزش جمعیت دانشآموزی استان مرکزی در منزل نیز روشن بماند و طرح کنترل وزن چاقی با موفقیت اجرتیی و نتایج خوبی حاصل شد.
«مهدی دمنه»تاکید کرد: سال تحصیلی جدید نیز بر اساس سند تحول بنیادین، اجرای طرح سواد حرکتی در راستای افزایش سلامت جسمانی و نشاط این جامعه هدف در سن ابتدایی، پیشبینی شده است.
وی اظهار داشت: ۳۰ درصد از دانش آموزان ابتدایی طبق برنامه زیرپوشش این طرح قرار می گیرند و از ۲۶ مهرماه جاری سنجش اولیه آن بهصورت حضوری و غیرحضوری با حضور اولیا کلید میخورد.
دمنه بیان کرد: دانش آموزان در ۲۴ جلسه تجربی در ۲۰ سالن ویژه ورزشی مقطع ابتدایی که در یک سال اخیر تجهیز شده تمرین میکنند و در اسفند ماه آزمون ثانویه این طرح برگزار میشود.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی عنوان کرد: هدف از اجرایی این طرح، بحث ورزش قهرمانی و همچنین بحث توسعه یافتگی جامعه مدنظر ویژه قرار دارد که امید میرود با موفقیت عملیاتی شود.
۲۲۷ هزار دانش آموز در۲ هزار و ۲۶۹ مرکز آموزشی در استان مرکزی به تحصیل اشتغال دارند.
نظر شما