محمود چیتیان روز جمعه در گفت گو با ایرنا مقدار ذخیره فعلی سد زایندهرود را ۱۹۶ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: این رقم نشان میدهد که بخش قابلتوجه از حجم این مخزن خالی است و با توجه به نیاز استان به آب، راهی جز کاهش خروجی سد نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: مقدار ورودی و خروجی از سد به ترتیب پنج و ۱۹ مترمکعب بر ثانیه است و مقدار ذخیره کنونی نسبت به میانگین بلندمدت دستکم ۵۰ درصد کاهش دارد.
سرپرست معاونت حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به اینکه مقدار بارشهای ابتدای سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۰) تاکنون در سرشاخههای زایندهرود صفر میلیمتر بوده است اظهار داشت: بر اساس پیشبینیهای هواشناسی بارندگی پاییز امسال نسبت به گذشته بسیار کمتر خواهد بود.
چیتیان بابیان اینکه وضعیت ذخیره آب در استان مناسب نیست تصریح کرد: گذر از این شرایط نامطلوب با مشارکت مردم و تمامی مصرفکنندگان میسر میشود.
وی گفت: هم استانیها مصرف بهینه در پاییز امسال را جدی بگیرند، این به معنای مصرف نکردن نیست بلکه جلوگیری از اقدامات غیرضروری مانند شستشوی حیاط و خودرو، کاهش زمان استحمام و یا هر فعالیت دیگر برای برونرفت از این شرایط ضروری است.
استان اصفهان یکی از بدترین دوران خود را از حیث کمبود منابع آبی پشت سر میگذارد، زایندهرود ماههاست که خشکشده و همین امر معضلات جدی همچون خشکی تالاب بینالمللی گاوخونی، تخریب آثار تاریخی، انتشار ریزگرد، فرونشست زمین، توقف کشت و کار کشاورزی، مرگ درختان و کمبود آب آشامیدنی را به وجود آورده است.
سد زایندهرود بهعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تامین کننده آب شرب، محیطزیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهرهبرداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
نظر شما