وزیر ارشاد: طرح مدیریت واحد فرهنگی، تحول‌آفرین است

شیراز-ایرنا-وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مهمترین مصوبه فرهنگی دولت سیزدهم، ایجاد مدیریت واحد فرهنگی در کشور است که با اجرای آن، تحول جدی در اقتصاد فرهنگ و هنر را شاهد خواهیم بود.

به گزارش ایرنا،محمد مهدی اسماعیلی شامگاه پنجشنبه در حاشیه سفر به استان فارس در جمع خبرنگاران افزود: مهمترین مصوبه فرهنگی دولت سیزدهم در هیات دولت مصوب و در حال تبدیل به قانون است که در آن مقرر شده همه نهادهایی که بودجه فرهنگی یا ساختار فرهنگی دارند به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بپیوندند؛  با این وجود نظارت بهینه بر هزینه کرد منابع فرهنگی سایر دستگاه‌ها نیز حاصل می شود و این وضعیت کنونی که نوعی تبعیض را در حوزه فرهنگ شاهد هستیم از بین خواهد رفت و تمامی رسانه ها نیز به میزان قابل قبولی از مشوق ها و تسهیلات بهره‌مند خواهند شد.
وی یادآور شد: با پیوستن نهادهای صنعتی و اقتصادی به این بخش، شاهد تحول جدی در اقتصاد فرهنگ و هنر خواهیم بود.

وزیر ارشاد: طرح مدیریت واحد فرهنگی، تحول‌آفرین است

تاسف وزیر فرهنگ برای نیمه تمام ماندن ۵ دهه‌ای یکی از مهمترین پروژه‌های موزه‌ای خاورمیانه
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که پنجشنبه بعنوان نماینده ویژه رئیس جمهوری به دو شهرستان پاسارگاد و ارسنجان سفر کرده بود، در تشریح جزئیات این سفر گفت: در سفر به این شهرستان‌ها به جز مسایل فرهنگی و هنری به موضوعاتی در حوزه اقتصاد،صنعت، بهداشت و درمان و مسایل زیرساختی نیز رسیدگی شد.
اسماعیلی به بازدید از موزه پاسارگاد که روند اجرایی آن ۵۰ سال متوقف مانده اشاره کرد و گفت: تعطیلی کار ساخت این موزه چندین دهه جای تاسف دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: کار مطالعاتی این موزه در سال ۱۳۴۹ آغاز و کار عمرانی این پروژه از سال ۱۳۵۶ آغاز شده است و اکنون نیز بیش از ۵۰ سال است که کار ساخت این پروژه آغاز شده اما هنوز نیازمند اعتباراتی برای افتتاح است.
وی با بیان اینکه این طرح یکی از مهمترین پروژه‌های موزه‌ای خاورمیانه است،اضافه کرد: تامین اعتبار برای تکمیل موزه پاسارگاد باید تسریع شود و قطعا در دولت برای تخصیص اعتبار مورد نیاز این طرح مهم پیگیر خواهم بود.
وی در ادامه شهر پاسارگاد را منطقه ای مستعد در حوزه گردشگری دانست و عنوان کرد: در بازدید از شهر پاسارگاد تاسف خوردم زیرا با جذابیت بالای این منطقه به لحاظ تاریخی،فرهنگی،هنری و گردشگری اما تاکنون خدمات مناسبی در شان این منطقه ارایه نشده و مردم این شهر گلایه‌های زیادی در سفرم به این منطقه مطرح کردند که تمام این موارد به رئیس جمهور منتقل خواهد شد.
اسماعیلی با بیان اینکه درخواست‌های مردمی زیادی در سفر به شهر تاریخی پاسارگاد به وی ارجاع شده،اظهار داشت: تمام این درخواست‌ها در دولت سیزدهم که دولت مردم است پیگیری می‌شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به بازدید وی از یادمان شهدای گمنام شهر پاسارگاد که مشکلاتی از نظر نامناسب بودن مسیر دسترسی داشت، بیان کرد: یادمان های شهدای گمنام در مناطق مختلف استان فارس تاسیس شده که در سفر امروز به شهرستان پاسارگاد از یکی از این یادمان ها بازدید کردم که مشکلاتی از نظر مسیر دسترسی داشت که رفع این مشکلات در دولت مطرح و پیگیری خواهد شد.

تلاش‎های وزارت ارشاد دولت سیزدهم برای حمایت از رسانه‌ و اصحاب آن 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به لزوم حمایت از رسانه های رسمی کشور تاکید کرد و گفت: در سالهای اخیر به دلیل تحولات رسانه‌ای و ایجاد ابزارهای نوین ،رسانه‌های مکتوب مرجعیت خود را از دست داده‌اند بگونه ای که در آخرین بررسی‌ها رسانه‌های مکتوب در سطح کشور بین ۲ تا ۳ درصد محل رجوع مردم هستند که برخی از این مراجعات نیز به نسخه‌های الکترونیکی رسانه‌های مکتوب است.
اسماعیلی تصریح کرد: دهه ۸۰ دوره شکوفایی نشریه های کاغذی بود به نحوی که برخی روزنامه ها در روز ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نسخه تیراژ داشتند و ۵ نشریه بالای ۲۰۰ هزار تیراژ در ایران وجود داشت اما روند به دلیل رشد تکنولوژی به سمتی رفته که اکنون دیگر این وضعیت وجود ندارد.
وی عنوان کرد: روند نزول مرجعیت روزنامه ها و رسانه های مکتوب تا حدودی طبیعی است به نحوی که با توجه به توسعه ابزارهای نوین اینگونه تغییرات در اغلب مشاغل و کسب و کارها ایجاد شده است.

تغییر اقلیم رسانه‌ای به معنای تعطیلی رسانه‌های مکتوب نیست
اسماعیلی تغییر اقلیم از توجه به رسانه‌های مکتوب به سمت رسانه های الکترونیکی را امری تحقق یافته عنوان کرد و افزود: این روند به معنای تعطیلی رسانه‌های مکتوب نیست و حاکمیت باید تلاش کند که مرجعیت نسبی برای رسانه‌های مکتوب حفظ شود که در حال حاضر نیز اینگونه است.
وی عنوان کرد: در خصوص مسکن اهالی رسانه نیز اخیرا قراردادی الحاقی با وزارت راه و شهرسازی منعقد شده که ۱۴ هزار واحد مسکن ملی برای اهالی رسانه به رقم قبلی که حدود ۱۰ هزار واحد بوده است، افزوده شود.

اسماعیلی شامگاه چهارشنبه در آستانه سفر استانی رئیس‌جمهوری وارد شیراز شد و در آیین بزرگداشت یادروز حافظ شیرازی شرکت کرد. بیستم مهرماه در تقویم رسمی کشور به عنوان یادروز حافظ نامگذاری شده است و هرساله برنامه‌هایی به این مناسبت در چنین روزهایی برگزار می‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین روز پنجشنبه به شهرستان‌های پاسارگاد و ارسنجان فارس سفر و مسائل این شهرستان‌ها را به نمایندگی از رئیس‌جمهوری بررسی کرد. این عضو کابینه همچنین در سفر به شیراز از روند اجرای پروژه ناتمام تالار مرکزی شیراز و همچنین تالار و گذر حافظ بازدید کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha