۲۳ مهر ۱۴۰۰، ۱۲:۱۳
کد خبرنگار: 2971
کد خبر: 84504941
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پوتین و نخست وزیر ژاپن درباره توافقنامه صلح گفتگو کردند

مسکو - ایرنا - ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با فومیو کیسیدا نخست وزیر جدید ژاپن درباره موافقتنامه صلح که مهم ترین مساله مورد اختلاف دو کشور است گفت و گوی تلفنی کردند.

به گزارش ایرنا، شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه روز جمعه اعلام کرد: پوتین و کیسیدا در این گفت وگوی تلفنی درخصوص مسائل دوجانبه روسیه و ژاپن گفت و گو و تبادل نظر کردند.

دو طرف بر عزم خود برای ادامه مذاکرات به منظور عقد توافقنامه صلح بین روسیه و ژاپن تاکید کردند.  

 در همین حال به گزارش رسانه ها، وزیر خارجه ژاپن امروز اعلام کرد که توکیو نسبت به سفر دیمیتری گریگورنکو و مارات حسنولین معاونین نخست وزیر روسیه به جزایر کوریل به طرف روسی اعتراض کرده است.  

نخست وزیر ژاپن روز گذشته هشدار داد که بدون حل اختلاف ارضی ژاپن با روسیه در مورد مالکیت جزایر کوریل جنوبی، توکیو به امضای توافقنامه صلح با مسکو تن نخواهد داد.  

سالهاست که روسیه و ژاپن قادر به انعقاد توافقنامه صلح در پی نتایج جنگ جهانی دوم نیستند. مشکل اصلی مساله مالکیت جزایر کوریل است. توکیو به معاهده شیمودا در مورد تجارت و مرزها اشاره می کند که بین امپراتوری روسیه و ژاپن در فوریه ۱۸۵۵میلادی منعقد شد. بر اساس این سند جزایر ایتوروپ، کوناشیر، شیکوتان و گروه جزایر هابومای از جزایر کوریل خارج شده و بقیه به عنوان املاک روسیه به رسمیت شناخته شده است.

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که اظهارات اولتیماتوم گونه فومیو کیشیدا نخست وزیر جدید ژاپن در مورد روسیه و جزایر کوریل، امکان کسب توافق در مورد صلح را از بین می برد و حل مساله را پیچیده تر می کند.

به گزارش ایرنا،  زاخارووا روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: اگر طرف ژاپنی تلاش می کند با این گونه اولتیماتوم ها جریان مذاکرات با روسیه را تعیین کند، به نظر من شرکای ژاپنی دورنمای حل این مساله را مبهم تر می کنند.  

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: ما معتقدیم که گام نخست در این راستا،  پذیرفتن کامل نتایج جنگ دوم جهانی از سوی ژاپن ازجمله قانونی بودن مالکیت روسیه بر جزایر کوریل جنوبی باشد.

وی افزود: در همین حال حل قابل قبول مساله توافقنامه صلح با ژاپن باید توسعه مجموعه روابط مسکو و توکیو با گسترش همکاریهای اقتصادی و بازرگانی و سرمایه گذاری و اعمال تدابیر اعتمادسازی در عرصه نظامی و سیاسی و نزدیک کردن دیدگاههای دو کشور در امور بین المللی باشد.  

اتحاد جماهیر شوروی و ژاپن در سال ۱۹۵۶ اعلامیه مشترکی را امضا کردند که بر اساس آن مسکو احتمال انتقال هابومای و شیکوتان را پس از انعقاد پیمان صلح بررسی می کرد. با این حال، مذاکرات بعدی به نتیجه ای نرسید.

پیشتر گزارش شد که ارتش روسیه قصد دارد بیش از ۵۰ مرکز نظامی در جزایر خط الراس کوریل بسازد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha