به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا، امیرحسین قاضی زاده هاشمی روز شنبه در نشست نقش نخبگان شاهد و ایثارگر در پویش جهادی تبیین حقایق که با شرکت نخبگان شاهد همراه بود، ضمن تبریک سالروز آغاز امامت حضرت مهدی (عج) اظهار کرد: نخبگان جهادی افرادی هستند که خود و یا پدرانشان نسبت به مسائل کشور بی تفاوت نبودند به فکر دفاع از وطن بودند و این روحیه در جامعه ارزش داشته است.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: موظفیم این ظرفیت بالقوه را طوری بالفعل کنیم که نه تنها بنیاد شهید و ایران اسلامی بلکه جامعه جهانی از آنان بهره ببرد و باید برای این موضوع راهکار جدی تبیین کرد.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: سسله کارهای جهادی اینگونه ای را مرکز دانش پژوهان باید توسعه دهد. مسائلی در کشور نیاز است و آن هم به صورت نیازمندی افرادی در حوزه های مختلف است که نخبگان می توانند مسائل را حل کنند.
رییس بنیاد شهید گفت: بزودی دو مرکز ارزیابی مدیران راه اندازی می کنیم و آزمون هایی برگزار خواهد شد.
وی افزود: مرکز دانش پژوهان باید از نخبگان کارآمد در این عرصه کمک بگیرند و ثبت نام به عمل آید. در مرحله بعدی دوره آموزشی و مصاحبه و طبقه بندی و بعد بکار گیری نخبگان در بدنه بنیاد انجام خواهد شد.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: سعی داریم با تهیه یک بنیاد بانک اطلاعاتی، اطلاعات نخبگان بنیاد را در آن نهادینه کنیم. همچنین سعی خواهد شد در بنیاد به عنوان یک نهاد انقلابی، مشورت پذیری مدیران بنیاد بعنوان مدیران اجتماعی جامعه صورت بگیرد تا از نظرات نخبگان و دلسوزان در ارتقای امور استفاده شود.
رییس بنیاد شهید گفت: در بخش بعدی برنامه ریزی انجامگرفته برای ارتقای بنیاد است. باید طبقه بندی کارگاههای علمی و نخبگان از دو بخش گزارش و شناخت از بنیاد باید تهیه و به من ارائه شود.
وی افزود: مرکز دانش پژوهان به عنوان چشم سوم باید به بنیاد کمک کند و دیگر اینکه نخبگانی که از بنیاد کمک گرفته و می گیرند یک نقدی بر اقدامات بنیاد داشته باشند.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: بنیاد شهید زاده انقلاب به دست امام خمینی(ره) است و قوانینی در حوزه ایثار و شهادت داریم که باید ابتدا ماموریت های بنیاد را ارزیابی کنیم و نقدی بر خود داشته باشیم که ببینیم تا کجا پیش رفتیم. نخبگان در این زمینه می تواند کم خوبی برای بنیاد باشد.
رییس بنیاد شهید گفت: یکی از ایرادات در بنیاد، عدم تناسب ساختاری بین ماموریت ها و چارت تشکیلاتی سازمانی است. از چهار وظیفه ذکر شده برای بنیاد سه و نیم وظیفه کار فرهنگی است که سازمانهای دیگر هم وظیفه دارند. اما ساختار بنیاد برعکس است و طبیعی است اقدامات در جهت ساختار ادامه داده شده است.
قاضی زاده هاشمی افزود: نقش معاضدتی نخبگان در جامعه بسیار مهم است. در جامعه افرادی هستند که نیاز به کمک قشر نخبگان و ایثارگر دارند که باید آنها در حوزه های مختلف حمایت شوند.
وی ادامه داد: در جامعه مشکل اشتغال توسط جامعه ایثارگری حل خواهد شد و با تشکیل کانون های کار آفرینی قطعا این معضل رفع می شود. باید زمینه اشتغال پایدار برای بخش خصوصی تهیه شود و بهترین افراد برای این اقدام نخبگان و ایثارگران خواهند بود.
رییس بنیاد شهید خاطر نشان کرد: امسال در کنکور ۱۴۰۰ تعدادی زیادی بدون سهمیه ایثارگری در رتبه زیر ۱۰۰ پذیرفته شدند که این نشان از کیفیت علمی جامعه ایثارگری دارد.
عادل مهری رئیس مرکز دانش پژوهان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست ضمن توضیح راه اندازی پویش جهادی تبیین حقایق با معرفی اقدامات مرکز و نخبگان شاهد و ایثارگر گفت: بسیاری از طرح ها و اقدامات ارائه شده از سوی مرکز و نخبگان ایثار گر، مشکلات جامعه و افراد را در حوزه های مختلف رفع کرده است.
همچنین سعید حقیقی مشاور عالی رئیس بنیاد شهید در این نشست با استماع نظرات نخبگان شاهد و ایثارگر خواستار ایجاد فضای بیشتر در جهت ارتقای سطح حمایت بنیاد از نخبگان و همکاری با مرکز دانش پژوهان و جامعه ایثارگران شد.
در ادامه نشست، سالاری قایم مقام مرکز و بنیاد ملی نخبگان کشور گفت: بنیاد از اوایل دهه ۸۰ با حمایت رهبری تشکیل شد و مهمترین رسالت آن شناسایی اشتغال های برتر در مقاطع تحصیلی و تلاش برای ریل گذاری مسیر ارتقای نخبگان است.
در این نشست نیز جمعی از نخبگان شاهد و ایثارگر ضمن معرفی اقدامات انجام شده درباره فعالیت های علمی و جهادی خود توضیحاتی دادند.
نظر شما