کلهر: در قبال بی‌تحرکی مردم مسوول هستیم

تهران- ایرنا- سرپرست معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: تنها حدود ۳۰ درصد مردم فعالیت ورزشی دارند و ما در قبال ورزش نکردن و بی‌تحرکی خیل عظیمی از جامعه، مسوول هستیم.

به گزارش ایرنا؛ «سینا کلهر» امروز(یکشنبه) در نخستین نشست خبری خود در آستانه هفته تربیت بدنی، اظهار داشت: ورزش کشور دستاوردهای زیادی داشته و با چالش‌های مهمی هم روبه‌رو بوده است. در سال‌های گذشته از نظر تجهیزات و فضاهای ورزشی برنامه‌ها تداوم داشته و سرانه ورزشی به حدود یک متر مربع رسیده است. حدود ۶۴ هزار باشگاه ورزشی داریم که برخی چند منظوره هستند. اکنون هفت هزار خانه ورزش روستایی و پنج هزار و ۵۰۰ فضا و زیر ساخت‌ ورزشی داریم.

سرپرست معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی درباره چالش ورزش همگانی توضیح داد: بزرگترین چالش ما این است که بیش از ۵۴ درصد مردم ورزش نمی‌کنند و نبود تحرک مهمترین مساله بوده و کرونا هم بی‌تاثیر نبوده است. طبق آمار سال ۹۹، حدود ۷۰ درصد مردم انفرادی ورزش انجام نمی‌دهند و اگر واقع‌بین باشیم ۳۰ درصد جمعیت مداوم ورزش می‌کنند.

کلهر ادامه داد: ورزش ششمین انتخاب مردم است و علاوه بر کم تحرکی چالش مهم دیگری هم وجود دارد که مشکل بهره‌مندی از امکانات ورزشی است. به عنوان نمونه، ۷ هزار خانه روستایی تجهیز شده‌اند اما ۱۵۰۰ خانه روستایی فعال است.

کلهر همچنین یکی از جدی‌ترین معضلات را ضعف نظام ورزشی زنان عنوان کرد و افزود: باید توجه بیشتری در این زمینه صورت بگیرد. از طرفی رویکردهای فرهنگی به طور جدی نیاز به توجه دارد و تحرک، تغذیه و خواب سه عنصر سخت افزاری مرتبط با سبک زندگی هم توجه می خواهد. ۷۰ درصد جامعه تحرک ندارند و شیوع کرونا تاثیر منفی داشت.

سرپرست معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی گفت: با حذف ۲۷صدم درصد از اعتبارات، آینده خوبی در حوزه ورزش دیده نمی شود؛ حذف اعتبارات این وضعیت را تشدید می‌کند. ما در قبال ورزش نکردن مردم مسوول هستیم. رویکرد ما تحولی و ایجاد حساسیت و ترغیب مردم به ورزش است.

وی ادامه داد: سه دسته برنامه در هفته تربیت بدنی در نظرگرفتیم. نخست فدراسیون‌هاست که قصد داریم همه رشته‌ها را به طور تخصصی همگانی کنیم. در اداره‌های کل هم محوریت ورزش همگانی است و برنامه آخر سایر دستگاه هاست. مهم‌ترین برنامه ها در هفته تربیت بدنی تداوم طرح های عمرانی است.

سرپرست معاونت امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی روز شمار برنامه‌های هفته تربیت بدنی و ورزش با شعار "ایران تندرست، ایران همدل، ایران قوی" اعلام کرد. بر این اساس فردا دوشنبه ٢٦ مهرماه مصادف با نخستین روز از هفته تربیت بدنی، با عنوان مسیر امید مدار نشاط نامگذاری شد.

وی در ادامه به عنوان‌های هفته تربیت بدنی اشاره کرد و افزود: سه شنبه ٢٧ مهرماه ورزش، میثاق وحدت و برادری، چهارشنبه ٢٨ مهرماه ورزش، پیشران سبک زندگی و تحکیم خانواده، پنجشنبه ٢٩ مهرماه ورزش، طلایه داران سلامت و قدردانی از کادر درمان از طریق بازدید از بیمارستان، جمعه ٣٠ مهرماه ورزش، منش پهلوانی، فتوت و جوانمردی که در این روز مقدمات راه اندازی انجمن ورزشکاران خیر آغاز شود. شنبه اول آبان‌ماه ورزش، فرهنگ سخت کوشی، رونق کار، افزایش بهره وری که در این روز برای نخستین بار از کارآفرینان تجلیل می‌شود. یکشنبه ٢ آبان ورزش، آیین اخلاق و مهربانی در این روز برنامه انتخاب پهلوان سال است که سال قبل به دلیل کرونا برگزار نشد. همچنین مقدمات جشنواره ورزش های روستایی در دستور کار قرار می گیرد. همچنین متناسب با روزشمار هفته تربیت بدنی، برنامه های مختلفی در سراسر کشور برگزار می شود.

کلهر ادامه داد: اعتبار را منوط به اجرای برنامه‌ها در حوزه ورزش همگانی کردیم البته ستاد هم نظارت کامل دارد. ورزش همگانی مکمل ورزش قهرمانی است. همگانی کردن ورزش یعنی باید از ظرفیت همه فدراسیون‌ها استفاده کرد.

وی افزود: هزاران سالن ورزشی در کشور وجود دارد که تعطیل است. حدود ۲۵ درصد اعتبارات در بخش درمان صرف می‌شود، اگر بخشی در ورزش هزینه می‌شد چه بسا هزینه درمان کاهش می یافت.

کلهر درباره ورزش زنان در بخش همگانی گفت: نزدیک ۳۰ درصد مردم در پارک‌ها ورزش می کنند. متناسب سازی محیط اولین کار در حوزه ورزش زنان است. ۳۵ فدراسیون امکان همگانی یا عمومی شدن را دارند. 

وی اظهار داشت: بزرگ‌ترین مشکل در مناطق روستایی نداشتن الگوی بومی ورزش‌هایی است که در روستا فعال شده‌اند. هدف ورزش کردن و ترغیب مردم متصل کردن به ورزش قهرمانی است و ورزش همگانی می‌تواند یکی از ورودی‌های ورزش قهرمانی باشد.

کلهر در خصوص راه‌کار گشایش تعطیل بودن برخی اماکن ورزشی گفت: وقتی با مسوولان مربوطه صحبت می‌کنیم خودشان نیز استقبال می‌کنند. اولین برنامه این است که به توافقنامه‌ای برسیم تا این مساله حل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha