به گزارش ایرنا، واکسیناسیون عمومی پس از گذشت حدود ۲ سال روزهای سخت شیوع کرونا برای افراد بالای ۱۲ سال تبدیل به فرصتی برای مقابله با هجوم ویرانگر این ویروس شد و اکنون که زمزمه های موج ششم همه گیری کووید ۱۹ به گوش می رسد امید می رود نتیجهای امیدآفرین داشته باشد هرچند متاسفانه برخی افراد، تحت تاثیر تبلیغات سوء همچنان سلامت خود و جامعه را با پشت گوش انداختن این فرصت مهم به خطر می اندازند.
پس از پشت سرگذاشتن پنج موج نفس گیر بیماری کووید ۱۹ و راهی شدن عزیزانی به دیار باقی اکنون به همت مسولان کشور امکان واکسیناسیون عمومی برای تمام افراد دارای شرایط، آسان و دست یافتنی شده است.
در این بین انتظار افراد واکسینه شده از دیگران اقدام سریع نسبت به واکسیناسیون به عنوان یک مسولیت ملی و انسانی است اما متاسفانه بازهم افرادی سهل انگار و ناآگاه به تبلیغات بی پایه و اساس در این صحنه خطیر، خود را به بی خیالی زده اند.
در حالیکه موج پنجم کرونا پس از ماه ها تلاش کادر درمان به تازگی فروکش کرده است و کارشناسان و متخصصان امر تنها راه مقابله با ویروس کرونا را واکسیناسیون گسترده و رعایت پروتکل های بهداشتی می دانند در پی بی توجهی برخی، طی چند روز گذشته روند کاهشی ابتلا و بستری در حال توقف است و بیم آن می رود موج ششم به زودی چهره سهمگین خود را به همگان نشان دهد.
اوایل که این ویروس ویرانگر دست به گریبانگر جامعه شده بود، همگی از ترس ابتلا، در خانه ماندن و پرهیز اجتماعات را تنها راه دورماندن از کرونا می دانستیم و واکسیناسیون گسترده برای مقابله با آن را رویایی دست نیافتنی فرض می کردیم اما اکنون واکسن کرونا به راحتی در سطح مراکز بهداشتی در دسترس و تزریق آن تبدیل به یک مسولیت اجتماعی شده است.
بنابراین باید از این فرصت به خوبی استفاده و خود را برای موج های احتمالی آینده آماده کرد و چنانچه افرادی با نادیده گرفتن این فرصت بزرگ سلامت جامعه را نشانه گرفتند باید آنها را از مزایای واکسیناسیون و تاثیر آن در کاهش شدت بیماری آگاه کرد.
به گفته متخصصان امر تنها راه برگشت به دوران قبل از کرونا و روند عادی زندگی روزمره، واکسیناسیون گسترده و رعایت پروتکل های اجتماعی است تا بتوان پس از گذشت ماه های طولانی اپیدمی کرونا، زندگی را به روال عادی برگرداند و ضربات وارده بر اقتصاد، آموزش و دیگر جوانب را برطرف کرد.
دانش آموزان و دانشجویان به زودی راهی مراکز تحصیلی می شوند و خوشبختانه امکان واکسیناسیون آنان نیز فراهم شده است تا خانواده ها بتوانند با آسودگی بیشتری فرزندان خود را راهی مدارس و دانشگاه ها کنند.
انجام واکسیناسیون کرونا در ۱۲۷ مرکز بهداشتی و تجمیعی
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: هیچگونه مشکلی برای تامین واکسن کرونا در استان وجود ندارد و افراد دارای شرایط می توانند جهت واکسیناسیون به مراکز تجمیعی و بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
دکتر علی فرهادی افزود: در شرایط کنونی تنها راه مقابله با کرونا واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی است که در صورت استقبال بیشتر مردم به زودی جمعیت بالایی از استان واکسینه خواهد شد.
وی ادامه داد: در روزهای اخیر باتوجه به ثابت ماندن روند کاهشی ابتلا و به دلیل کم شدن رعایت پروتکل ها احتمال شیوع موج ششم در استان وجود دارد و بر این اساس از هم استانی ها دعوت می شود برای مقابله هر چه بیشتر با این ویروس جهت واکسیناسیون اقدام کنند.
وی با اشاره به خستگی کادر درمان و احتمال جهش دوباره ویروس کرونا عنوان کرد: در صورت شیوع موج ششم، استان با شرایط سختی مواجه خواهد شد و این در حالی است که بسیاری از کشورها با واکسیناسیون گسترده توانسته اند محدودیت ها را حذف کنند و به روال قبلی زندگی بازگردند.
فرهادی گفت: اکنون وضعیت واکسیناسیون در تمامی شهرستان های استان تقریبا به یک میزان است اما در برخی شهرستان ها استقبال نسبتا بهتری انجام شده است .
۳۳.۵ درصد جامعه هدف لرستان علیه کرونا واکسینه شدند
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: یک میلیون و ۴۶۰ هزار نفر در این استان دارای شرایط تزریق واکسن کرونا هستند که تاکنون ۳۳.۵ درصد این جمعیت با دریافت هر ۲ دُز، به طور کامل واکسینه شدهاند.
فرهادی بیان کرد: با انجام اقدامات قابل توجه استان در راستای واکسیناسیون جامعه هدف، تاکنون ۳۷ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال و ۳۳.۵ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال به طور کامل علیه کرونا واکسینه شده است.
وی اظهار داشت: هیچگونه مشکلی در زمینه تامین واکسن کرونا برای مردم استان وجود ندارد و تمام واکسن های تزریقی دارای مجوز سازمان بهداشت جهانی و استفاده شده در ۸۰ کشور دنیا هستند.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه تاکنون یک میلیون و ۶۹۴ هزار و ۳۱ دُز واکسن کرونا وارد لرستان شده است اظهار داشت: یک میلیون و ۵۱۱ هزار و ۸۸۸ دُز از این تعداد تزریق شده است.
فرهادی ادامه داد: حضور در تجمعات، مراسم و دورهمی ها احتمال ابتلا به کرونا و شروع موج جدید را رقم خواهد زد.
آمار ابتلا به کرونا در لرستان ۶۰ درصد کاهش یافت
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: آمار ابتلای روزانه به کرونا در استان طی مهرماه جاری( حدود سه هفته ابتدایی) نسبت به شهریور گذشته ۶۰ درصد کاهش یافته اما طی روزهای اخیر روند ابتلا با شیب نزولی همراه بوده و اکنون ثابت شده است.
وی اظهار داشت: در این مدت آمار ابتلا، بستری و فوتی در استان کاهشی بوده است بطوریکه روند بستری در استان ۴۵ درصد کاهش یافت و به متوسط روزانه ۱۴۴ نفر رسید.
فرهادی با بیان اینکه در این مدت فوت ناشی از کرونا در استان نیز به ۵۰ درصد کاهش رسید تصریح کرد: در صورت بی توجهی به لزوم واکسیناسیون افراد و نقض پروتکل های بهداشتی احتمال شروع موج ششم در لرستان وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه تنها راه مبارزه با کرونا واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی است ادامه داد: در صورت شیوع موج ششم، شرایط بحرانی در لرستان رقم خواهد خورد بنابراین واکسیناسیون گسترده مانع افزایش تعداد بستری و فوتی می شود.
تعداد قربانیان کرونا در لرستان تاکنون به ۲ هزار و ۵۶۴ نفر و مجموع مبتلایان نیز به ۱۸۹ هزار و ۱۰۹ نفر رسیده است.
هم اکنون وضعیت کرونایی شهرستان های ازنا، دورود، چگنی، سلسله، دلفان، کوهدشت، الیگودرز و رومشکان زرد و خرمآباد، پلدختر و بروجرد همچنان نارنجی می باشد.
نظر شما