مهدی خطیب زاده روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: امسال، دستورالعمل «بسته تحولی ارتقای سواد حرکتی دانش آموزان ابتدایی» از سوی معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش به ادارات کل آموزش و پرورش استان ها ابلاغ شد.
وی گفت: این طرح با همکاری مدیران، معاونان، آموزگاران تربیت بدنی، آموزگاران پایه و والدین از مهر تا اسفند سال جاری در حال اجراست.
وی بررسی وضعیت سواد حرکتی دانش آموزان و ارائه برنامه های مداخله ای ارتقای سواد حرکتی در فاصله بین سنجش اولیه و سنجش ثانویه را از مهمترین بخشهای بسته تحولی سواد حرکتی عنوان کرد و گفت: آموزگاران تربیت بدنی، والدین و آموزگاران پایه نقشی مهم در اجرای موفقیت آمیز این طرح ملی دارند.
خطیب زاده گفت: سواد حرکتی مجموعه ای از توسعه مهارتهای بنیادین حرکتی و ورزشی است که به کودکان جرات و اجازه میدهد با انگیزه و اعتماد به نفس در طیف وسیعی از فعالیت های بدنی شرکت کنند و توانایی تجزیه و تحلیل موقعیت و ارائه عکس العمل مناسب در موقعیت های مختلف حرکتی فراهم می آورد و می تواند نشان و مسیر زندگی فعال و سالم را برای آینده دانش آموزان تامین کند.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: سواد حرکتی قابلیت جبران پذیری ندارد و در سن خاصی آموخته میشود و بر اساس نظر کارشناسان بهترین سن آموزش سواد حرکتی ۶ تا ۱۲ سالگی معرفی شده به همین دلیل آموزش و پرورش برای آموزش این سواد یک بسته آموزشی برای دانش آموزان مقطع ابتدایی تعریف کرده است.
وی با بیان اینکه سواد حرکتی یا جسمانی باعث عزت نفس بیشتر افراد برای یادگیری مهارت های ورزشی میشود گفت: افراد و کودکانی که سواد جسمانی پایینی داشته باشند توان یادگیری حرکتهای پیچیده ورزشی را نخواهند داشت و ممکن است کمتر در فعالیت های ورزشی اوقات فراغت شرکت کنند. علاوه بر این، سواد حرکتی پایین فراگیری آموزشهای مربوط به ورزش قهرمانی را با مشکل مواجه می کند.
وی تاکید کرد: فراگیری سواد حرکتی نحوه تعامل با دیگران را به کودکان میآموزد.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: همچنین طرح کوچ که در قالب طرح کنترل وزن چاقی دانش آموزان که از اوایل آبان ماه پارسال درسراسر مدارس استان اجرایی شد.
خطیب زاده اظهارداشت: با اجرای این طرح درصد چاقی و اضافه وزن دانش آموزان استان از ۲۳ درصد به ۲۱ درصد رسید. این رقم در کشور ۲۹ درصد است.
۱۸۵ هزار دانش آموز خراسان شمالی در بیش از ۲ هزار باب آموزشگاه استان زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم تحصیل می کردند که از این تعداد ۱۰۴ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی و مابقی متوسطه بود.
نظر شما