نماینده خواف:شرکتهای معدنی به تقویت زیرساختهای منطقه توجه کافی ندارند

گناباد- ایرنا- نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: شرکتهای معدنی سنگان خواف تاکنون اقدام قابل توجهی در تقویت و توسعه زیرساختهای منطقه ای انجام نداده و توجه کافی به عمل به مسوولیتهای اجتماعی خود نداشته اند.

حجت الاسلام اکبر احمدپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکتهای معدنی فعال در منطقه سنگان خواف تاکنون گامهای موثری در تقویت زیرساختهای منطقه ای بر نداشته اند و مواردی که به آنها پیشنهاد شده از پذیرش آن به عناوین مختلف سرباز زده اند و تنها کمکهای خود را منوط به تهیه تعدادی سبد معیشتی و کمکهای ناچیز مادی کرده اند در حالی که این اقدامات با رسالت اصلی آنها فرسنگها فاصله دارد.

وی نبود گردش مالی شرکتهای معدنی در بانکهای منطقه را معضل این بخش دانست و ادامه داد: متولیان معادن فعال سنگان خواف نیازهای خود را از منطقه تامین نمی کنند و گردش مالی آنان نیز در بانکهای این شهرستان صورت نمی گیرد تا جایی که با وجود شرکتهای معدنی فعال در سنگان و چرخش مالی بالای آنها  هر از چند گاهی تعدادی از بانکهای این منطقه به لحاظ نداشتن پشتوانه پولی از منطقه برچیده می شوند.

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی در خصوص موضوع حقوق دولتی معادن و سهم آلاینده ها و فقدان نقش آفرینی این حقوق در اقتصاد منطقه هم گفت: با وجود تاکید و نص صریح قانون ولی این حقوق از خزانه به منطقه بر نمی گردد و مسوولان محلی و مردم با وجود پیگیریهای فراوان تاکنون به نتیجه مطلوبی در این زمینه دست نیافته اند.

احمدپور با اشاره به پیگیریهای متعدد خود برای ایفای نقش شرکتهای معدنی در تقویت و توسعه زیرساختهای منطقه ای و عمل به مسوولیتهای اجتماعی شان از طریق مذاکره با مسوولان مربوطه و در سطوح وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی و مجلس شورای اسلامی، جذب نیروهای غیر بومی در شرکتهای معدنی را دیگر مشکلات این بخش برشمرد.

وی اضافه کرد: با وجود آن که شرکتهای معدنی در مرحله نخست باید زمینه اشتغال بومیان که سالها با مشکلات و آلایندگی ناشی از فعالیت آنها دست به گریبان هستند را فراهم کنند ولی در حد وسیعی نسبت به جذب نیروهای غیر بومی آن هم با حقوق های گزاف و چند برابر نیروهای محلی اقدام کرده اند و فرصت اشتغال را افراد بومی منطقه گرفته اند و این مساله، مشکلات زیادی برای مردم منطقه ایجاد کرده است. 

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: مسوولان ذیربط باید نسبت به رفع این معضل و تغییر در نگرش شرکتهای معدنی و سرعت بخشی در جذب نیروهای بومی اقدام کنند.

احمدپور افزود: شهرستان خواف با وجودی که از معادن بی نظیر سنگان بهره مند است و این مساله به صورت طبیعی باید زمینه رشد و پیشرفت و عمران و آبادانی را در منطقه به همراه داشته باشد ولی با مشکلات اجتماعی مانند فقر و محرومیت و بیکاری  دست به گریبان است و اگر شرکتهای معدنی به رسالت خطیر خود در انجام مسوولیتهای اجتماعی بیشتر عمل کنند این تنگناها کاهش می یابد.

وی استفاده نکردن از مدیران بومی در حوزه معادن را از مشکلات دیگر این بخش دانست و ادامه داد: در حالی که یکی از ارکان مهم پیشرفت منطقه ای و رساتهای معادن، تربیت نیروهای انسانی در منطقه و از جمله مدیران لایق و مستعد است تا در آینده بتوانند خود، اداره آنها را به عهده بگیرند ولی این مساله تاکنون در این شرکتها مغفول مانده است.

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: نبود صنایع فولادی و معدنی و صنایع جانبی و پایین دستی معادن از نیازهای مهم این منطقه است و تاکنون اقدام قابل توجهی در زمینه جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی و ایجاد واحدهای تولیدی فرآوری و صنایع پشتیبان در منطقه انجام نشده است.

احمدپور یکی از  مطالبات جدی مردم شهرستانهای خواف و رشتخوار را احداث باند دوم جاده خواف به تربت حیدریه دانست و افزود: با توجه به قدمت و روستایی بودن و تردد صدها خودروی سبک و سنگین و از جمله وسایل نقلیه سنگین معادن در این محور مواصلاتی و افزایش سوانح جاده ای و تلفات ناشی از آن، سرعت بخشی در تکمیل ساخت این جاده ضروری است.

وی اضافه کرد: معادن سنگان و وزارت راه و شهرسازی طبق موافقتنامه ای متعهد شدند که نیمی از هزینه اجرای این طرح را معادن و نیم دیگر را وزارت راه و شهرسازی بپردازد ولی تاکنون شاهد اقدام اثر بخشی در این زمینه نبوده ایم.

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود گذشت حدود ۲ سال از آغاز اجرای طرح ۲ بانده سازی جاده خواف به تربت حیدریه تاکنون تنها ۲ قطعه آن به پیمانکار واگذار شده است و معادن و وزارت راه به موقع به تعهدات خود در  پرداخت هزینه آن به پیمانکار عمل نمی کنند.

احمدپور  با اشاره به پیگیریهای متعدد خود برای پرداخت هزینه ها و مطالبات قطعات در دست اجرا و سرعت بخشی در آغاز سایر قطعات این جاده دو بانده  خواستار توجه بیشتر مسوولان مربوطه به این مساله شد.

شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با چهار بخش مرکزی، سنگان، جلگه زوزن و سلامی و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

معادن سنگ آهن سنگان خواف در مجموع با ذخیره یک میلیارد تن، یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن جهان است که تامین کننده خوراک اولیه تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن است.
مجموعه کانسارهای سنگ آهن سنگان خواف در وسعتی به طول تقریبی ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha