آیا اجلاس اقلیمی گلاسکو از مشکلات انگلیس می‌کاهد؟

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز با اشاره به نزدیک شدن به زمان برگزاری کنفرانس تغییرات اقلیمی گلاسکو، نوشت: در حال حاضر معضل تامین سوخت انگلیس و چگونگی رسیدن به کربن صفر، میزبان این اجلاس را در کانون توجه قرار داده است.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، انگلیس که در حال حاضر با معضل تامین سوخت روبرو است، به عقیده بسیاری از ناظران می تواند از همین امر برای بهبود وجهه خود در مسیر توقف استفاده از نفت و گاز بهره ببرد. هرچند همین امر وابستگی بیشتر این کشور را به واردات سوخت در پی خواهد داشت.

باتوجه به نزدیک شدن به زمان برگزاری کنفرانس تغییرات آب و هوایی گلاسکو این کشور در کانون توجه قرار گرفته و نحوه تعیین مسیر آن برای دستیابی به هدف کربن خنثی تا سال ۲۰۵۰ مورد بررسی قرار می گیرد.

به عبارتی این کشور تاکنون دریافته که حرکت به سوی کاهش سوخت های فسیلی و رسیدن به نقطه کربن صفر تا سال ۲۰۵۰ چالش برانگیز است.  

به عنوان مثال در ژوئن ۲۰۱۹ (خرداد ۹۸)، در حالیکه انگلیس با هدف گذاری خود برای رسیدن به هدف کربن خنثی تا سال ۲۰۵۰ ژست می گرفت، فعالان محیط زیست در دریای شمال سوار بر قایق و بنر به دست برای توقف استخراج نفت از میدان نفتی "فورلیش" (Forlish)  دست به اعتراض زدند.

شرکت های بزرگ نفتی در توجیه افزایش تولید نفت از این میدان نفتی می گویند تولید جدید می تواند در مدیریت کاهش نقش داشته باشد، اما فعالان محیط زیستی خواستار توقف فوری پروژه های جدید نفتی هستند.

همه این اعتراضات را باید به تلاش دولت انگلیس برای روشن نگه داشتن چراغ کشور هم اضافه کرد؛ دولتی که از یک سو با بازارهای ناپایدار انرژی مقابله می کند و از سوی دیگر خواسته های رقابتی خود را در مورد چگونگی دستیابی به اهداف اقلیمی ارزیابی می کند.

انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی در حال حاضر شاهد افزایش بی سابقه بهای انرژی هستند. در حال حاضر قیمت عمده سوخت در انگلیس بیش از ۲۵۰ درصد افزایش یافته و سایر کشورهای اروپایی شاهد افزایش ۳۵۰ درصدی بهای سوخت هستند.  

در این میان انگلیس که پیش از این می توانست برای تامین سوخت نیروگاه ها، سوخت رسانی به خودروها و گرمایش خانه ها به میدان های نفت و گازش متکی باشد، از سال ۲۰۰۵ با کاهش تولید نفت از دریای شمال به یک وارد کننده تمام عیار انرژی تبدیل شده است.

از طرفی، با توجه به ظرفیت ذخیره سازی سوخت این کشور، انگلیس در حال حاضر به اندازه ای که بتواند وضعیت را تنها برای چند روز مدیریت کند، ذخایر سوخت دارد. در این میان وابستگی انگلیس به عرضه به موقع محموله های سوختی که از قطر یا کشورهای دیگر وارد می شود به ویژه در شرایطی ناپایداری بازار سوخت، آن را آسیب پذیرتر کرده است.  

 فعالان محیط زیست در واکنش به این شرایط می گویند که چاره کار رفتن دوباره به سمت افزایش تولید نفت نیست بلکه در کاهش مصرف سوخت های فسیلی است.

اجلاس آب و هوایی گلاسکو که از ۱۰ تا ۲۱ آبان ماه سالجاری با حضور شماری از رهبران جهان، کارشناسان امور زیست محیطی و  فعالان حامی مقابله با چالش های مربوط به تغییرات آب و هوایی از ۲۰۰ کشور امضا کننده پیمان آب و هوایی پاریس، در شهر گلاسکو انگلیس برگزار می شود، قصد دارد به میزان و چگونگی کاهش انتشار دی اکسید کربن و نحوه تامین مالی مقابله با تغییرات اقلیمی بپردازد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha