همه دغدغه‌های رییس دولت سیزدهم

۲۷ مهر ۱۴۰۰، ۱۴:۱۴
کد خبر: 84510177
همه دغدغه‌های رییس دولت سیزدهم

تهران- ایرنا- سید ابراهیم رییسی در حالی سکان هدایت کشور را دست گرفت که مهمترین مشکل وضعیت معیشت و اقتصادی مردم بود. به همین دلیل در شرایط کنونی رفع این مشکل اساسی دغدغه‌ رییس دولت و کابینه‌اش شده است.

دولت مردمی به ریاست سید ابراهیم رییسی در حالی تمشیت امور را به دست گرفته‌ است که همه امیدها بر این است که بتواند اوضاع نابسامان اقتصادی را به سامان کند؛ یعنی وضعیتی که رییس دولت بارها بر آن تاکید کرده و تمام تلاش خود را بر همین امر قرار داده است. در این میان بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی این اتفاقات پرداخته اند.

رسانه‌های اصولگرا

ارز ۴۲۰۰ تومانی به جای سفره مردم به جیب دلالان رفته است

روزنامه کیهان در گزارشی می نویسد: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان شب گذشته (دوشنبه شب) در گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم با گرامیداشت هفته وحدت، افزود: همان‌طور که به مردم وعده کردیم و گفتیم که اولویت اول ما بهبود کروناست، مسئله دوم هم بهبود وضعیت معیشت آنهاست. رئیس‌جمهور با بیان اینکه: نقطه مشترک همه مردم ایران این است که ایران همواره با عزت، بالنده و برخوردار از پیشرفت باشد افزود: اولویت ما واکسیناسیون عمومی است. بیش از ۷۰ درصد دُز اول واکسن تزریق شده و ان‌شاء‌الله پیش از آغاز فصل سرما همین مقدار دُز دوم زده می‌شود. در بخش درمانی و اجرایی و نیروهای مسلح آمادگی برای مقابله با کرونا وجود دارد. نباید در موج احتمالی منفعل باشیم، بلکه باید پیش‌بینی و پیشگیری لازم را داشته باشیم تا شاهد فراگیری موج بعدی احتمالی نباشیم. مردم حتی اگر دو دُز واکسن زده باشند، پروتکل‌ها را رعایت کنند تا شاهد شرایط بدی برای کشور نباشیم. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه برای بررسی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی جلسات مختلفی برگزار کرده‌ایم تاکید کرد: تا الان بررسی‌های لازم را داشته‌ایم و با متخصصان امر و اقتصاددانان خارج از دولت هم مشورت می‌کنیم و پولی که تاکنون به جای اینکه به سفره مردم برود، به دست چند دلال رفته و باید این مسئله را اصلاح کنیم، به نحوی که این پول به جیب و سفره مردم برود.

دغدغه هر ساعت من، معیشت و سفره مردم است

روزنامه خراسان در گزارشی نوشت: رئیس جمهور، دوشنبه شب در دومین گفت وگوی زنده تلویزیونی از روند مقابله با بیماری کرونا و واکسیناسیون عمومی، اقدامات دولت سیزدهم برای حل مسائل و موضوعات مهم کشور و همچنین برنامه های دولت برای حل مشکلات اقتصادی گفت. سیدابراهیم رئیسی در این گفت و گوی زنده با بیان این که وضعیت قیمت ها، معیشت مردم و کنترل تورم دغدغه روزانه و هر ساعت بنده است، افزود: من از فشاری که بر دوش مردم است با خبرهستم و خود را درکنار سفره مردم احساس می کنم. بخش های مهم سخنان رئیس جمهور را در ادامه و به صورت تیتروار بخوانید:امروز با گذشت مدت کوتاهی، در دوز اول بیش از ۷۰ درصد واکسن دریافت کردند و امیدواریم که قبل از فرارسیدن فصل سرما به همین میزان واکسن زده باشند تا از مردم صیانت شود. از همه کسانی که واکسن نزده اند دعوت می‌کنم که حتما واکسن بزنند. ما معتقدیم در جهت واکسیناسیون همگانی باید کار اغنایی انجام داد تا کار اجباری. معیشت و سفره مردم دغدغه روزانه و هر ساعت من است و روزانه ساعتی وضعیت قیمت ها به ویژه قیمت مواد خوراکی را رصد و با وزیران و صاحب نظران اقتصادی صحبت می‌کنم تا تورم کنترل شود. همیشه احساس می‌کنم که در کنار سفره اقشار کم درآمد و محروم هستم و سختی‌شان را احساس می‌کنم ولی این شرایط امروز نتیجه تصمیمات قبل است که امروز در بازار و سفره مردم می‌بینیم و تصمیمات امروز ما در آینده در زندگی مردم جلوه خواهد داشت.

مأموریت رئیسی به مخبر برای خنثی‌سازی تحریم‌ها

روزنامه وطن امروز در گزارشی می آورد: یکی از چالش‌هایی که اقتصاد ایران با آن دست و پنجه نرم می‌کند مساله تحریم‌های اقتصادی است؛ تحریم‌هایی که با هدف تضعیف اقتصاد ایران و تحت فشار دادن کشور در قالب‌های گوناگون در برهه‌های مختلف از سوی ایالات متحده وضع شدند. به منظور مقابله با تحریم‌های خارجی، یکی از کارهای واجب، گام برداشتن به سمت خنثی‌سازی تحریم‌هاست. یکی از اهداف دولت سیزدهم پس از روی کار آمدن نیز قدم برداشتن در این مسیر است. ۲۵ مهرماه رئیس‌جمهور همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها را موظف کرد در خنثی‌سازی تحریم‌ها و تنظیم بازار کالاهای اساسی همکاری کنند و مقرر شد معاون اول رئیس‌جمهوری، مسؤولیت هماهنگی فعالیت‌های دولت برای خنثی‌سازی تحریم‌ها را بر عهده گیرد. این اقدام نخستین گام برای رسیدن به این هدف است. برای خنثی‌سازی تحریم‌ها باید گام‌هایی برداشته شود که در این گزارش سعی می‌شود مهم‌ترین این گام‌ها بیان شود. دولت نیازمند مقاومت در برابر تقاضای در حال گسترش و پس‌انداز درآمدهای تازه به دست آورده به منظور فراهم آوردن زمان کافی برای برنامه‌ریزی معقول و شناسایی طرح‌های با درآمد بالاست. نباید فراموش کرد که وفور منابع طبیعی در هر کشوری موهبت محسوب می‌شود نه بلا. اثرات مخرب درآمدهای حاصل از صدور نفت خام غیرقابل انکار است اما آنچه موجب می‌شود منابع طبیعی به مثابه آفت یا بلا عمل کند، نحوه استفاده از درآمدهای ارزی حاصل از فروش و صادرات آنهاست.

یارانه دلار ۴۲۰۰ تومانی در کارت مردم

روزنامه جوان در گزارشی می نویسد: دولت تدبیر و امید را باید استاد توزیع یارانه‌های ارزی که به جامعه هدف نمی‌رسید، خواند، زیرا در دولت دوازدهم همزمان با احیای تحریم‌های هسته‌ای میلیاردها دلار ارز ۴ هزارو ۲۰۰‌تومانی به بهانه حمایت از مردم توزیع شد، ولی گزارش‌های رسمی نشان داد که این یارانه به جامعه هدف نرسید و در عوض اشخاص نزدیک به دولت از یارانه ارزی که به رانت ارزی تبدیل شد بهره‌مند شدند. در این بین هر چقدر هم که کارشناسان اقتصادی گفتند با مدل‌های دیگری می‌توان یارانه ارزی را به جامعه هدف رساند، دولت با وجود ملاحظه انحراف عظیم یارانه ارزی از توزیع ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی دست نکشید، در همین باره رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی می‌گوید: شبیه کارت سوخت، معادل سهمیه ارز ترجیحی ۴ هزارو ۲۰۰‌تومانی کارت اعتباری به اشخاص تحویل داده شود تا یارانه ارزی به جامعه هدف برسد و توزیع رانت نیز پایان یابد. همزمان با احیای تحریم‌های هسته‌ای دولت حسن‌روحانی نرخ دلار را ۴ هزارو ۲۰۰‌تومان تعیین کرد، اما نرخ ارز در بازار در سال‌۹۷ حتی تا مرز ۲۰‌هزار تومان صعود کرد، در این میان دولت به بهانه حمایت از مردم دست از پرداخت ارز یارانه‌ای ۴ هزارو ۲۰۰‌تومانی نکشید، هر چند در این چند سال اخیر میلیاردها دلار ارز یارانه‌ای پرداخت شد ولی مردم بهره‌ای از یارانه مذکور نبردند، در این میان به‌دلیل فاصله قابل ملاحظه ارز یارانه‌ای با ارز آزاد رانت قابل ملاحظه‌ای در اقتصاد ایران توزیع شد.

رسانه‌های اعتدالگرا

معیشت مردم دغدغه روزانه‌ام است

روزنامه ایران در گزارشی می نویسد: رئیس جمهوری شب گذشته در یک گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم از مهم‌ترین اقدامات و برنامه‌های دولت خود گزارش داد و تأکید کرد که اولویت اول دولت واکسیناسیون عمومی در برابر کرونا بوده و اولویت دیگر هم رسیدگی به معیشت مردم است. آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی گفت: امروز با گذشت مدت کوتاهی در دوز اول بیش از ۷۰ درصد واکسن دریافت کردند و امیدواریم که قبل از فرارسیدن فصل سرما به همین میزان واکسن زده باشند تا از مردم صیانت شود. وی افزود:‌ در ستاد کرونا بحث‌ها این بوده که در موضوع کرونا از انفعال خارج شویم و حالت فعال پیدا کنیم که هم در واکسیناسیون و هم در کادر درمانی و دانشگاه‌ها و بخش‌های مختلف اعم از بسیج و سازمان‌های مختلف فعال شویم و باید پیش‌بینی‌ها و پیشگیری‌های لازم را دشته باشیم و باید کسانی که حتی دو دوز زده‌اند اصول بهداشتی را رعایت کنند و رعایت اصول برای همگان ضرورت دارد. رئیسی با تأکید بر اینکه کسانی که واکسن نزده‌اند حتماً واکسن بزنند، بیان داشت: بنای ما این است و به رسانه ملی و بخش‌های دارای نفوذ کشور گفته‌ایم که از جایگاه خودشان برای توجیه و اقناع مردم استفاده کنند و باید مردم را در زمینه واکسن اقناع کنیم. وی در پاسخ به سؤالی درمورد شاخص‌های اقتصاد کلان کشور و التهابات اقتصادی ناشی از تورم بسیار بالا و برنامه دولت برای مهار تورم تصریح کرد: معیشت و سفره مردم دغدغه روزانه و هر ساعت من است و روزانه ساعتی وضعیت قیمت‌ها را بویژه قیمت مواد خوراکی را رصد می‌کنم و با وزرا و صاحبنظران اقتصادی صحبت می‌کنم تا تورم کنترل شود. رئیس‌جمهوری افزود: همیشه احساس می‌کنم که در کنار سفره اقشار کم‌درآمد و محروم هستم و سختی‌شان را احساس می‌کنم ولی این شرایط آثار تورمی تصمیمات قبل است که امروز در بازار و سفره مردم می‌بینیم و تصمیمات امروز ما در آینده در زندگی مردم جلوه خواهد داشت.

از فشاری که روی مردم است با خبر هستم

خبرگزاری خبرآنلاین در گزارشی می آورد: سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب در دومین گفتگوی زنده تلویزیونی درباره روند مقابله با بیماری کرونا و واکسیناسیون عمومی با بیان اینکه همه تلاش ما در این زمینه خارج شدن از حالت انفعالی و اقدام فعال است، گفت: برغم پیشرفت‌های انجام شده در زمینه واکسیناسیون، رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچنان باید در دستور کار مردم باشد و عادی‌انگاری در زمینه بیماری کرونا می‌تواند خطرناک باشد و ما را با موج جدید بیماری مواجه کند. آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه در زمینه واکسیناسیون سیاست ما اقناعی است و اجباری نیست، گفت: از همه کسانی که واکسن نزده‌اند دعوت می‌کنم در نخستین فرصت واکسن بزنند.  رئیسی با بیان اینکه از فشار روی مردم و به‌ویژه اقشار کم‌درآمد و محروم جامعه مطلع هستم، گفت: همواره احساس می‌کنم در کنار سفره این‌ها هستم و سختی‌شان را احساس می‌کنم، لذا به دنبال این هستیم که بتوانیم این وضع را اصلاح کنیم. شرایطی که شاهد هستیم، مربوط به تصمیماتی است که از قبل گرفته شده و آثار تورمی آنها امروز در بازار و در سفره مردم آشکار شده است.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

مردم «صداقت» ببینند؛ می‌آیند پای کار

روزنامه آرمان ملی در گزارشی می نویسد: سفر رئیس جمهور به استان‌های مختلف با توجه به اینکه خیلی از مسائل کشور ما با حضور فرد یا مسئولی از بالا دست؛ سرعت عمل می گیرد، حضور رئیس جمهور در مناطق مختلف فرصت مناسبی است. ضمن اینکه باید پذیرفت که سفرهای رئیس جمهور با سفرهای آقای احمدی‌نژاد متفاوت است. آقای رئیسی برای سرعت دادن به کارها و باز کردن گره‌های کور در حوزه اجرا می‌رود و جنبه تبلیغاتی ندارد. اما سفرهای آقای احمدی نژاد جنبه تبلیغاتی داشت و روش و حرکاتش پوپولیستی بود و برای اینکه به مردم نشان بدهد که ما مناسبات خوبی با شما داریم اما کارها پیش نمی‌رفت. اگر آقای رئیسی سفرهایش بدون برنامه ریزی و محاسبه زمان باشد در آن صورت وقت زیادی از عمر رئیس جمهور به جای تفکر، اندیشیدن و تصمیم گرفتن به این خواهد گذشت که یا در پرواز باشد یا ساماندهی کند هیاتی را که سفر می‌کنند. افراط و تفریط در هر اقدامی به آن آسیب می‌زند. اینکه رئیس جمهور به استان‌ها سفر نکند، حتما خسارتی به کل کشور وارد می‌کند و اگر هم در سفرها زیاده‌روی کند، باعث می‌شود در راس مدیریت اجرایی کشور حتما خللی ایجاد شود که معاون اول و وزرا نمی‌توانند آن را جبران بکنند. حضور رئیس جمهور در پایتخت و اخذ تصمیمات کلیدی اهمیتش بسی بیشتر از سفرهای استانی است، اگرچه سفرهای استانی هم لازمه برقراری مناسبات بین ملت و حاکمیت است.

وزن کشی قدرت ها در هماورد دیپلماسی برجام

روزنامه ابتکار در گزارشی نوشت: نخستین دغدغه ابراهیم رئیسی، احیای حدی از ثباتِ اقتصادی و اجتماعی در ایران است. جهت دستیابی به این مسئله، تحریم‌های آمریکا، سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا علیه ایران بایستی لغو شوند و یا حداقل به نحو قابل ملاحظه‌ای کاهش یابند. در این چارچوب، تنها راه حلِ عملگرایانه، از سرگیری مذاکرات برجامی و دستیابی به توافقی با ایران جهت احیای توافق هسته‌ای ایران است. با این همه، ابراهیم رئیسی و دولت وی فضای قابل توجهی جهت مانور دادن دارند. برای مثال، تحریم‌های آمریکا و سازمان ملل متحد علیه فروش نفت ایران تا حد زیاد با بی توجهی چین مواجه شده اند. این مساله در نوع خود کمک زیادی کرده تا اقتصاد ایران همچنان پابرجا باشد. از سویی نباید فراموش کرد که چین یکی از طرف‌های بین‌المللیِ برجام است و امکان دارد با آغاز مجدد مذاکرات برجامی، به نحو قابل ملاحظه‌ای از موضع ایران در روند مذاکرات مذکور حمایت کند. در این میان تهران از فضای لازم جهت بهره‌برداری از اختلافات راهبردی میان چین و آمریکا مخصوصاً در حوزه‌های اقتصادی و ژئوپلیتیک نیز برخوردار است. ایران به عنوان یکی از متحدان قدرتمند چین، علی‌رغم تمامیِ چالش‌های اقتصادی و اجتماعی ناشی از فشارهای آمریکا و کشورهای غربی در مساله برجام، از موضع خوبی برخوردار است تا قدرتمندانه بر خواسته‌های خود پیش از بازگشت به توافق برجام تاکید کند. از سوی ایران می‌تواند ضمنِ پیشبرد برنامه اتمی خود، عملا این سیگنال را به غرب برساند که اگر هر چه سریع‌تر جهت انعقاد یک توافق سازنده با تهران وارد میدان نشود، امکان پیشرفت‌های بیشتر نیز برای ایران وجود دارد. امری که در نوع خود می‌تواند برای طرف‌های غربی و مخصوصا دولت آمریکا، اتفاقی ناخوشایند باشد. در واقع این رویکرد ایران به نوعی از پایه‌های منطقی نیز برخوردار است و عملا پیشروی‌های هسته‌ای این کشور را نزد افکار عمومی ایران نیز موجه و مشروع می‌کند.

پاسخ به پرسش رئیس‌جمهور

روزنامه شرق در یادداشتی به قلم رحیم عبادی عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان نوشت: جناب آقای رئیسی رئیس‌جمهور محترم در آغاز بازگشایی مدارس بنا بر یک سنت حسنه دیرین (۲۴‌ساله) «پرسش مهر» که بنیان آن در آموزش‌و پرورش از سال ۱۳۷۶ و با هدف نهادینه‌کردن پرسشگری در نظام تعلیم‌وتربیت دانش‌آموزان برنامه‌ریزی و هرساله اجرا می‌شود، با طرح دو سؤال «ایران قوی چه ویژگی‌هایی دارد» و «نقش دانش‌آموزان در شکل‌گیری ایران قوی چیست» از دانش‌آموزان و معلمان خواستند که به این سؤالات پاسخ گویند. این‌جانب به‌عنوان یک معلم که مخاطب ایشان هستم، مناسب دیدم به سؤالات آقای رئیس‌جمهور پاسخ دهم. آقای رئیس‌جمهور من به‌عنوان یک معلم می‌خواهم متفاوت و شفاف به موضوع ایران قوی پاسخ دهم، به نظر من ایران قوی ایرانی است که از اقتدار علمی و دانایی و آگاهی برخوردار باشد، ایران قوی ایرانی است که معلمان قوی، دانش‌آموزان دانا، مدارس توانا و آموزش‌وپرورش کارآمد و اثربخش داشته باشد، اجازه می‌خواهم از کلام مولا  امام علی‌(ع) در شرح نهج‌البلاغه ابن ابی‌الحدید کمک بگیرم که فرمود: العلم سلطان من وجده صال و من لم یجده صیل علیه. دانش سلطنت و قدرت است. هرکه آن را بیابد، با آن یورش برد و پیروز شود و هرکه آن را نیابد، بر او یورش و مغلوب شود. در یادداشت قبلی نمونه کشورهایی که با آموزش‌وپرورش قوی توانستند کشورهایی قوی داشته باشند مانند سنگاپور، ژاپن، کره جنوبی، کانادا و... بیان داشتم. الان هم برای شما توضیح خواهم داد، آن هنگام که آموزش‌وپرورش و تعلیم و تربیت فرزندان ایران بزرگ در اولویت اصلی کشور قرار گیرد، راه برای ایران قوی هموار می‌شود، وقتی که در جامعه ما دانایان بر صدر نشینند، عالمان و معلمان و اندیشه‌ورزان مورد تکریم و توجه قرار گرفته و آزادی اندیشه و پرسش و پرسشگری محترم و بلکه تشویق شود، منابع مالی و سرمایه‌های ملی و اساسی کشور برای آموزش‌وپرورش این فرزندان هزینه و بلکه سرمایه‌گذاری شود، رضایت مردم از آموزش‌وپرورش روزبه‌روز افزون‌تر شود. نظام تعلیم و تربیت قوی و کارآمد و کشور عزیز ایران قوی خواهد شد.

جزئیات برنامه دولت سیزدهم برای ساخت چهار میلیون مسکن

خبرگزاری ایسنا در گزارشی می نویسد: ابراهیم رئیسی از همان روزهای قبل از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور دولت سیزدهم و در ایام پیش از انتخابات، معضل تامین مسکن را به عنوان یکی از چالش های جدی اقتصاد کشور شناسایی کرده بود و بر اجرای برنامه هایی برای حل این مساله تاکید داشت. با اعتماد مردم به برنامه های رئیسی و استقرار دولت سیزدهم، رئیس جمهور وعده بزرگ ساخت چهار میلیون مسکن در طول دوره چهارساله مسئولیت این دولت را مطرح کرد و برای تحقق این وعده، رستم قاسمی را به عنوان گزینه خود برای راهبری وزارت راه و شهرسازی انتخاب کرد که سابقه قابل توجهی در پروژه های عمرانی کشور داشت و در دوران حضورش در قرارگاه خاتم الانبیا پروژه هایی در مقیاس بزرگ را اجرایی کرده بود و از سوی دیگر، سابقه اش در دوران هدایت وزارت نفت، اورا برای هدایت پروژه های کلان مجهز کرده بود. قاسمی از همان روزهای نخست جلب رای اعتماد نمایندگان مردم، تحقق وعده ساخت چهار میلیون مسکن را در اولویت های خود قرار داد. ماموریتی که قرار بود بار بزرگی از بخش عرضه مسکن در معادلات پیچیده بازار پرتلاطم مسکن بردارد. برنامه دشواری که جزییات تحقق آن از همان روزها توسط کارشناسان مختلف و افکار عمومی مورد پیگیری قرار داشت و این سئوال مطرح بود که باتوجه به زمان بر بودن پروژه های ساخت مسکن نحوه اجرای این پروژه به چه صورت است و آیا قرار است سالی یک میلیون واحد ساخته و به مردم تحویل شود یا در مجموع چهار سال، چهار میلیون واحد ساخته خواهد شد؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha