۲۸ مهر ۱۴۰۰، ۱۰:۰۹
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84512011
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رویکرد ضدونقض واشنگتن در قبال پکن

۲۸ مهر ۱۴۰۰، ۱۰:۰۹
کد خبر: 84512011
رویکرد ضدونقض واشنگتن در قبال پکن

تهران – ایرنا – آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا که کشورش به دلیل نگرانی از رشد سریع قدرت تجاری و اقتصادی چین، جنگ تجاری با آن را در پیش گرفته است، به تازگی مدعی شده که واشنگتن درصدد اعمال فشار بر کشورها برای تصمیم گیری درمورد همکاری تجاری با ایالات متحده یا چین نیست.

به گزارش ایرنا، آمریکایی که امروز بعد از 20 سال تلف کردن زمان و  بودجه های هنگفت برای جنگ های بی پایان در افغانستان و عراق که به اذعان دولتمردان واشنگتن، جز خسارات مالی و اقتصادی فراوان و کشته شدن تعداد زیادی از سربازان امریکا و ناتو، چیزی عاید آنها نکرده است، حالا به این مهم پی برده اند که سال هایی که کشورشان سرگرم جنگ بود، چین سرسخت ترین رقیب آنها به سرعت مسیر پیشرفت اقتصادی و تجاری را طی کرد و حالا به چالشی جدی در برابر آمریکا تبدیل شده است.

با وجود اینکه آمریکا جنگ تجاری آشکار و تمام عیار را با چین در پیش گرفته است ، از یک سو از هر ترفندی برای تضعیف موقعیت های اقتصادی این رقیب قدرتمند استفاده می کند و از دیگر سو، مدعی است که از نظر واشنگتن، کشورها اجباری برای انتخاب چین یا امریکا به عنوان شرکت تجاری خود ندارند؛ اظهار نظری که حکایت از سیاست ضد ونقیض واشنگتن در قبال پکن و در واقع بخشی از جنگ اقتصادی آن علیه چین به شمار می رود.

براساس گزارش سایت رسمی وزارت امور خارجه آمریکا، بلینکن در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با همتای اکوادوری خود افزود: ما از کشورها نمی خواهیم بین آمریکا و چین یکی را انتخاب کنند و همانطور که بارها گفته ام، بدنبال مهار چین یا جلوگیری از پیشرفت و توسعه این کشور نیستیم.

وی ادعا کرد: آنچه درپی انجام آن هستیم، عمل به بالاترین استانداردهای ممکن است همانطور که در سراسر جهان به آن مبادرت می ورزیم.

بلینکن تاکید کرد که تجارت و سرمایه گذاری با چین برای همه کشورها مهم و سودبخش است. وی در عین حال گفت در ارتباط با چین، هیچ تفاوتی بین شرکت خصوصی و کشور وجود ندارد، از اینرو کشورها قبل از سرمایه گذاری در آن کشور باید موارد احتیاطی را رعایت کنند.

پیشتر در ماه جاری، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) یک مرکز ماموریتی ویژه چین برای مقابله با تهدیدهای احتمالی این کشور راه اندازی کرد.

سیا با صدور بیانیه ای اعلام کرد: این مرکز برای مقابله با چالش جهانی چین ایجاد شد که شامل همه حوزه های ماموریتی سازمان سیا می شود.

در همین حال، شمار فزاینده ای از جمهوریخواهان آمریکا از دولت خواسته اند به تقویت نظامی چین و هشدارها درمورد کاهش بودجه دفاعی ایالات متحده توجه داشته باشد.

این مساله در میانه انتشار گزارشی ادعایی مبنی بر انجام آزمایش موشکی مافوق صوت با قابلیت حمل کلاهک هسته ای مطرح است.

روزنامه فایننشال تایمز به تازگی در گزارشی مدعی شد که چین در ماه اوت (مرداد) یک موشک مافوق صوت با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای آزمایش کرده که پس از چرخیدن به دور مدار زمین، به هدف خود برخورد کرده است. این آزمایش موشکی در رادارهای آمریکا شناسایی نشده و سازمان‌های اطلاعاتی این کشور را غافلگیر کرده است.  

فایننشال تایمز به نقل از پنج منبع آگاه گفت: این موشک مافوق صوت در مدار پایین به دور زمین یک بار گشته و سپس در نزدیکی هدف خود فرود آمده است.  

چین می گوید این کشور چندی پیش یک سیستم فضایی را آزمایش کرده، که البته موشک مافوق صوت نبوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha