پرفسور ایوو پانف روز چهارشنبه در همایش بین المللی ایران شناسی در جهان با میزبانی دانشگاه گیلان در فضای مجازی (وبینار) اظهار داشت: این همایش حاصل همکاری صمیمانه مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی، دانشگاه گیلان، دانشگاه علامه طباطبائی، پژوهشگاه مطالعات علوم انسانی، دانشگاه صوفیه بلغارستان و انجمن ایرانی تاریخ است.
وی خاطرنشان کرد:این همکاری ناگهانی به وجود نیامده و بر اثر کوشش و همدلی مستمر این چند نهاد ارجمند در طی سالهای پیش شکل گرفته است .
دبیر علمی همایش بین المللی ایران شناسی در جهان یادآور شد: در طی سالهای گذشته دانشگاه صوفیه با همکاری مرکز مطالعات چندین همایش بین المللی و برنامه آموزشی منطقه ای برگزار کرد که از آن جمله می توان از همایش ایران و بلغارستان در آیینه تاریخ و ایران و اروپا در آیینه تاریخ نام برد.
رییس مرکز زبان ها و فرهنگ های شرقی دانشگاه صوفیه افزود: با ایجاد پیوند علمی بیشتر که به واسطه مرکز مطالعات ایران بالکان و اروپای مرکزی با دانشگاه های ایران شکل گرفت دوره دانش افزایی منطقه ای ایران شناسان با حضور استادانی از دانشگاه علامه طباطبایی برای دانشجویان اروپایی در صوفیه برگزار شد.
پرفسور پانف همچنین برگزاری همایش بین المللی نسخ خطی فارسی در بالکان و اروپای مرکزی با همکاری کتابخانه ملی بلغارستان و دانشگاه علامه طباطبایی و همایش ایران و جهان در آیینه تاریخ با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه گیلان در صوفیه را از دیگر نتایج پیوند علمی بین مرکز مطالعات ایران بالکان و اروپای مرکزی با دانشگاه های ایران دانست .
به گفته وی در ادامه انتشار مجموعه مقالات این همایش ها و فهرست نسخ خطی فارسی در بلغارستان توسط انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی و دعوت روسای دانشگاه گیلان و علامه طباطبایی از هیات رییسه دانشگاه صوفیه و مرکز مطالعات ایران بالکان و اروپای مرکزی برای بازدید حضوری از دانشگاه و امضای قرارداد همکاری میان این دانشگاه ها گامی بلند برای آغاز همکاری های بیشتر بود که ایجاد دو سالانه ایران شناسی ثمره این ارتباط مبارک است .
پرفسور پانف همچنین به ایرانشناسان مژده داد که دبیرخانه دائمی همایش در بلغارستان در حال ثبت فصلنامه ایران شناسی است که با همکاری مشترک این نهادها ارائه و منتشر خواهد شد.
به گفته وی انتخاب و تقدیر از ایران شناس برتر از دیگر توافقات مربوط به این همایش بود که از این پس توسط هیات علمی دائمی همایش و به پیشنهاد ایران شناسان و مدیران گروه ها صورت خواهد گرفت .
دبیر علمی همایش دوسالانه بین المللی ایران شناسی در جهان با بیان این که ما هنوز در ابتدای این راه دراز هستیم و برای برداشتن گام های محکم نیز به حمایت و راهنمایی شما نیاز داریم ابراز امیدواری کرد که دامنه این همکاری های علمی فرهنگی روز به روز بیشتر شود تا دانشجویان و استادان ایران شناس از همه جای دنیا بتوانند در کنار هم با مطالعه این فرهنگ غنی و زیبایی های آن بپردازند .
رییس مرکز زبان ها و فرهنگ های شرقی دانشگاه صوفیه که به شیرینی فارسی سخن می گفت کلام خود را با این شعر حافظ پایان داد که " شکر شکن شوند همه طوطیان هند ، زین قند پارسی که به بنگاله می رود".
نخستین همایش دوسالانه بین المللی ایران شناسی در جهان با میزبانی دانشگاه گیلان و به صورت ویدئو کنفرانسی برای مدت ۲ روز از صبح چهارشنبه آغاز شد.
این همایش با تلاش مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی، دانشگاه گیلان، دانشگاه علامه طباطبائی، پژوهشگاه مطالعات علوم انسانی، دانشگاه صوفیه بلغارستان و انجمن ایرانی تاریخ برگزار شده است.
در این همایش کشورهایی از جمله آذربایجان، روسیه، ژاپن، بلغارستان، رومانی، کانادا، سارایوو، ترکیه، افغانستان، پاکستان، گرجستان و ارمنستان مشارکت دارند.
۲۲۵ مقاله از پژوهشگران خارجی و داخلی به دبیرخانه همایش دوسالانه بین المللی ایران شناسی در جهان ارسال شد که در مجموع ۱۴۰ مقاله به تایید داوران علمی این همایش رسید.
طی ۲ روز برگزاری این همایش، ۲۴ مقاله توسط پژوهشگران خارجی و ۳۶ مقاله از سوی پژوهشگران داخلی به صورت سخنرانی ارائه می شود.
در این همایش اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی در رشته هایی از جمله تاریخ، باستان شناسی، زبان و ادبیات فارسی، جامعه شناسی، مطالعات فرهنگی، علوم سیاسی، روابط بین الملل و جغرافیا مقاله ارائه خواهند داد.
نظر شما