به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه امروز نوشت یکی از اهداف روسیه به عنوان میزبان نشست امروز درباره اوضاع افغانستان، اعمال فشار بر تروریستهای داعشی است که در برخی نقاط این کشور جنگزده تجمع کردهاند و این موضوع باعث نگرانی کشورهای منطقه از جمله روسیه شده است.
به نوشته این خبرگزاری، مقامهای ۱۰ کشور در این نشست حضور داشته و یکی از مهمترین اجلاسهای بینالمللیای به شمار میرود که طالبان از زمان قبضه قدرت در نیمه تابستان در آن شرکت میکند.
پیشتر ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه هشدار داده بود که تروریستهای داعش در افغانستان جمع شدهاند تا در کشورهای همجوار روسیه ایجاد ناآرامی کنند.
سرپرستی هیئت طالبان بر عهده عبدالسلام حنفی است که از چهرههای برجسته طالبان حاکم به شمار رفته و گفتوگوهای هفته پیش این گروه با آمریکا و اتحادیه اروپا را نیز ریاست کرده بود.
طالبان پیشتر نیز در آنکارا با مقامهای ترکیه دیدار و مذاکره کرده بودند.
وزارت امور خارجه روسیه روز گذشته با صدور بیانیهای اعلام کرد که شرکتکنندگان در این نشست قرار است اوضاع سیاسی و نظامی در افغانستان و تمهیدات جامعه جهانی برای جلوگیری از بحران انسانی در این کشور را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
در این بیانیه آمده است: تحولات سیاسی و نظامی احتمالی در افغانستان و چشمانداز تشکیل دولتی فراگیر در این کشور در این نشست مورد گفتوگو قرار میگیرد. همچنین این گردهمایی، به روشهای متحد کردن تلاشها و تمهیدات جامعه جهانی برای جلوگیری از بروز بحرانی انسانی در افغانستان میپردازد.
رایزنیهای مسکو در سال ۲۰۱۷ میلادی براساس سازوکاری ششجانبه با شرکت نمایندگان ویژهای از روسیه، افغانستان، ایران، هند، چین و پاکستان آغاز شد.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز خبر داده که چهارشنبه هفته آینده (۵ آبان) تهران میزبان وزیران امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان خواهد بود و برای نخستین بار نشست وزیران امور خارجه به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: وزیران امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان به ایران خواهند آمد و اجلاس یا نشست یک روزه را خواهیم داشت. برنامه مفصلی تدارک دیده شده و اصحاب رسانه و خبرنگاران توسط وزارت امور خارجه هماهنگ میشود و جزئیاتش را طی روزهای آینده همکاران من خدمت شما خواهند گفت.
خطیب زاده اظهار کرد: دستور کار نشست تهران ادامه گفتوگوهایی است که در دور اول به صورت مجازی برگزار شد. وزیران ۶ کشور بر نحوه کمک به تشکیل یک دولت فراگیر در افغانستان با حضور همه اقوام و همچنین آینده صلح و امنیت در این کشور تمرکز خواهند کرد.
نظر شما