بهره وری نیازمند وفاق ملی است

تهران- ایرنا- در یازدهمین همایش ملی بهره وری ایران که به همت انجمن بهره وری برگزار شد، استادان دانشگاه، کارشناسان و فعالان اقتصادی به تبیین عوامل ارتقاء بهره وری در کشور پرداختند.

مدیرعامل انجمن بهره وری ایران با تبیین راهکارهای بهبود تحول در بهره وری گفت: برای رسیدن به یک نظام بهره ور و جامعه چابک و استاندارد باید به وفاق ملی در موضوع بهره وری برسیم.

سید حمید کلانتری در یازدهمین همایش ملی بهره وری ایران بیان داشت: طی پنجاه سال گذشته بهره وری در ایران یک صدم درصد به صورت میانگین رشد داشته و رشد بهره وری بین منفی چهار تا ٢ درصد متغیر بوده و کشور در حوزه بهره وری دچار یک غفلت تاریخی است.

وی با اشاره به هشت راهکار و اقدام اساسی برای بهبود و تحول در بهره وری با رویکرد نوآوری افزود: اولین راهکار تغییر نگرش و باور سیاستگذارن و دولتمردان است که چنانچه عملیاتی شود به توسعه ارتباطات، تعاملات، تبیین مفهوم بهره وری در حکمرانی و ‌سیاستگذاری، ایجاد مطالبه درست و روشن از عملکرد وزرا و استانداران توسط رییس جمهور و مجلس و تبدیل شدن بهره وری به عنوان اصلی ترین شاخص ارزیابی مدیران کشور می‌شود و در نتیجه می‌توان بهره وری را به عنوان یک مطالبه جاری در دستور کار کشور قرار داد.

کلانتری تصریح کرد: ترویج بهره وری در سطح جامعه راهکار دوم است و باید برنامه جامعی به تفکیک مخاطبان در دستور کار قرار گیرد و در این راستا دستگاه های متولی از جمله صدا وسیما، وزارت ارشاد، دانشگاه ها، آموزش وپرورش، روحانیت و فضای مجازی به سهم و ظرفیت خود وارد حوزه ترویج فرهنگ بهره وری شوند.

وی بازسازی نظام اداری و اصلاح قوانین و مقررات در بهبود محیط کسب و کار را دیگر راهکارهای بهبود بهره وری برشمرد و گفت: در این راستا نیازمند بازنگری اساسی قوانین ارگانهای دولتی و ‌بخش خصوصی، حذف کلیه مقررات غیر ضروری و بازدارنده به ویژه برای بخش خصوصی سرمایه گذاری ها صادرات و واردات، تلاش در جهت تغییر اساسی در رتبه های مرتبط با رقابت پذیری و همچنین برقراری سامانه آمار و اطلاعات شفاف از اقتصاد محیط کسب وکار هستیم که تمامی این موارد منجر به یک اقتصاد روان، عاری از فساد و کاهش فقر و تبعیض در جامعه می‌شود.

بهره وری نیازمند وفاق ملی است

بهره وری و شبکه جهانی؛ اتصال یک تریلیون شیء به اینترنت تا سال ٢٠٣٠

رییس هیات مدیره انجمن بهره وری ایران با بیان اینکه در حال حاضر ٨ میلیارد شیء در جهان به اینترنت متصل است، از افزایش این عدد به یک تریلیون شیء تا سال ٢٠٣٠ خبرداد و بر اهمیت نوآوری و دیجیتال سازی در روند رشد اقتصادی تاکید کرد.

مهندس نصرالله جهانگرد در همایش ملی بهره وری ایران گفت: امنیت، سرمایه انسانی، زیست محیطی، اقتصاد، فرهنگ و فناوری از مهمترین محورهای کلیدی در تحول و رشد هر کشوری است و برای اجرای برنامه های توسعه ملی، نیازمند مولفه هایی چون سرمایه گذاری، داشتن سرمایه انسانی ماهر، فرهنگ و سرمایه های اجتماعی، دیجیتالی سازی، ضوابط و مقررات مدون هستیم.

رییس هیات مدیره انجمن بهره وری ایران در ادامه با اشاره به اثرات ترکیبی فناوری و بهره وری بیان داشت: کاهش هزینه های فناوری پیشرفته یک شاخصه معرف انقلاب دیجیتال است که نقش عمده ای در شتاب دهی به نوآوری ایفا می کند، ضمن آنکه با کاهش زمان انجام فعالیت ها سرعت دستیابی به نتایج نیز افزایش می یابد.

وی افزود: مساله نوآوری فراتر از تحقیق و توسعه است و نیازمند رویکرد سیستمی و همه جانبه است، لذا باید با تسهیل از توسعه و رشد نوآوری با توسعه بازار کالاها و محصولات نوآورانه در داخل و خارج زمینه های حمایت از این مساله را فراهم اوریم و هر چه بیشتر به سمت شبکه سازی عوامل با گسترش بستر شبکه، تعامل دانشگاه- صنعت و خدمات با نوآوری، تعامل بازار و صنعت با استارت آپها گام برداریم.

جهانگرد گفت: باید به سمت دیجیتال سازی کلیه فرایندهای کشور و دسترسی داده های بزرگ نهادهای دولتی و عمومی برای نوآوران و بنگاه ها حرکت کنیم. همچنین گسترش ارتباطات دیتا موبایل پر ظرفیت در سراسر کشور و تنظیم بازار و مقررات به نفع افزایش سهم بازار محصولات دانش بنیان در دستور کار قرار گیرد.

کشور با مشکل فرهنگ دیجیتالی روبرو است

رئیس کمیته پژوهش و فناوری کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از حمایت مجلس از شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: با وجود گذشت ۲۰ سال از ظهور پارک های علم و فناوری، کشور هنوز با مشکل فرهنگ دیجیتالی روبرو است.

دکتر اسفندیار اختیاری بهبود وضعیت کشور را نیازمند دو مساله جدی توسعه سیاسی و ارتقای فرهنگی جامعه دانست و افزود: موضوع شرکت های دانش بنیان بیش از ۴ دهه است که در دنیا شکل گرفته و در ایران نیز ۲۰ سال از ظهور پارک های علم و فناوری می گذرد، اما هنوز با مشکل فرهنگ دیجیتالی روبرو هستیم .

رئیس کمیته پژوهش و فناوری کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: سال ۸۹ قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که هنوز ۵۰ درصد آن نیز اجرایی نشده و دولت با اجرای آن مشکل دارد.

وی با بیان اینکه از یک سال پیش مقرر شده بود حمایت از شرکت های دانش بنیان را به روز کنیم، گفت: دولت گذشته موافق اصلاح و به روز رسانی این قانون نبود و همچنان دولت فعلی نیز موافقت خود را با این ایده و به روز کردن این قانون اعلام نکرده است؛ از این رو مجبوریم آن را در قالب طرح به مجلس شورای اسلامی ارائه کنیم.

اختیاری تاکید کرد: تنها دارایی شرکت های دانش بنیان و جوانان مبتکر، ایده و فکر آنها است اما زمانی که برای راه اندازی و اخذ وام به بانک مراجعه می کنند با قوانین دست و پاگیری مواجه هستند و یا در به سرقت رفتن ایده ها موضوعات قضایی عجیب و غریبی برای این افراد به وجود می آید که امیدواریم با به روز رسانی قوانین مربوط به شرکت های دانش بنیان تا حد زیادی این مشکلات حل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha