حجتالاسلاموالمسلمین سید مجتبی نورمفیدی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه اختلاف و تفرقه عزت مسلمانان را مخدوش و قدرت اسلام را تضعیف میکند، افزود: آنان که سخن و عملشان بر خلاف وحدت است، یقینا بر خلاف دستورات قرآن و پیامبر(ص) و اهلبیت(ع) گام برمیدارند.
وی با تاکید بر اینکه قرآن کریم در آیات متعددی مسلمانان را به اتفاق و وحدت توصیه نموده، اضافه کرد: اگر پیروان حق متحد باشند قدرتشان افزون می شود و اگر پیروان باطل متحد شوند نیز این اتفاق باعث تقویت آنها می شود؛ لذا این یک امر بدیهی و غیرقابلانکار است.
وی با بیان اینکه وحدت یعنی گرد آمدن حول مشترکات، تصریح کرد: انسانها به معنای عام، فارغ از هر دین و مذهبی اشتراکاتی دارند؛ پیروان ادیان الهی بهویژه مسلمانان نیز اشتراکاتی دارند، ولی در عین حال اختلاف نظر بین همه گروهها حتی شیعیان پایانی ندارد.
نورمفیدی تاکید کرد: در حال حاضر مساله مهم این است که علیرغم وجود این اختلافات که ناشی از عوامل مختلف است، حول اشتراکات اتفاق نظر داشته باشیم و تا جایی که می توانیم در برابر عوامل تفرقه و اختلاف مقاومت و ایستادگی کنیم؛ این اصل روشن و بدیهی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم قدرت پیدا کنیم، دشمنان به داخل حریم اسلام و مسلمانان نفوذ نکنند و دنیایمان آباد باشد؛ چاره ای جز اتفاق نداریم.
وی بیان کرد: بنابراین وحدت امری است که هم عقل به آن توصیه میکند و هم عقلا بر آن پافشاری دارند و هم تجربه های مختلف اقوام و ملل برای ما ثابت کرده که هر جا اتحاد بوده پیشرفت حاصل شده و هر جا آتش اختلاف شعله ور شده، ثمره آن ضعف و سقوط بوده است.
استاد حوزه علمیه قم گفت: در این دنیا که به یک معنا کفر و کافران زیر یک پرچم قرار گرفته اند و همه آنها کمر به تضعیف اسلام و مسلمانان بسته اند، برخی واقعا با چه ملاکی بر آتش اختلافات و منازعات دامن می زنند و این آتش را شعله ور می کنند؟
وی افزود: مگر غیر از این است که دستورات قرآن، روایات و سیره اهلبیت(ع) و سیره بزرگان ما بر این است که قدرت اسلامی و قدرت مسلمانان حفظ شود؟ چگونه می خواهیم راه را بر روی کفار ببندیم که نسبت به اسلام و مسلمانان خدای نکرده قصد سو نداشته باشند؟ آیا این جز با اتفاق و اتحاد و همدلی و همراهی قابل تحقق است؟ این یک امر بسیار واضح است.
وی اضافه کرد: بعضی در این مساله ادعا میکنند آنهایی که از وحدت شیعه و سنی سخن میگویند ولایتشان ضعیف است؛ اینها اگر در زمان حضرت علی(ع) هم بودند به امیرالمومنین(ع) ایراد میگرفتند.
نورمفیدی با اشاره به سیره حضرت علی(ع) در حفظ وحدت امت اسلام، گفت: حضرت علی(ع) ضمن اینکه مطالبی که لازم بود را بیان میکند، اما ببینید چگونه برای حفظ اتحاد عمل میکند؛ صبر میکند و از حقوق مسلم خودش دفاع نمیکند و وارد جنگ و نزاع نمیشود، زیرا در آن شرایط اگر اتحاد به هم میخورد، اساس اسلام آسیب میدید.
وی با اشاره به خطبه ۱۹۲ نهجالبلاغه و سرگذشت قوم بنی اسراییل، بیان کرد: زمانی که بین قوم بنی اسراییل اختلاف ایجاد شد، قدرت و شوکت آنها از بین رفت و تبدیل به ذلت شد.
وی افزود: در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی که کشور در معرض انواع تهدیدها و فشارها قرار گرفته، اتحاد بین شیعه و سنی و بهویژه اتحاد بین شیعیان و ملت مسلمان ایران ضروری تر از همیشه است.
استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: اگر اتحاد تضعیف شود، دودش در چشم خودمان می رود و اولین چیزی که از این مساله نصیب ما می شود، ضعف و سستی است.
وی تاکید کرد: باید بر اساس آموزه های اهلبیت(ع) و بزرگان دین بهگونهای عمل کنیم که خدای نکرده سخن و رفتار عمل ما موجب تعرض بدخواهان حتی به یک شیعه در جهان نشود.
۱۲ ربیع الاول سالروز میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص) به روایت اهل سنت و ۱۷ ربیع الاول همین مناسبت به روایت شیعیان است و بر همین اساس از ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است تا فرصتی برای پرداختن به ضرورت ها و راهکارهای اتحاد میان مسلمانان و تدبیر برای حل مشکلات مشترک باشد.
نظر شما