مهدی معلم روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ️عملیات اجرایی برای آماده سازی و تدارک ایجاد پارک توسط شهرداری در حال انجام است و در گام اول علف زنی، تسطیح و نظافت محوطه برای آماده کردن محیط برای زیرسازی و طراحی معابر و دسترسی های پارک انجام می گیرد.
وی افزود: این بنای تاریخی که در فهرست آثار ملی ثبت شده، یادآور شجاعت و ارزش های فرهنگی این منطقه است و باید مورد توجه ویژه مسئولان امر قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: مرمت بنای مقبره باید مورد اولویت قرار گرفته و متاسفانه شاهد هستیم فضای پیرامونی نیز به حال خود رها شده است به گونه ای که نه تنها جلوه بصری شایسته ای ندارد بلکه باعث ایجاد ناامنی نیز شده است.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: تناقض بزرگی است که محل دفن شهدایی که برای امنیت مردمشان جنگیدند تبدیل به مخروبه و مکان ناامن شود.
معلم خاطرنشان کرد: به این مجموعه به عنوان نمادی از افتخارات مردم منطقه باید مرمت شده و حفظ و نگهداری شود تا به شان و جایگاهی در خور قهرمانان آن ارتقا یابد.
وی گفت: باتوجه به موقعیت مناسب این مجموعه در کنار بلوار شهدا، علاوه بر احداث پارک، می توان با نصب المان هایی از قهرمانان اسطوره ای مثل آرش گرفته تا قهرمان جهان امروز شهید سلیمانی، روح تازه ای به این فضا داد و همچنین طراحی و نصب المان های هنری روایتگر این واقعه تاریخی و ایجاد موزه ای برای نمایش ادوات جنگی قدیمی، باعث جذابیت این مجموعه خواهد شد.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: نباید در معرفی افتخارات شهر به نسل جدید کوتاهی کرده و این آثار تاریخی را رها کنیم تا تبدیل به زباله دان شود.
معلم خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت این موضوع جلسه کمیسیون خدمات و زیست شهری با حضور نمایندگان تیپ دوی شهید دلجویان و نمایندگان اداره کل سازمان میراث فرهنگی و مدیران شهرداری برگزار شد و با توافق صورت گرفته، در گام اول پاکسازی محوطه مقبره شهدا انجام شد.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: افراد بی خانمان و معتادانی که به این محوطه پناه آورده بودند به سرای مهر شهرداری و مرکز ترک اعتیاد معرفی شدند.
بنای مقبره شهدا نمونه برجسته ای از آثار معماری دوره پهلوی اول در بجنورد است که در مرکز باغی در شمال بجنورد ساخته شده است.
این بنای تاریخی به شماره ۹۲۴۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
این بنای یادبود که پیش تر از آن به عنوان «مقبره شهدای گمنام» هم یاد می شده، در واقع مدفن شماری از سربازان گمنام ایرانی است که در گیرودار جنگ جهانی اول جان باخته بودند و بعدها شماری از افسران رضاشاه نیز که در واقعه سرکوب شورش «لهاک خان»، که در سال ۱۳۰۴ در منطقه علم سرکشی برافراشته بود جان خود را از دست داده بودند در همین محل به خاک سپرده شدند.
از هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناخته شده خراسان شمالی ۶۵۵ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که ۵۱۱ مورد آن اثر تاریخی، ۴۹ اثر طبیعی، ۷۵ اثر ناملموس و ۲۰ اثر منقول تاریخی است.
نظر شما