دکتر حمید صانعی در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیماری کرونا بیشتر به شکل گرفتاری ریوی و نارسایی تنفسی و خفگی از درون شناختهشده که بصورت گرفتاری مغزی و چشمی و پوستی هم دیدهشده است.
وی یکی از عوارض نسبتا شایع و کشنده کرونا در بیماران مراجعهکننده به بیمارستان قلب شهید چمران را، گرفتاری قلبی نام برد که عمدتا با علامت افزایش یا کاهش فشارخون که بعضا به مرحله خطرناک رسیده و نیاز به درمان دارد، افزود: در این حالت بیمار دچار اختلال ریتم یا آریتمی میشود که باعث آسیب به بیمار و حتی مرگ میشود.
معاون آموزشی بیمارستان قلب شهید چمران اصفهان تصریح کرد: آریتمی قلبی یا اختلال در ریتم قلب معمولا در اثر عملکرد نامناسب پیامهای الکتریکی هماهنگکننده ضربان قلب بوجود میآید و منجر به افزایش یا کاهش ضربان و یا نامنظم شدن آن میشود.
وی ادامه داد: آریتمی قلبی ممکن است بصورت بالبال زدن یا تپش قلب توصیف شود که گاهی نیز بیخطر هستند بااینحال برخی از آریتمیها ممکن است با علائم و نشانههای آزاردهنده و در برخی مواقع کشنده همراه باشند.
دکتر صانعی گفت: همچنین افزایش انعقادپذیری از دیگر عوارض نسبتا شایع و خطرناک کرونا است که انعقاد در سیستم شریانی و وریدی و در سینوسهای مغزی که منجر به افزاش فشار مغز و سکتهها مغزی شده و بیمار باید به بخش جراحی مغز و اعصاب ارجاع داده شود.
وی به بیماری عروق کرونر قلب که در اثر اجتماع پلاکتها در عروق به وجود میآید و بدنبال این اتفاق جریان خون مسدود و خطر حمله قلبی و سکته در بیمار افزایش مییابد، اشاره کرد و گفت: در عروق کرونر شاهد انسداد کرون و ترمبوز(وقتی یک لخته در داخل عروق سالم تحت شرایطی خاص ایجاد شود که میتواند مانع جریان خون در عروق شود) و یا لخته شدن شریان کرونر (یا بیماری ایسکمیک قلب نوعی بیماری شایع قلبی است.)میشویم.
افزایش روزانه بیماری عروق کرونر قلب
وی با اشاره اینکه روزانه بین یک تا دو بیمار مبتلابه عروق کرونر قلب در بیمارستان قلب چمران بستری میشوند، افزود: این بیماران بسرعت به بخش آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی منتقل تا رگبیمار باز شود و بسته به اینکه قبل یا بعد سکته قلبی مراجعه تحت عمل بالن و داروهای ضد انعقاد خون قرار بگیرد.
وی از تمامی شهروندان خواست هماکنون که امکان واکسیناسیون برای عموم وجود دارد، واکسن زده و خود و خانواده را در مقابل بیماری کرونا ایمن کنند.
نظر شما