خدمات گروه‌های جهادی در گلستان جلوه‌ای از ایثار و همدلی خدمت به مردم

گرگان- ایرنا - خدمت رسانی بی‌منت گروه‌های جهادی در اقصی نقاط کشور به ویژه در مناطق کم برخوردار استان گلستان به مناسبت گرامیداشت هفته وحدت در واقع جلوه‌ای از ایثار و همدلی خدمت به مردم است که به تاکید شهروندان این رویکرد خیرخواهانه باید بیش از گذشته در همه امور گسترش یابد.

به گزارش ایرنا، سنت فعالیت های جهادی در اواخر حماسه دفاع مقدس و پس از آن در گستره وسیعی از کشور زیر چتر نهاد جهاد سازندگی رونق گرفت اما پس از وقفه ای در دهه های ۷۰ و ۸۰ ، این فعالیت های خیرخوانه و عام المنفعه در ۱۰ سال اخیر در شکل اردوهای جهادی دوباره به عرصه خدمت رسانی به کشور به ویژه مناطق کم برخوردار و محروم بازگشت تا ثمرات انقلاب اسلامی به ویژه عدالت در برخورداری از زیر ساخت های خدماتی و رفاه در تراز مطلوب تری قرار گیرد.

در سال های اخیر گروه‌های جهادی برای کمک به محرومان و رفع نیازهای آنان به مناطق کم‌برخوردار می‌روند و با فعالیت عمرانی، کشاورزی و آموزشی از جمله ساخت‌ خانه، مسجد، مرمت قنوات و حمام گرفته تا آموزش مشاغل زودبازده در کاهش و رفع مشکلات ساکنان این مناطق تلاش می‌کنند و پزشکان و فعالان حوزه سلامت هم از این قافله خدمت جا نمانده و با تشکیل گروه های جهادی پزشکی تلاش دارند تا بی ادعا و منت خدمات بهداشتی را دور افتاده ترین مناطق این کشور ببرند.

فارغ از ثمرات مادی و مالی این اقدامات جهادی، این فعالیت ها، دستاوردها و ثمرات معنوی بسیار ارزشمندی همچون تقویت اتحاد و وحدت بین اقشار، اقوام ایرانی و همدلی بیشتر مسلمانان شیعه و سنی برجای گذاشته است.

به عنوان مثال حضور روحانیون شیعه در امدادرسانی به سیل زدگان اهل سنت شهرستان آق قلا در سیل ۹۸ استان گلستان صحنه های یادگاری را خلق کرد سال ها  در اذهان اهالی این منطقه شمال کشور مانا خواهد بود.

خدمات گروه‌های جهادی در گلستان جلوه‌ای از ایثار و همدلی خدمت به مردم
عکس آرشیوی
​​

 در چند روز اخیر و به مناسبت هفته وحدت جمعی از پزشکان متخصص و فوق تخصص رشته های مختلف پزشکی اعم از داخلی، عفونی، زنان ، چشم ، خون و رادیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی قم به استان گلستان و مناطق ترکمن نشین این استان سفر کردند.

این پزشکان با همکاری مجموعه جامعه المصطفی العالمیه استان گلستان با حضور در درمانگاه تخصصی بیمارستان آل جلیل شهرستان آًق قلا به صورت رایگان، بیماران را ویزیت کردند.

به گزارش ایرنا، این پزشکان طی اقدامی خداپسندانه و خیرخواهانه فقط در شهر آق قلا  ۱۶۰ بیمار را تحت درمان قرار دادند و همچنان در چندین درمانگاه دیگر استان به ویژه مناطق کم برخوردار ترکمن نشین و اهل سنت به ویزیت رایگان بیماران خواهند پرداخت.

سمیه ویسی یکی از پرستاران حاضر در این کاروان بهداشتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: حضور در مناطق محروم برای کمک به نیازمندان و خانواده‌های بی‌بضاعت، تجربه بزرگی در جهت خودشناسی و خودسازی جهادگران است.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا  یادآور شد: خدمات‌رسانی در عرصه بهداشت و سلامت و حضور در دل خطر که هر لحظه امکان ابتلا به این ویروس وجود دارد، کار هر کسی نیست و هدف آنان کمک به مدافعان سلامت در این شرایط سخت است.

ویسی ادامه داد: در سال‌های اخیر پزشکان جهادی در حوزه سلامت ورود خوبی داشته‌ که جای قدردانی دارد و این روند باید بیش از گذشته ادامه یابد.

این پرستار قمی ادامه داد: بعد از شیوع کرونا فعالیت گروه جهادی کمتر اما تعطیل نشد و با تعداد کمتر در مرکز استان در زمینه‌های مختلف فعالیت دارد.

عایشه اونق از زنان آق قلایی که روز گذشته از خدمات چشم پزشکی این کاروان بهره مند شد به خبرنگار ایرنا  گفت :‌ حضور گروه های جهادی در آًق قلا  تازگی ندارد و در چند سال اخیر خدمات بیشماری به این منطقه محروم داده شده است که در ذهن این اهالی ماندگار شده است.

این معلم اهل سنت ترکمن تصریح کرد: هنگامی شهرمان در سیل گرفتار شد از همه جای استان و کشور  برای کمک به ما وارد شهر شدند که زیباترین تابلوی همدلی و مشارکت را خلق کردند.

وی ادامه داد:‌ روحانیون و طلاب شیعه بسیاری را از نزدیک دیدم که در کنار سایر جوانان این مرز و بوم  به سیل زدگان آق قلا  یاری می رساندند.

خدمات گروه‌های جهادی در گلستان جلوه‌ای از ایثار و همدلی خدمت به مردم

 وی افزود : این اقدامات جهادی و این تلاش ها  از هزار برنامه تبلیغی و پر هزینه برای افزایش وحدت بین قومیت ها و مذهب های مسلمان اثرگذارتر است،  این فعالیت ها و ایثار گری ها هیچ گاه از ذهن و قلب مردم ترکمن صحرا پاک نمی شود.

وی بیان کرد : شهر ما از نظر زیر ساخت های بهداشتی ضعیف است و حضور کاروان های بهداشتی و درمانی کمک بسیار بزرگی برای مردم منطقه است.

امان گلدی حنفی از روحانیون اهل سنت منطقه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: خدمات انقلاب اسلامی مشمول همه ایرانی ها شده است و هیچ گاه در دسترسی ایرانیان به خدمات تبعیضی اتفاق نداده است.

به گفته وی طی سالهای گذشته خدماتی مثل برق ، آب ، جاده ، مخابرات و حتی امور بهداشتی به همه مناطق کشور حتی روستاها رسیده است.

آخوند حنفی گفت : با وجود خدمات بسیار ، در برخی از شهرها و روستاها خدمات تخصصی کافی  وجود ندارد که گروه های جهادی در بخش های مختلف به دنبال حل این کمبودها هستند.

وی گفت :  انتخاب هفته وحدت جهت ارایه خدمات جهادی در حوزه سلامت،‌ نشانه ای از هوشمندی برادران و خواهران جهادی در حوزه پزشکی است تا در این زمان دسترسی مردم به خدمات زیادتر شود و هم وحدت و همدلی به عینیت تبدیل شود و مردم شیعه و سنی منطقه همدلی و یکپارچگی را در میدان و جامعه لمس کنند.

به گفته این روحانی این اقدامات تلاش های  دشمنان را در ایجاد نفاق  خنثی کنند.

تمسک به ریسمان وحدت و همدلی و پرهیز از طرح اختلافات موجود سبب می‌شود تا دسیسه و نیرنگ دشمنان دین اسلام ابتر بماند و امت واحده اسلامی با بیش از یک میلیارد جمعیت، مقتدرتر و با عزت تر از همیشه در برابر استکبار جهانی به ویژه صهیونیست ها قد علم کند.

حدود یک سوم از جمعیت استان گلستان را قوم ترکمن با مذهب اهل سنت تشکیل می دهد که در شهرستان های ترکمن، گنبدکاووس، کلاله، مراوه تپه ، آق قلا،  گمیشان، رامیان، علی آباد، آزادشهر، گالیکش و مینودشت در کنار سایر اقوام زندگی می کنند.

اقلیت های سنی مذهب دیگری همچون بلوچ در گلستان زندگی می کنند و سایر ادیان همچون مسیحیان عبادتگاه خود را در این استان شمالی دارند.

به روایت اهل سنت ۱۲ ربیع الاول سالروز ولادت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) است و اهل تشیع معتقدند که آن حضرت در ۱۷ ربیع الاول متولد شده است.

با ابتکار حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی از ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است.

گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha