دکتر قاسم اویس روز شنبه در گفت و گو با ایرنا آمار فوتی های کرونا در مهر ماه را ۹۷ نفر اعلام کرد و افزود : با پایشی که در بدو ورود بیماران کرونایی در بیمارستان ها انجام می شود ، مشخص شد که در ماه مهر هیچ فرد واکیسنه شده ای در بین فوت شدگان وجود نداشت.
وی با تاکید بر این که واکسیناسیون سراسری یکی از مولفههای مهم برای مدیریت مقابله با کرونا است ، گفت : متاسفانه با وجود اثبات علمی تاثیر واکسن بر ریشه کنی بیماری و جلوگیری از مرگ و میر و وجود داده های آماری که نشان می دهد افراد واکسینه شده حتی اگر مبتلا شوند ، بیماریشان سبک است و منجر به فوت نمی شود ، ولی باز هم بخشی از جامعه همچنان از تزریق واکسن امتناع می کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با ابراز گلایه از سهلانگاری و عادیانگاری برخی از مردم در مواجهه با شیوع کرونا ویروس، افزود : همچنین بررسی آماری نشان میدهد که ۷۵ نفر از افرادی که به دلیل ابتلا به کرونا ویروس در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند، ۷۰ نفرشان واکسن کرونا را دریافت نکردند و تنها پنج نفرشان یک دُز از این واکسن را تزریق کردند.
اویس تصریح کرد: روزانه ۷۰۰ مراجعه سرپایی به بیمارستانهای استان مازندران برای آزمایش فوری نمونهگیری کرونا در مازندران انجام میشود که در ۴۸ ساعت گذشته میزان مثبت شدن نمونه گیری این مراجعه کنندگان به ۳۵ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: در سه هفته پیش تعداد افرادی که برای نمونهگیری کرونایی در مازندران مراجعه میکردند ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر بود که تنها آزمایش کرونایی ۱۰ درصد این مراجعه کنندگان مثبت میشد ، اما در زمان حاضر میزان نمونههای مثبت کرونایی در استان رشد قابل توجهی دارد.
اویس اضافه کرد: مردم در کنار تزریق واکسن باجدیت رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت و از هرگونه تجمع در مکان بسته به جد پرهیز کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: از امروز یکم آبان سال جاری از ورود کارمندانی که هر ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت نکرده باشند به محل کارشان ممانعت میشود و با پیمایشی که دانشگاههای علوم پزشکی و معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری مازندران انجام خواهند داد، در صورت قانون شکنی با متخلفان در دستگاههای اجرایی طبق مصوبه ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا برخورد خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: همچنین کاسبان و بازاریان در استان مازندران هم باید از امروز در نظارتهایی که تعزیرات و دانشگاههای علوم پزشکی از محل کارشان انجام خواهند داد، کارت هوشمند دریافت هر ۲ دُز واکسن کرونا را ارایه دهند و در صورت همکاری نکردن ، طبق قانون با آنان برخورد خواهد شد و حتی ممکن است فعالیت کاری آنان به حالت تعلیق درآید.
دکتر اویس گفت : تاکنون سه میلیون و ۲۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در استان تزریق شد که از این تعداد ۸۷ درصد مربوط به دُز اولی ها و ۴۴.۶ درصد هم مربوط به افرادی است که هر ۲ دُز واکسن کرونا خود را دریافت کردند.
بر اساس اعلام دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستریهای کرونایی استان با کاهش ۲۶ نفری نسبت به روز قبل به ۳۹۰ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته ۲نفر از شهروندان مازندرانی به خاطر ابتلا به کرونا جان باختند و مجموع قربانیان کرونا در مهر به ۹۷ نفر رسید.
نظر شما