اکبر محمدیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ظرفیت آب تالابهای نقده مناسب بوده و این امر تاثیر زیادی در اکوسیستم منطقه داشته است، اظهار داشت: حجم آب موجود در تالابهای حسنلو، درگه سنگی و سلدوز این شهرستان هم اینک حدود ۱۵ میلیون مترمکعب است که میزان مناسبی به شمار می رود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده جلوگیری از خشک شدن تالاب و حفظ پهنه آبی و حفاظت از پرندگان آن را از اهداف مهم آبگیری این تالاب عنوان کرد و افزود: یکی از ویژگیهای اصلی تالابهای این شهرستان، سیل بند بودن آنهاست که در مواقعی که سیل اتفاق میافتد، تالابها به دلیل ارتفاع کم از وقوع سیل تاحدود زیادی جلوگیری کرده و آب را در خود ذخیره میکنند.
وی اضافه کرد: افزایش تخم گذاری و جوجه آوری پرندگان بومی و مهاجر در این تالابها از مهمترین مزایای تالابهای احیا شده است.
محمدیان تاکید کرد: هر قدر آب در این محیط ها بیشتر باشد مهاجرت و تخم گذاری پرندگان افزایش پیدا میکند و این امر باعث افزایش جذب گردشگر و محقق به این مناطق میشود.
به گزارش ایرنا، نقده با بیش از ۱۷ تالاب فصلی، نیم فصلی و دائمی پناهگاه مناسبی برای حیوانات وحشی محسوب میشود؛ از میان این تعداد پنج تالاب در قالب سه سایت در کنوانسیون رامسر به عنوان زیستگاه جهانی شناخته میشود.
تالابهای بینالمللی و فصلی نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخم گذاری و جوجه آوری پرندگان آبزی و کنار آبزی در جهان به شمار میرود.
نظر شما