دکتر مصطفی قانعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه آموزش ایرنا افزود: مجموعه های دانش بنیان خصوصی ایران از سرعت و دقت بسیار بالایی برخوردار هستند.
وی اظهار داشت: در سال های گذشته اهم فعالیت مجموعه واکسن سازی بر عهده ۲ مجموعه رازی و پاستور بوده، اما اکنون مجموعه های بخش خصوصی در زمینه تولید واکسن جلوتر هستند، بخش خصوصی ظرف مدت کوتاه تری توانست واکسن های خود را تولید و روانه بازار کند.
وی عنوان کرد: این قابلیت تاکنون در کشور وجود نداشت که بخش خصوصی وارد عرصه تولید واکسن شود اما اکنون بخش خصوصی در تولید برخی از واکسن ها مانند آنفلوآنزا، دهنه رحم و کرونا بسیار موفق عمل کرد به حدی که در کشور سابقه نداشته است.
قانعی گفت: به نظر میرسد سرعت پیشرفت کشور در تولید واکسن کرونا بسیار خوب بود، به عبارتی محققان ما در زمان مناسبی موفق به تولید این محصول فناورانه در کشور شدند.
بلوغ خوبی در سازمان غذا و دارو برای ارزیابی به موقع واکسن ایجاد شد
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: به نظرم بلوغ خوبی در سازمان غذا و دارو ایجاد شده تا واکسن را به موقع ارزیابی کنند.
قانعی افزود: سازمان غذا و دارو قبل از بروز بیماری کرونا، مجموعه ای برای ارزیابی واکسن های اضطراری نداشت و ارزیابی یک واکسن معمولا چند سال طول می کشید. مثلا در ۱۰ سال گذشته این سازمان چند واکسن را بررسی کرد اما این کار در ۲ سال گذشته این تعداد چند برابر شده است.
وی با اشاره به اینکه تولید واکسن یک فرایند پیچیده دارد، گفت: اغلب ارزیابی این سازمان در سال های گذشته در بخش دارو بوده است، اما در ۲ سال اخیر این روند تغییر کرده است.
نظر شما