الیاس نادریان روز دوشنبه در حاشیه بادید از خواستگاه سد مارون در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به عبور رودخانه خروشان مارون از میان زمین ها و دشت های تشنه شهرستان کهگیلویه اظهار داشت: باید حقابه قانونی قبل از احداث سد مارون مشخص می شد.
وی تخصیص حقابه را حق قانونی شهرستان کهگیلویه دانست و بیان کرد: تخصیص حقابه بصورت ویژه در مجلس بررسی و با همکاری نهادهای متولی تخصیص حقابه به جد پیگیری خواهد شد.
وی تصریح کرد: در صورت تخصیص حقابه بیش از سه هزار هکتا از اضی کشاورزی ۲۰ روستای حومه غربی دهدشت آبیاری خواهد شد.
نادریان تصریح کرد: این حقابه هیچ گونه ارتباطی به اجرای سد آبریز که ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب از این سد به دشت های کهگیلویه و چرام انتقال داده می شود ندارد و باید از سوی وزارت نیرو پیگیری شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا،مارون از رودخانههای جنوب غربی ایران و از ظرفیت های مهم استان کهگیلویه و بویراحمد و بخصوص شهرستان کهگیلویه برای توسعه بخش کشاورزی است.
این رودخانه از رشته کوه زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد سرچشمه میگیرد و با عبور از بهبهان و آغاجاری در استان خوزستان جریان مییابد و به نامرود جراحی، تالاب شادگان و در فصلهای پرآب به خلیج فارس میریزد.
آب رودخانه مارون از استان کهگیلویه و بویراحمد خارج میشود. حوزه آبریز آن مناطق غربی بویراحمد سفلی و قسمت اعظم طیبی و دشمن زیاری را در بر میگیرد.
رودخانه پرآب مارون با ظرفیت سالانه یک میلیارد متر مکعب آب از کنار دشت های پهناور شهرستان کهگیلویه می گذرد و استفاده چندانی از این ظرفیت بزرگ برای توسعه کشاورزی منطقه نمی شود.
از ۷۰ هزار هکتار زمین زراعی شهرستان کهگیلویه کمتر از یک دهم آن آبی است و در سایر اراضی کشت دیم همراه با هزینه های گزاف و درآمد حداقلی انجام می شود.
شهرستان های کهگیلویه و چرام اکنون با وجود دشت های وسیع و اراضی مستعد کشاورزی و ظرفیت های بالقوه در بخش های مختلف صنعتی و گردشگری ولی به دلیل نبود برخی زیرساخت ها توسعه چندانی نیافته اند.
الیاس نادریان رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس به همراه نماینده مردم در مجلس و استاندار کهگیلویه وبویراحمد امروز دوشنبه با سفر به شهرستان کهگیلویه از طرح های عمرانی این شهرستان بازدید کرد.
نظر شما