به گزارش ایرنا ، دکتر رسول ظفرمند روز دوشنبه همزمان با آغاز هفته بیمه سلامت در جمع خبرنگاران از سازمان نظام پزشکی و دانشکاه های علوم پزشکی مازندران و بابل خواست تا نسبت به این برخورد برخی از پزشکان متخصص و فوق تخصص واکنش نشان داده و این مشکل را به صورت جدی مورد پیگیری قرار دهند.
وی گفت : وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان نظام پزشکی می توانند با مشروط کردن صدور و یا تمدید پروانه فعالیت پزشکان متخصص و فوق تخصصی که از پذیرش بیمه سلامت امتناع می ورزند ، آنان را نسبت به پیوستن به سامانه الکترونیکی بیمه سلامت و پذیرش بیماران زیر پوشش این بیمه ترغیب کنند.
ظفرمند افزود : ایجاد پرونده الکترونیک سلامت و هوشمندسازی سیستم خدمترسانی از اولویت های وزارت بهداشت است که بیمه سلامت به این موضوع توجه جدی کرده است و با توسعه گامبهگام نسخهنویسی الکترونیکی ،اکنون تمامی فرایند در بیمه سلامت در استان مازندران فقط از طریق سامانه قابل دریافت ، بررسی و پرداخت است.
وی ادامه داد : در حال حاضر تمامی بیمارستان ها و مراکز بهداشت و درمان دولتی و خصوصی و ۵۷۰ پزشک خانواده و تمامی پزشکان عمومی خصوصی طرف قرارداد با بیمه سلامت در استان به سامانه نسخه نویسی الکترونیک متصل هستند و میتوانند نسبت به تجویز الکترونیکی اقدام کنند.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران گفت : دسترسی داروخانه ها و مراکز پاراکلینیک هم به سامانه نسخه نویسی الکترونیک بیمه سلامت فراهم شده است و مطالبات آنان هم در کمترین فرصت پس از بررسی پرداخت می شود.
وی الکترونیکی کردن خدمات پزشکی مازندران در قالب چهار طرح نسخه نویسی الکترونیکی، ارجاع الکترونیکی، استحقاق سنجی و انتقال الکترونیکی اسناد بیمارستانی را از مهم ترین خدمات بیمه سلامت برشمرد و افزود : این طرح علاوه بر این که شفافیت را برای همه تبیین می کند ، سبب شد تا فرایند درمان با کاهش خطای پزشکی مواجه ، اقلام دارویی ساماندهی و حق پزشکان به صورت آنلاین پرداخت شود.
ظفرمند کاهش خطای پزشکی ، نظاممند شدن اقلام دارویی ، پرداخت آنلاین حق پزشکان و از بین رفتن قاچاق دارو را از مزیت های اجرایی شدن طرح نسخه الکترونیکی برشمرد و توضیح داد: اکنون علاوه بر اصلاح و کاهش تجویز اقلام داروهایی ،تهیه و مصرف داروهایی مهمی چون انسولین نیز به درستی تحت مدیریت قرار گرفته است.
مدیر کل بیمه سلامت مازندران با بیان اینکه زیر ساختهای اجرای نسخهنویسی الکترونیکی در بستر اینترنت مهیا است و قطع شدن اینترنت فقط بهانه محسوب میشود، گفت : نرم افزار نسخهنویسی الکترونیکی که قابل نصب در تلفن همراه، تبلت، لپ تاپ و رایانهها است، دراختیار همه پزشکان، بیمارستانها و موسسات دولتی و بخش خصوصی طرف قرار داد با بیمه سلامت استان قرار گرفته است.
درخواست مدارک کاغذی از سوی بیمه های تکمیلی خلاف است
مدیرکل بیمه سلامت مازندران همچنین با اظهار این که هرگونه درخواست مدارک کاغذی از سوی شرکت های ارائه دهنده بیمه تکمیلی خلاف قانون است ،گفت : تمامی بیمههای تکمیلی به سامانه نسخه الکترونیکی شرکت های طرف قرارداد بیمه سلامت وصل هستند و هرگونه پرداخت نشدن حق سهم بیمه شده به بهانه نبود مدارک کاغذی غیر قانونی است.
وی افزود : با توجه به این که تمامی خدمات پزشکی ، درمانی ، کلینیکی و دارویی توسط پزشکان به صورت نسخه الکترونیک در سامانه بیمه سلامت بارگذاری می شود ، شرکت های ارائه دهنده بیمه تکمیلی هم به آنها دسترسی دارند و از طریق کد ملی افراد می توانند به تعهداتشان عمل کنند.
بر اساس آمارهای رسمی ، حدود نیمی از جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری مازندران زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند.
بیمه سلامت مازندران سالانه بیش از هفت هزار میلیارد ریال برای هزینه درمان بیمه شدگان به بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ مؤسسه درمانی طرف قرارداد استان پرداخت می کند.
نظر شما