۳ آبان ۱۴۰۰، ۱۷:۱۵
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 84517358
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گناباد میزبان همایش ملی زعفران شد

۳ آبان ۱۴۰۰، ۱۷:۱۵
کد خبر: 84517358
گناباد میزبان همایش ملی زعفران شد

گناباد- ایرنا- فرماندار گناباد اعلام کرد: ششمین همایش ملی زعفران ۲۶ و ۲۷ ماه جاری با حضور مسوولان، صاحبنظران و پژوهشگران کشوری در این شهرستان خراسان رضوی برگزار می‌شود.

حامد قربانی روز دوشنبه در نشست برنامه ریزی برگزاری همایش ملی زعفران در گناباد افزود: این همایش با محوریت مجتمع آموزش عالی این شهرستان و با همکاری سایر دستگاههای اجرایی و متولیان مرتبط در سطوح شهرستانی، استانی و ملی برگزار می شود.

وی برگزاری این همایش را فرصت مغتنمی برای شناساندن بیش از پیش زعفران این شهرستان در عرصه ملی خواند و ادامه داد: باید از ظرفیت همه ادارات و دست اندرکاران ذیربط برای برگزاری پرشور این رویداد بهره گرفت و از آن برای افزایش جذب گردشگر و شناساندن ظرفیت های زعفران این شهرستان استفاده کرد.

وی گفت: باید از نقاط ضعف و قوت همایش های ملی قبلی و از جمله تجارب سایر دستگاههای اجرایی برای برگزاری هرچه کیفی‌تر همایش ملی زعفران در گناباد حداکثر بهره برداری را کرد.

قربانی با اشاره به استقرار دبیرخانه برگزاری ششمین همایش ملی زعفران گناباد در مجتمع آموزش عالی این شهرستان بر هماهنگی بیشتر سایر دستگاههای اجرایی دست اندرکار برای ایجاد وحدت رویه در برگزاری و دعوت از مدعوین همایش فوق تاکید کرد.

وی با اشاره به ظرفیت های شاخص زعفران گناباد در سطوح ملی و بین المللی و از جمله ثبت نظام زراعت زعفران مبتنی بر آبدهی قنات این شهرستان در سه سال گذشته به عنوان سومین میراث جهانی کشاورزی ایران در سازمان خواروبار ملل متحد (فائو) گفت: شهرستان های دیگر خطه خراسان که در تولید زعفران سرآمد هستند تاکنون نتوانسته اند چنین توفیقی به دست آورند و این مساله نشان دهنده پتانسیل های منحصر به  فرد زعفران گناباد است.

رییس مجتمع آموزش عالی گناباد هم از ارسال بیش از ۱۷۰ مقاله از صاحبنظران و پژوهشگران سراسر کشور به دبیرخانه ششمین همایش ملی زعفران خبر داد.

دکتر سیدمصطفی موسوی زاده گفت: ششمین همایش ملی زعفران در محورهای فناوری های تولید و پس از برداشت زعفران، مصارف و کاربردها و بازاریابی و اکوتوریسم زعفران برگزار می شود.

وی اظهار داشت: فناوری‎های تولید زعفران شامل ژنتیک، اصلاح نباتات، بیوتکنولوژی، اکولوژی، فیزیولوژی و بیولوژی زعفران، فناوری­های کاشت، داشت و برداشت، مدیریت آفات، بیماری­ها و علف­های هرز، مدیریت مصرف منابع و بهره­ وری تولید، مکانیزاسیون تولید، تنوع گونه ه­ا و ذخایر ژنتیک و فناوری‎های پس از برداشت زعفران در زیربخشهای فرآوری و بسته­ بندی، فیتوشیمی، شناسایی، استخراج و خالص ­سازی مواد موثره، آنالیز، کنترل کیفیت و استانداردها و نوآوری و تولید محصولات دانش بنیان است.

وی گفت: همچنین زیربخشهای محورهای مصارف و کاربردهای و بازاریابی و اکوتوریسم زعفران همایش فوق هم مصارف غذایی، مصارف دارویی، فارماکولوژی،  کاربردهای آرایشی بهداشتی و صنعتی، اقتصاد دانش بنیان و تجاری سازی، کارآفرینی و اشتغال، برندسازی و بازاریابی، صادرات و تجارت جهانی، فرهنگ و دانش بومی، یافته ­های باستان شناسی، اگروتوریسم و توسعه پایدار روستایی را شامل می شود.

۸۶ هزار هکتار از مجموع ۱۰۵ هزار هکتار کشتزار زعفران ایران مربوط به استان خراسان رضوی است که در این میان گناباد با سه هزار و ۵۰۰ هکتار مزرعه زعفران، سالانه ۱۲ تن محصول تولید می کند و نیمی از زمین های زیر کشت این شهرستان به این گونه اختصاص دارد.

نظام زراعت و تولید زعفران مبتنی بر آبدهی قنات با محوریت روستای "سنو" شهرستان گناباد به عنوان پنجاه و پنجمین نظام میراث کشاورزی جهان و سومین میراث جهانی کشاورزی ایران دی ماه سال ۱۳۹۷ از سوی سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به ثبت رسید.

مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha