زنگ خطر پرباری و فرسودگی شبکه برق تهران به صدا درآمده است

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران گفت: شبکه برق این استان با ۲ معضل بزرگ پرباری و فرسودگی مواجه است و حتی عمر این شبکه به بیش از ۵۵ سال نیز می رسد.

به گزارش ایرنا، آرش کردی روز سه شنبه در هجدهمین جلسه اعضای شورای اسلامی شهر تهران افزود: میزان بار مصرفی و عمر شبکه برق تهران فاصله معناداری با متوسط کشوری دارد.

وی یادآورشد: ما شبکه ای را استاندارد و قابل اتکا می دانیم که به محض خروج یک تجهیز، بدون معضل و اختلالی برای مشترکان، تجهیز دیگری جایگزین آن شود.

کردی اظهارداشت: با پرباری یک شبکه، خروج هر تجهیز به خاموشی منجر می شود، بر همین اساس وضعیت مطلوب شبکه میزان بارگیری کمتر از ۵۰ درصد است، در حالی که این رقم برای استان تهران در سال ۹۹ به ۶۸ درصد می رسید.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران گفت: طول عمر تجهیزات شبکه حداکثر باید به ۲۵ سال برسد، در حالی که در سه بخش پست های ۴۰۰، ۲۳۰ و ۶۳ کیلوولت تهران به ترتیب ۳۳، ۱۸ و ۳۴ درصد تجهیزات بیش از ۳۰ سال عمر دارند.

وی با بیان اینکه حوزه وظایف و مسئولیت های شرکت برق منطقه ای تهران شامل سه استان تهران، البرز و قم می شود، خاطرنشان کرد: پایتخت یکی از حساس ترین مناطق کشور محسوب می شود که هر نوع نقصانی در آن علاوه بر متبلور شدن در این منطقه بر کل کشور تاثیرگذار است.

کردی ادامه داد: تابستان امسال با وجود آنکه میزان برق توزیع نشده به ۱.۸ درصد می رسید، اما در شهر تهران با توجه به مسائلی مانند ترافیک، ساختمان های بلند مرتبه و حساسیت در مراکز تصمیم گیری، حجم مشکلات ناشی از خاموشی، خود را  بیشتر را نشان می داد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران بخش عمده علت قطعی برق در تابستان امسال را مربوط به موضوع خشکسالی خواند و گفت: در سدها، ۱۰ هزار مگاواتی که به صورت برق آبی تولید می شد با محدودیت ۷۰ درصدی مواجه شد و تاثیر خود را بر کل کشور گذاشت.

وی اضافه کرد: برق تهران با استان های مهم و حساس کشور یک شبکه تبادلی ایجاد می کند با ۳۴ خط بزرگ و حساس به خود اختصاص می دهد.  

کردی بیان کرد:۲۰ درصد کل شبکه انتقال و ۲۴ درصد کل مشترکان صنعت برق کشور در همین محدود تهران قرار دارد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران میانگین مصرف خانگی در کل کشور را ۳۲ درصد دانست، گفت: این رقم در استان تهران به ۴۲ درصد و در شهر تهران به ۷۵ درصد می رسد.

وی اعلام کرد: با وجود آنکه ۳۲ درصد برق کشور در بخش صنعتی استفاده می شود، این رقم در شهر تهران به هشت درصد می رسد.

کردی افزود: میزان مصرف بخش کشاورزی تهران سه درصد است و این رقم برای متوسط کشور ۱۵ درصد ثبت شده است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران میزان پیک مصرف برق امسال را در تهران ۱۱ هزار و ۶۱۴ مگاوات برشمرد و گفت: قدر و سهم تولیدی برق تهران پنج هزار مگاوات و ۹.۷ درصد بیش از رقم ثبت شده سال گذشته به شمار می آید.

وی یادآورشد: تهران چهار میلیون و ۵۵۹ هزار مشترک، یک هزار و ۲۸۳ کیلومتر مدار خطوط هوایی و یک هزار و ۲۲ کیلومتر مدار خطوط زمینی دارد.

کردی اظهارداشت: تهران ۲۳ پست انتقال با ظرفیت ۱۳ هزار و ۷۳۰ مگاولت آمپر و۱۲۳  پست فوق توزیع با ظرفیت هشت هزار و ۹۵۵ مگاولت آمپر دارد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران با اشاره به اینکه بیشترین خطوط کابلی انتقال و فشار قوی اجرا شده زمینی کشور متعلق به پایتخت است، گفت: به ازای هر کیلومتر اجرای کانال و تاسیسات برای کابل کشی زمین به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

اصلاح روشنایی معابر در اولویت کاری قرار گیرد

تشکری هاشمی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه بر لزوم توجه و در اولویت قراردادن اصلاح روشنایی معابر و جلوگیری از خاموشی آنها تاکید کرد و گفت: خاموشی معابر خطراتی همچون تصادفات منجر به مرگ، افزایش ساعت حضور مردم در ترافیک، به هم خوردن روند تردد مردم و کاهش ایمنی در این زمینه را به دنبال دارد.

وی بر لزوم ایجاد مشوق برای استفاده از وسایط نقلیه برقی تاکید و اعلام کرد: در صورتی که مردم از تعرفه پایین استفاده از خودروهای هیبریدی و وسایط نقلیه برقی مطلع باشند، برای کاهش آلودگی هوا و افزایش سلامتی خود، بدون شک از این نوع خودروها استفاده خواهند کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha