۵ آبان ۱۴۰۰، ۱۶:۰۴
کد خبرنگار: 1410
کد خبر: 84520213
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سامانه ملی و طرح دانشنامه زنان نام‌آور در آذربایجان‌غربی رونمایی شد

ارومیه- ایرنا- نخستین سامانه ملی و طرح دانشنامه زنان نام آور کشور در آذربایجان غربی رونمایی شد.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان غربی روز چهارشنبه در این آیین توسعه، آبادانی و سربلندی ایران اسلامی را مرهون زحمات زنان و مردان دانست و گفت: زنان و مردان ایران اسلامی با وجود تمام محدودیت‌ها، با همت و امید والا از مراحل دشوار تاریخ عبور کردند و نسل‌های آگاه و توانمندی را با مهر و همت والا دانایی و توانایی بخشیدند.

پریسا علیلو افزود: سرزمین ایران با جغرافیایی گسترده و تاریخی پرفرازونشیب به مدد زنان و مردان در حفظ سنت‌ها پایداری کرده و فرهنگ فاخر و تمدن وزین ایران را ماندگار کردند.

وی اضافه کرد: زنان این استان نیز از این امر مستثنا نیستند و نقش پررنگ و تأثیرگذاری در حوزه‌های مختلف داشته‌اند بنابراین حفظ، شناسایی و معرفی آنان برای جوانان امروز ضرورتی انکارناپذیر است.

وی با تأکید بر تبیین نقش زنان استان در برپایی تمدن ایران و دین مبین اسلام، یادآور شد: زنان در هر برهه از تاریخ با توجه به محدودیت‌های عرفی و دینی خوش درخشیدند و بنا به شرایط سیاسی و حکمرانی در برخی مقاطع تاریخی کمتر و در برخی پر رنگ‌تر در عرصه‌های مختلف تأثیرگذار بودند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی تصریح کرد: متأسفانه در خصوص ضرورت پی‌جویی نقش زنان آذربایجان غربی از گذشته تاکنون و معرفی مفاخر آن تلاش‌ها و اثرگذاری‌های زنان این استان کار پژوهشی انجام نشده بود درحالی‌که زنان این خطه از اقوام و ادیان مختلف در بستر حوادث اجتماعی سیاسی، دینی و دفاع از وطن نقش‌آفرین و ممتاز هستند و جای خالی اثری فاخر در خصوص آن‌ها کاملاً مشهود بود.

علیلو افزود: عدم وجود دانشنامه‌ای در خصوص زنان نام‌آور استان احساس می‌شد لذا تصمیم بر این شد تا با حضور اساتید و پژوهشگران استان و پس از بررسی برنامه‌های ارائه شده، تهیه و تدوین، این دانشنامه ارزشمند را در اولویت قرار گیرد و معرفی زنانی را که در فرهنگ و تمدن این مرزوبوم تأثیرگذار بودند برای آیندگان ثبت و ضبط کنیم و دین خود را برای حفظ نام و یاد آنان در میراث فرهنگی منطقه انجام دهیم.

وی با بیان این‌که سامانه ملی دانشنامه زنان استان و همچنین فاز اول تحقیقات میدانی به اتمام رسیده، اظهار کرد: این دانشنامه تا دور افتاده‌ترین روستاها در تمام شهرستان‌ها مورد مطالعه قرار گرفته و اطلاعات بسیار ارزشمندی از زنان آذربایجان در طول تاریخ جمع‌آوری‌شده است. این دانشنامه ارزشمند سخن از زنان نام‌آوری است که در استان ما در طول تاریخ با بذل جان و مال و نمایش شجاعت و توانایی‌های خود در راه اعتلای ایران اسلامی و آذربایجان کوشیده‌اند.

وی عنوان کرد: ایجاد فضایی برای معرفی زنان نامدار، بهترین گامی است که می‌توان در زمینه توسعه فرهنگی و اجتماعی جامعه بانوان برداشت. این رویکرد باعث می‌شود بانوان، هم‌نسلان و نیز نسل پیش از خود را به خوبی بشناسند و برای تقویت خود تلاش کنند.

وی افزود: تهیه و تدوین این‌گونه آثار ارزشمند به بانوان درسی بزرگ می‌دهد، اینکه فارغ از فضای منفی موجود درباره زنان، جایگاهی وجود دارد که در آن زن تصمیم‌گیرنده و سیاست‌گذار بوده است و در حوزه‌های مختلف در طول تاریخ  نیز نقشی بسزا داشته است. انتظار می‌رود با معرفی و مطالعه زندگی زنان این استان درباره محدودیت‌ها صحبت نکنیم و ازاین‌رو فضا را برای حضور پررنگ‌تر در جامعه فراهم کنیم.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان غربی گفت: پژوهش‌های بسیاری وجود دارد که به زنان و مردان در کنار هم پرداخته است؛ اما این اثر اولین دانشنامه محلی و منطقه‌ای است که به‌صورت خاص به مفاخر بانوان استان از عصر قاجار تا دوره معاصر می‌پردازد.

علیلو گفت: این طرح نخستین دانشنامه‌ای است که زنان شهید، مادران شهدا و واقفان زن را جزو مفاخر معرفی کرده است و اولین دانشنامه‌ای است که افراد را تنها به‌صورت الفبایی تنظیم نکرده بلکه دسته‌بندی مفهومی از آنها ارائه کرده است که دسترسی به آن برای پژوهشگران آسان‌تر باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha