به گزارش ایرنا، بهار حسنمیرزایی، سرپرست دپارتمان پزشکی فدراسیون فوتبال، ضمن اعلام خبر منتشر شدن لیست جدید سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ، در ارتباط با تغییراتی که در این لیست برای سال میلادی جدید رخ داده است، اطلاع رسانی کرد.
سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ، هر ساله طی یک لیست، مواد، دارو ها و روشهایی که معادل دوپینگ در ورزش محسوب میشوند را قبل از شروع سال میلادی جدید اطلاع رسانی میکند. با توجه به تغییر مهمی که در این لیست برای سال میلادی جدید رخ داده است، این سازمان، ماهها پیش از شروع سال میلادی جدید از لیست سال ۲۰۲۲ رو نمایی کرده است تا ورزشکاران فرصت کافی برای تغییر در برنامه های درمانی خود قبل از شروع سال جدید را داشته باشند.
طبق لیست سالهای گذشته، مصرف کورتونها، تنها به شکل خوراکی، استفاده به شکل شیاف و تزریق وریدی و عضلانی در زمان برگزاری مسابقات ممنوع بود و استفاده از فرم تزریق درون مفصلی یا اطراف تاندونی این دارو در ورزشکاران که بسیار شایع نیز میباشد، در لیست مواد و روشهای ممنوعه قرار نداشت.
با این حال از ابتدای سال میلادی جدید، کلیهی روشهای مصرف دارو های موسوم به کورتون یا گلوکوکورتیکوئیدها در ورزشکاران در زمان مسابقات ممنوع میشود و در صورتیکه اثبات شود بازیکنی، بدون داشتن مجوز، از این داروها استفاده کرده است، ورزشکار با محرومیتی چهار ساله از ورزش روبرو میشود.
با توجه به شیوع مصرف این دارو، به عنوان ضد التهاب در میان ورزشکاران، خصوصا در فرم تزریقی، که گاها توسط پزشکان نیز برای ورزشکار تجویز میشود، و همچنین با توجه به عدم تسلط کافی ورزشکاران و اطرافیان وی و همچنین پزشکان خارج از ساختار ورزش، به قوانین حوزهی کنترل دوپینگ، لازم است کلیه بازیکنان فوتبال، قبل از مصرف هر گونه دارو یا مکمل و پیش از انجام هر گونه تزریق، از ممنوعه نبودن اقدام خود اطمینان حاصل کنند.
کمیتهی پزشکی فدراسیون فوتبال، ایفمارک و سازمان نادو در ایران آمادهی پاسخگویی به بازیکنان فوتبالیست در حوزهی کنترل دوپینگ است.
نظر شما