۶ آبان ۱۴۰۰، ۱۰:۵۸
کد خبرنگار: 948
کد خبر: 84520951
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انبار بورس زعفران در فاروج خراسان شمالی راه اندازی می‌شود

 بجنورد- ایرنا- فرماندار فاروج خراسان شمالی با بیان اینکه این شهرستان در آینده نزدیک در صنعت زعفران کشور نقشی مهم و اساسی ایفا خواهد کرد، گفت: بزودی انبار بورس این محصول با سرمایه گذاری بخش خصوصی راه اندازی می‌شود.

ابوالحسن نجفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون سرمایه گذار بخش خصوصی انباری با ظرفیت سه تُن راه اندازی کرده و زعفران این شهرستان در این انبار ذخیره شده و بزودی انبارهای دیگری نیز به بهره برداری می رسد.

وی با اشاره به مزایای راه اندازی انبار بورس زعفران تصریح کرد: کشاورزان از طریق این انبارها، محصول خود را سپرده‌گذاری کرده و از ظرفیت بورس کالای کشور برای کشف قیمت زعفران استفاده کنند؛ احداث این انبارها می تواند به عنوان گامی عظیم در بهبود زیرساخت های زعفران منطقه فاروج و شهرهای اطراف شناخته شود.

فرماندار فاروج اجرای این طرح را موثر در بهبود معیشت کشاورزان دانست و خاطرنشان کرد: کشاورزان باید به‌عنوان یکی از مهم ترین اجزای اصلی زنجیره ارزش زعفران سهم عادلانه ای از سودآوری صادرات و فروش طلای سرخ داشته باشند.

وی بیان کرد: زعفران ایران در بازارهای جهانی به صورت غیرفرآوری شده عرضه می‌شود و اگر محصولات زعفران ‌پایه در دسته‌های مختلف از قبیل آرایشی، بهداشتی، دارویی و دیگر موارد در این شهرستان تولید شود، ده ها برابر فروش عمده این محصول استراتژیک، ارزآوری برای کشورمان دارد.

نجفی از واگذاری ۱۰۰ دستگاه خشک کن صنعتی به زعفران کاران فاروجی در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: این دستگاه ها توسط سازمان جهانی تولید و مدیریت زعفران در اختیار کشاورزان این شهرستان قرار می گیرد تا زعفران خشک شده استاندارد و منطبق با اصول مدنظر سازمان بورس کالا تولید شود.

 زعفران در هشت شهرستان خراسان شمالی کشت و کار می شود که فاروج رتبه اول را دارد و شرایط مناسب اقلیمی، سازگاری، نیاز آبی کم، عملکرد و درآمد اقتصادی مناسب، ارتقای دانش فنی زعفران کاران و سهولت نگهداری آن از عوامل مهم توسعه این محصول صادراتی در استان است.

امکان حذف و جایگزینی باغ های آب بر با زعفران، سهولت در کشت مکانیزه و ارزش اقتصادی بالا، سهولت در نگهداری محصول، وجود  پنج واحد فرآوری و بسته بندی زعفران با ظرفیت سالانه ۳.۴ تن و امکان صادرات آن  از جمله مزایای کشت این محصول در خراسان شمالی است.

در سال زراعی گذشته ۷۶۱ کیلوگرم زعفران به ارزش ۷۴ میلیارد ریال از ۱۵۸ زعفران کار استان به صورت حمایتی توسط سازمان تعاون روستایی استان خریداری شده بود.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود ۴۷ هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha