«مصطفی دارایی نژاد» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره انتشار کلیپی در فضای مجازی مبنی بر آلودگی موزهای وارداتی از سومالی به «کرم هلیکوباکتر» افزود: به طور قطع این کلیپ صحت ندارد ما از کشور سومالی به هیچ عنوان واردات نداریم.
رییس اتحادیه باروفروشان کشور با بیان اینکه این کلیپ مربوط به کشور فرانسه است، اظهارداشت: واردات موز ایران از کشورهای اکوادور، فیلیپین، هند، پاکستان صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه ایران سختگیرانه ترین قرنطینه را در دنیا داراست، تصریح کرد: قرنطینه بهداشتی ایران حتی یک پله از قرنطینه بهداشتی آمریکا جلوتر است تا جایی که هیچ گونه میوه و محصولی با آفت وارد کشور نشود.
دارایی نژاد گفت: موزهای وارداتی ایران از کشورهای مذکور به شکل سبز در نایلون و کارتن بدون هیچ خلائی با کشتی های سردخانه دار وارد کشور می شود به طور مثال موزی که از کشور اکوادور وارد ایران می شود ۳۰ روز در سردخانه با دمای منفی سه درجه راه طی می کند بنابراین هیچ آفتی در این دما و مدت زمان زنده نمی ماند.
رییس اتحادیه باروفروشان کشور با اشاره به اینکه هفتگی ۵۰۰ تن موز وارد کشور می شود، گفت: امروز قیمت هر کیلوگرم موز پاکستانی ۲۰ هزارتومان، هندی ۲۵ هزارتومان، اکوادور ۲۶ هزارتومان و فیلیپین ۲۷ هزارتومان بوده است.
وی با بیان اینکه محصولات وارداتی تحت نظر سازمان حفظ نباتات کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تایید و وارد می شود، افزود: مردم بدون هیچ نگرانی موز مصرف کنند.
به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر، کلیپی در فضای مجازی مبنی بر واردات کرم هلیکوباکتر در موزهای وارداتی از سومالی، منتشر شده بود.
ایران با نیاز سالیانه بین ۵۵۰ هزار تا ۵۷۰ هزار تن، یکی از واردکنندگان موز در جهان به شمار می رود که بخش عمده نیاز خود را از محل واردات تامین می کند.
طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان واردات موز در سال ۹۸ حدود ۴۵۷ هزارو ۲۲۵ تن به ارزش ۳۰۸ میلیون دلار بوده که رقم قابل توجهی است.
حال براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی، سال ۱۳۹۸ حدود ۱۰۰ هزار تن موز در سطح چهار هزار و ۸۳۸ هکتار از اراضی استان های جنوبی کشور تولید و به بازار عرضه شد که نشان می دهد ۲۰ درصد نیاز کشور از این محل تامین می شود.
این بدان معناست که ۴۵۰ هزار تن موز از محل واردات و نزدیک ۱۰۰ هزارتن از محل تولید داخلی است.
نظر شما