به گزارش ایرنا، اکبر آهنگران روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از واحدهای بزرگ گلخانه روستای قصرچم از توابع شهرستان شهرضا، اظهار داشت: شرایط و تسهیلات خوبی برای سرمایهگذاری در این بخش در نظر گرفتهشده است.
به گفته وی، شهرضا یکی از قطبهای تولید و صادرات محصولات گلخانهای، تولید نشاء و گیاهان دارویی است و رونق گلخانه داری در آن نقش مؤثری در افزایش تولیدات کشاورزی و اشتغالزایی دارد.
مدیرکل دفتر پیشآگاهی سازمان حفظ نباتات کشور خاطرنشان کرد: امروز شاهدیم در بیشتر واحدها ازجمله در گلخانههای شهرضا از هیچ سمی استفادهنشده و مبارزه با آفات بهصورت بیولوژیک انجام میشود.
آهنگران با تأکید بر استفاده از روشهای نوین درکشت محصولات گلخانهای، اظهار داشت: مبارزه با آفات و بیماریها به روش تلفیقی و استفاده از عوامل بیولوژیک در این واحدها نقش مؤثری در ارتقا کیفیت و سلامت محصولات تولیدی خواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرضا نیز گفت: شهرضا یکی از پیشتازان احداث گلخانههای صنعتی در استان اصفهان بشمار میرود.
امیر صفر پور بابیان اینکه ۶ شرکت صادرات محصولات گلخانهای در شهرضا فعالیت میکنند، خاطرنشان کرد: عمده صادرات به کشورهای عرب حوزه خلیجفارس، روسیه و همسایگان شمالی است.
وی تعداد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در این بخشها را به ترتیب ۶۵۰ و ۲ هزار نفر اعلام کرد و گفت: ۳۱ واحد صنعتی شامل صنایع بستهبندی سبزیها، گیاهان دارویی و محصولات گلخانهای در این شهرستان راهاندازی شده است.
این مسوول همچنین شهرضا را یکی از مراکز اصلی تولید نشاء در جنوب کشور برشمرد و افزود: حدود ۱۲۰ میلیون اصله نشا در گلخانههای این شهرستان تولید و کشت میشود.
صفر پور تصریح کرد: راهاندازی و احداث واحدهای گلخانهای، مصرف آب را تا حدود ۹۰ درصد کاهش میدهد و در هر هکتار حداقل برای ۱۰ نفر شغل ایجاد میکند.
به گزارش ایرنا، ۵۵ هکتار گلخانه امین پردیس شهرضا در جنوب این خطه ظرفیت تولید ۱۵ هزار تن انواع صیفی و سبزی در سال رادار است و بیش از ۷۰ درصد تولیدات آن به خارج کشور صادر میشود.
کارشناسان حوزه کشاورزی، افزایش تولید در واحد سطح تا ۱۰ برابر هوای آزاد، تولید بیش از یک محصول در سال، افزایش کیفیت محصولات تولیدی (کنترل دقیق و بهتر آفات و بیماریها با روشهای بیولوژیکی و کاهش مصرف سموم) و صرفهجویی در مصرف آب را ازجمله مزایای کشت گلخانهای ذکر میکنند.
بر اساس آمارها، امروزه حدود ۱۲ هزار هکتار گلخانه در کشور وجود دارد که تا افق ۱۴۰۴ به ۴۸ هزار هکتار میرسد.
توسعه کشتهای گلخانهای کشورمان در مقایسه با سایر کشورهای فعال در این بخش، نشان از عزم جدی مسئولان و تغییر رویکرد آنان به بخش کشاورزی دارد، چراکه همواره بخش کشاورزی مصرفکننده حدود ۸۰ درصدی منابع آبی بوده است.
روستای قصرچم از توابع بخش مرکزی شهرضا در ۱۰ کیلومتری جنوب این شهرستان واقعشده و شهرضا نیز در ۷۵ کیلومتری جنوب اصفهان قرارگرفته است.
نظر شما