به گزارش ایرنا، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در این مراسم با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر توسعه بخش تعاون تأکید ویژه دارند؛ اتاق تعاون را بخش اقتصادی توصیف کرد که با نقش آفرینی فعال می تواند پرچمدار توسعه تعاونیها شود.
برهان صلواتی با اشاره به اینکه بر اساس برنامههای توسعه کشور، بخش تعاون باید ۲۵ درصد در اقتصاد سهم آفرینی داشته باشد، اظهار داشت: آمارها بیانگر این است که این سهم تحقق نیافته و باید برنامه ریزی و همت جدی از سوی فعالان بخش تعاون بخصوص اتاق تعاون اعمال شود.
وی خواستار شناسایی نخبگان دانشگاهی در حوزه تعاونیها از سوی اتاق تعاون شد و افزود: رویکرد اتاق تعاون باید تشکیل تعاونیهای فراگیر، توسعه و عمران شهرستانی و تعاونی های عام باشد.
مدیرکل کار کردستان اضافه کرد: اتاق تعاون باید با برگزاری همایشهای منطقهای، ارتباط گسترده با مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ارتباط با مراکز تصمیم گیر از جمله وزارتخانههای تعاون و دادگستری زمینه رونق و شکوفایی تعاونی کارآمد را مهیا کند.
حداقل و حداکثر تعداد عضو در تعاونیها به نسبت سرمایه، نوع فعالیت، فرصت شغلی و رعایت اصل عدم تمرکز و سهم متغیر است اما تعداد اعضا به موجب ماده ۶ قانون بخش تعاون، نباید کمتر از هفت نفر باشد و این تعداد باید در زمان فعالیت شرکت تعاونی نیز حفظ شود.
آمار تعاونیهای فعال و در دست اجرای استان یک هزار و ۸۹۶ مورد است که این میزان تعاونی برای ۱۶ هزار نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است. هم اکنون ۱۸۳ هزار نفر در تعاونیهای استان عضویت دارند که از این تعداد ۱۴۰ هزار نفر (۷۶ درصد) مرد و ۴۳ هزار نفر (۲۴ درصد) زن هستند.
استان کردستان طبق سرشماری سال ۹۵ یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت دارد که در ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ روستا زندگی میکنند.
نظر شما