به گزارش ایرنا، مرتضی اسدی مرام عصر پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: هنرمندان تئاتر برای حضور در جشنواره مریوان اقدام به تولید اثر می کنند و این جشنواره بخش زیادی از آثار تولیدی را به خود اختصاص داده که اتفاق مهمی است و جریان تولید نمایش را در کشور هدایت می کند.
وی با بیان اینکه آثاری که تولید میشود، در جشنواره های مختلف اجرا و دیده میشوند، اضافه کرد: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، دلیلی برای تولید اثر نمایشی است و سبب میشود، تئاتر خیابانی در کشور جریان داشته باشد و سبد فرهنگی خانوادههای ایرانی با تئاتر خیابانی تامین شود.
نویسنده تئاتر "برای یک لایک"، اسم کارگردان این نمایش را بهاره سعیدی پناه اعلام کرد و گفت: این نمایش راجع به گروهی در فضای مجازی است که تصمیم به خودکشی دستهجمعی میگیرند اما غیر از ۲ نفر کسی اقدام به این کار نمیکند و قصدشان سواستفاده از افراد ناآگاه و جذب دنبالکننده است.
اسدی با بیان اینکه هفتمین دوره است در جشنواره تئاتر خیابانی مریوان شرکت میکنم، ادامه داد: با توجه به شرایط کرونا، جشنواره امسال متفاوت و محلها و تعداد اجراهای آن کمتر است، با این حال برگزاری این جشنواره در شرایط کنونی قابل تقدیر است.
کارگردان نمایش "خرس بازی به روایت کمین و جرین" هم اظهار داشت: در این دوره از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، گروه های بسیار قوی حضور دارند که نشان می دهد گروه های نمایشی، اهمیت جشنواره را به خوبی شناخته اند.
محمدرضا صف آرا یادآور شد: در این اوضاع کرونایی برگزاری چنین جشنواره ای بسیار سخت است چرا که سلامت شهروندان مریوان و اعضای گروه های نمایشی بیش از هر چیزی مهمتر است.
وی اضافه کرد: آنچه که در روز اول دیدیم استقبال خوب شهروندان از نمایش های خیابانی، به ویژه نمایشهای آیینی سنتی بود، چرا که مردم به تاریخ و فرهنگ گذشته خود علاقمند هستند.
کارگردان نمایش "خرس بازی به روایت کمین و جرین" یادآور شد: نمایش می تواند راه حلی برای بیان مشکلات، معضلات و گرفتاریهای جامعه باشد و بر روی زندگی شخصی بینندگان تاثیر بگذارد.
"خرس بازی به روایت کمین و جرین" بر اساس یک داستان که بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال پیش در منطقه خوزستان در مراسم شادی به نمایش گذاشته میشد، نوشته و احیا شده است.
پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان از پنجم تا ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۰ به دبیری عبید رستمی در شهرستان مریوان برگزار میشود.
نمایشهای راهیافته به این جشنواره ۴۱ اثر بوده که ۱۶ اثر در بخش آزاد، ۶ اثر در بخش آیینی و سنتی، پنج اثر در بخش کودک و نوجوان، سه اثر در بخش دگرگونیهای اجرایی و پنج اثر هم در بخش ویژه(ایثار و شهادت) به مرحله نهایی راه یافت. ضمن اینکه بخش برگزیده جشنواره(جشنواره جشنوارهها) هم برگزار خواهد شد. ۲۷ اثر خارجی هم متقاضی نمایش است که تعدادی از آنها در فضای مجازی و به صورت آنلاین پخش خواهد شد.
شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
نظر شما