ابوالفتح شادمهری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد:در صدد هستیم با انجام مطالعات جامع محدوده حصار ناصری تا پایان امسال طرح مصوب و قانونی را برای حفاظت بیشتر از آثار در معرض خطر و حفظ هویت شهری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه پس از انجام مراحل کارشناسی و مطالعاتی، این طرح، توسط کمیسیون ماده پنج شهرداری، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و اداره کل میراث فرهنگی به تصویب خواهد رسید، خاطر نشان کرد: پس از نهایی شدن روند اجرای طرح، می توان کاربری های فرهنگی و خاصی را برای احیاء منطقه حصار ناصری به مالکان بناها پیشنهاد داد تا این بناها همچنان زنده و پویا باشند.
شادمهری افزود: برخی از بناهای حصار ناصری هم اینک به دلایل مختلف خالی از سکنه هستند که می توان در این طرح این ابنیه را احیا و زمینه سکونت را در آن فراهم کرد.
وی در پاسخ به این سوال آیا حریم خاص و مصوب شده ای برای حفاظت از آثار تاریخی وجود دارد، افزود: هم اینک افزون بر ۳۰۰ بنای ثبت ملی در شهر تهران وجود دارد که فاقد حریم قانونی هستند.
مدیر بافت تاریخی شهرداری تهران ادامه داد: طبق مصوبه شورای اسلامی شهر تهران برای ساخت و ساز در اطراف بناهای تاریخی می بایست یک پلاک از هر طرف(در مجموع ۵تا ۶ بنای مجاور) استعلام نهایی را از میراث فرهنگی اخذ کنند.
حصار ناصری در زمان حکومت ناصرالدین شاه برای پذیرش جمعیت بیشتر ایجاد شد که دروازه های شهر تهران از ۸ به ۱۲ دروازه شامل دروازه شمیران (در انتهای پل چوبی)، دروازه دوشان تپه (در میدان شهدا)، دروازه دولاب (سه راه شکوفه)،دروازه خراسان (میدان خراسان)، دروازه شاه عبدالعظیم (میدان شوش)، دروازه غار (تقاطع خیابانهای شوش و هرندی)، دروازه خانی آباد (محل تلاقی خیابانهای شوش و شهید رجایی)، دروازه گمرک (انتهای خیابان مولوی)، دروازه قزوین(نزدیکی میدان قزوین)، دروازه باغشاه (انتهای خیابان امام خمینی)، دروازه یوسف آباد(محل تقاطع خیابان های جمهوری و حافظ)، دروازه بهجت آباد و دروازه چراغ برق گسترش یافت.
نظر شما