به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، کشورهای عضو گروه ۲۰ تقریبا ۸۰ درصد از انتشارات کربن را تولید می کنند و وعده آنها برای کاهش دادن میزان آلاینده ها ، بیست و ششمین مذاکرات آب و هوایی سازمان ملل را که از روز یکشنبه در گلاسکو اسکاتلند کلید می خورد، تقویت خواهد کرد.
اما پیش نویس بیانیه های موجود نشان می دهد که سران گروه ۲۰ سطح انتظارات در زمینه عمل به وعده ای قاطعانه برای حفظ گرمایش جهانی تا ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن یا تعیین یک جدول زمانی مشخص در مورد نحوه رسیدن به انتشار صفر خالص را برآورده نمی کنند.
کارشناسان می گویند برآوردن هدف گرمایش ۱.۵ درجه سانتیگراد که بلندپروازانه ترین هدف توافق آب و هوایی پاریس است، به منزله به نصف رساندن انتشار گازهای گلخانه ای جهانی تا سال ۲۰۳۰ و صفر خالص تا سال ۲۰۵۰ است.
اما برخی کارشناسان ابراز امیدواری کردند که در ساعات پایانی بحث و گفت و گو، پیشرفت هایی حاصل شود قبل از آنکه تقریبا ۲۰۰ رهبر جهانی از جمله بسیاری از سرانی که در رم هستند، به اسکاتلند پرواز کنند.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا یکی از کسانی است که در رم به سر می برد، اگرچه سیاست بلندپروازانه اقلیمی وی به دلیل بحث و مشاجره در میان هم حزبی هایش مخدوش شده است.
به گفته یک مقام ارشد آمریکایی، هنوز باید در مورد بیانیه نهایی گروه ۲۰ مذاکره کرد، ضمن اینکه قرار است اجلاس رم نیروی محرکه ای برای نشست گلاسکو باشد.
مقام مزبور یادآور شد که در این اجلاس، در زمینه پایان دادن به تامین مالی فرامرزی زغال سنگ تعهد داده می شود و زبان مثبتی در زمینه کربن زدایی به کار گرفته می شود، ضمن اینکه کشورهای بیشتری اهداف کاهش متان را امضا می کنند.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه گفت که اجلاس رم باید بیشترین ظرفیت خود را برای تضمین موفقیت نشست گلاسکو به کار گیرد.
وی افزود: فراموش نکنیم که در سال ۲۰۱۵ در پاریس، در مورد هیچ چیزی از قبل تصمیم گرفته نشده بود.
شی جین پینگ رئیس جمهوری چین که کشورش بزرگترین آلاینده کربن جهان است، غایب اجلاس رم بود، همین طور ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، اگرچه این دو نمایندگانی به این گردهمایی اعزام کردند و خود نیز از طریق لینک ویدئویی تماس برقرار کردند.
روز شنبه، اجلاس رم میزبان ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا بود. وی از سران گروه ۲۰ خواست در زمینه آب و هوایی با هم اقدام کنند، ضمن اینکه در جهت بهبود عرضه واکسن کرونا و کمک به بهبودی جهان از وضعیت مخرب کووید – ۱۹ گام بردارند.
وی در جمع رهبران حاضر گفت: از همه گیری گرفته تا تغییرات اقلیمی و مالیات های عادلانه و برابر، اقدام به تنهایی، گزینه نیست.
گروه ۲۰ روز شنبه نشان داد می تواند در مورد برخی موضوعات همکاری کند و در زمینه حداقل مالیات ۱۵ درصدی برای شرکت های جهانی به عنوان بخشی از طرح اصلاحی مورد تائید ۱۴۰ کشور، چراغ سبز نشان دهند.
جنت یلن وزیر خزانه داری آمریکا این تصمیم را تاریخی نامید و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز برای آخرین بار در اجلاس گروه ۲۰ شرکت کرد و اولاف شولز جانشین احتمالی وی نیز این مساله را موفقیتی بزرگ برشمرد.
رم از زمان شیوع همه گیری کرونا، میزبان اولین نشست حضوری گروه ۲۰ بود. این اجلاس به رهبران این گروه فرصتی برای دیدارهای حاشیه ای داد.
از جمله این دیدارها، مذاکرات دو جانبه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در مورد موضوعات سوریه، لیبی و توافق های دفاعی است.
سران ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان روز شنبه اجلاس دو روزه ای را در ایتالیا آغاز کردند تا در مورد تهدید تغییرات اقلیمی بحث و تبادل نظر کنند.
تغییرات آب و هوایی و همه گیری کرونا، دو موضوع مهم در دستور جلسه رهبران ۲۰ قدرت اقتصادی برتر جهان است که در کنار سایر تحولات بینالمللی درموردشان چارهاندیشی می شود.
کارشناسان معتقدند که ماحصل نشست گروه ۲۰ و اجلاس بینالمللی آب و هوایی که قرار است از روز دوشنبه در گلاسکو (انگلستان) پیگیری شود میتواند نقش تعیین کنندهای در کاهش بحرانهای جهان ایفا کند.
گروه ۲۰ یک مجمع بینالمللی است که اعضای آن ۸۰ درصد اقتصاد جهان را در دست دارند. این گروه از سال ۱۹۹۹ به این سو هر ساله تشکیل جلسه داده و از ۱۳ سال پیش هم سران کشورها سالانه ملاقات میکنند.
نظر شما