گددام دارمندرا (Gaddam Dharmendra) روز یکشنبه در پایان نشست با فعالان اقتصادی هرمزگان در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: یکی از راهکارهای عملی، دیدار مستقیم با بازرگانان ایرانی است که نشست با فعالان اقتصادی هرمزگان نیز در همین راستا انجام می شود.
وی اظهار امیدواری کرد: باید با بهره گیری از تجارب گذشته و تاریخی در مبادلات دو کشور ، روند ارتباط اقتصادی و تجاری متحول گردد و ایران و هند شرایط جدیدی را تجربه کنند.
سفیر هند اظهار داشت: شناخت مستقیم توانمندی های بازرگانان و فعالان اقتصادی ایران و همچنین آشنا شدن با مشکلات احتمالی و راهکارهای پیشنهادی بسترساز تحول ارتباطات آینده خواهد بود.
دارمندرا همچنین در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا تصریح کرد: ارتباط فرهنگی دو جانبه نیز با توجه به بسیاری زمینه های مشترک قدیمی و تاریخی در مردم ایران و هند، یکی از سرفصل های همیشگی ارتباط ۲کشور است.
به گفته سفیر هند در ۲سال اخیر به دلیل پاندومی کرونا اجرای برنامه های فرهنگی مشترک کمتر شد که انتظار می رود با مهار این بیماری و بهبود وضعیت ، این برنامه ها دوباره آغاز شود.
دارمندرا همچنین در جریان بازدید از بخشهای مختلف بزرگترین بندر تجاری ایران،نقش بندر شهید رجایی را در تجارت دریایی منطقه دارای نقشی بیبدیل و تاثیرگذار دانست و افزود: اطمینان داریم که بندر شهید رجایی با برخورداری از موقعیتی استراتژیک می تواند ترانزیت بینالمللی بین کریدور شمال-جنوب را قوت بخشد.
وی تصریح کرد: ایران و هند به عنوان ۲ تمدن بزرگ در آسیا از روابط دیرینه تاریخی و اقتصادی برخوردارند و مناسبات تجاری و بازرگانی این دو کشور به خصوص از طریق دریا از گذشته های دور تا امروز استمرار دارد.
وی با اشاره به توسعه تجارت دریابرد بین دو کشور ایران و هندوستان اظهارداشت: در راستای توسعه همکاری های دریایی، هندوستان فعالیت خود را به ویژه در حوزه کالای عمومی و جنرال کارگو از مدتها پیش در بندر چابهار آغاز کرده و کشتی های فله بر حامل گندم و شکر بیشتر در این بندر پهلودهی می شوند.
نظر شما