سفر رییس‌جمهوری فرصتی برای طرح خواسته‌های جوانان تحصیل‌کرده سلسله

خرم‌آباد - ایرنا - نبود واحد صنعتی بزرگ و شغل پایدار در شهرستان سلسله، پای جوانان تحصیل‌کرده و جویای کار این شهرستان را به استان‌های بزرگ و دارای صنعت و کارخانه جهت یافتن شغلی پایدار باز کرده است.

به گزارش ایرنا، شهرستان سلسله یکی از شهرهای کوچک اما سرشار از ظرفیت لرستان است که در حوزه های کشاورزی و گردشگری دارای قابلیت های بالفعل بسیاری است که هنوز به شکوفایی نرسیده و توجه به ظرفیت های این حوزه ها و سرمایه گذاری در آنها می تواند منجر به توسعه پایدار و رونق تولید در بخش های مختلف شود و چرخ اقتصاد این شهرستان را از رکود چندین ساله خارج سازد.

نبود صنعتی پایدار و مناسب با توانمندی های شهرستان باعث شده جوانان تحصیل کرده و جویای کار این شهرستان پس از فراغت از تحصیلات دانشگاهی به دلیل نبود کار به مهاجرت های ناخواسته به شهرهای بزرگ و دارای صنعت تن دهند.

می توان گفت که سلسله یکی از زیباترین منطقه‌های گردشگری لرستان است که همواره مورد توجه گردشگران کشور قرار دارد و به دلیل شرایط ویژه جغرافیایی منطقه، دارای آب و هوایی معتدل، با منابع آبی و خاکی بی نظیر است.
اقتصاد بیشتر مردم سلسله مبتنی بر کشاورزی بوده اما این شهرستان کوچک فاقد صنعتی برای جذب جوانان تحصیل کرده است به گونه ای که بنا بر آمار موجود و به گفته کارشناسان، اغلب جوانان این شهرستان با جمعیت بیش از ۷۵ هزار نفر دارای تحصیلات عالی اما فاقد شغلی برای تامین معیشت خود و خانواده هستند.

هرچند شهرستان سلسله  قابلیت های بالایی در بخش های کشاورزی، منابع آبی و گردشگری دارد اما این ظرفیت ها به منصه ظهور نرسیده و تنها حداقل هایی از آن ها شکوفا شده است.
کارشناسان معتقدند بخش های صنعت و معدن در این شهرستان رشدی نداشته اند،  به گونه ای که تعداد واحدهای صنعتی موجود در این شهرستان تنها یک درصد بخش صنعت استان را شامل می شود که این امر در کنار عدم وجود صنایع تبدیلی، تکمیلی و اشباع بخش کشاورزی، به مهاجرت گسترده مردم به خارج از شهرستان منجر شده است.
در حالی که شهرستان سلسله دارای یک شهرک صنعتی بزرگ با زیرساخت های لازم است اما عدم جذب سرمایه گذاری که میل به فعالیت در این شهر کوچک اما خوش آب و هوا و پرظرفیت را داشته باشد، باعث شده که دست مردم خالی بماند و صنعت در سلسله همچنان لنگ لنگان راه خود را در پیش بگیرد.

یکی از جوانان سلسله که دارای تحصیلات کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مواد می باشد و در یکی از کارخانجات تولید مواد آرایشی در شهرک صنعتی اشتهارد به فعالیت مشغول است در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: سال ۹۵ با معدل ۱۶ از دانشگاه ملی ملایر فارغ التحصیل شدم اما برای یافتن شغل مناسب در استان لرستان موفق نشدم و به ناچار جهت اشتغال به تهران مهاجرت کردم.

"سهیل حسنوند" با گلایه از روند اشتغال در برخی ادارات و شرکت های لرستان، اظهار داشت: متاسفانه در بیشتر ادارات و شرکت های شهرستان سلسله استخدام براساس لیاقت و شایستگی صورت نمی گیرد و بیشتر بر اساس رابطه است و به ناچار مجبور به مهاجرت و اشتغال در کارهایی هستیم که هیچ ارتباطی با رشته تحصیلی مان ندارد.

وی افزود:جوانان یکی از سرمایه های اساسی و انسانی هر کشوری به حساب می آیند که در رده نیروهای تازه نفس برای انجام وظایف و تحولات، آموزش هایی را در دانشگاهها فرا می گیرند که باید در جایگاه های مناسب و مطابق تخصص شان به آنها مسوولیت داده شود.
یک دانشجوی الشتری مقطع دکترا نیز گفت: مشاغل باید بر اساس ظرفیت های هر شهر بومی سازی شوند تا فرصت اشتغال برای جوانان به صورت برابر ایجاد شود.

"مهناز امیری" با اشاره به ظرفیت گردشگری شهرستان سلسله، گفت: متاسفانه با اینکه سلسله دارای گردشگران غیربومی بسیاری است اما هنوز در این شهرستان هتل یا رستوران مناسبی برای پذیرایی از گردشگران وجود ندارد، اگر در این بخش ها سرمایه گذاری صورت گیرد طبیعتا بسیاری از جوانان منطقه می توانند در این مراکز شاغل شوند و بخشی از مهاجرت های کاری نیز با اشتغال جوانان در این بخش ها حذف شود.

وی افزود: متاسفانه سالهاست که سلسله از سرمایه گذاری در این بخش ها محروم بوده و مهاجرت هایی ناخواسته صورت گرفته است.

این دانشجوی دکترا با اشاره به بخش کشاورزی شهرستان، افزود: معیشت اکثر مردم شهرستان سلسله بر پایه کشاورزی است، این شهرستان تولیدات و توانمندی های بسیاری در این بخش داری اما هنوز فاقد صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با این ظرفیت ها در شهرستان وجود ندارد در حالی که اگر این صنایع در شهرستان ایجاد شوند می توان به اشتغال جوانان بسیاری در این بخش ها امیدوار بود. 

صنایع تبدیلی کشاورزی نیاز ضروری شهرستان سلسله

فرماندار سلسله نیز با بیان اینکه کشاورزی و گردشگری از مهمترین قابلیت های این شهرستان هستند، گفت:‌ در بخش کشاورزی شهرستان همچنان از روش های سنتی استفاده می شود و تغییر دیدگاه از کشاورزی سنتی و معیشتی به  مدرن و پیشرفته ضروری است.

"مرتضی مهدوی کیا" با تاکید برحرکت به سمت ایجاد صنایع جانبی مرتبط با بخش کشاورزی در این شهرستان اظهار داشت: یکی از ضعف های عمده شهرستان این است که اکثر محصولات کشاورزی به صورت گسترده در تمامی زیربخش ها خام فروشی می شود و صنعتی برای تبدیل آن به فرآورده های قابل عرضه در بازار وجود ندارد.

وی تاکید کرد:‌ زنجیره ارزش و ارزش افزوده در بخش کشاورزی شهرستان باید ایجاد شود و با توجه به اینکه نگاه دولتی به موضوعات نمی تواند برطرف کننده همه مشکلات باشد، باید با نوآوری  و افزایش درآمد در این حوزه با احداث صنایع تکمیلی مرتبط، حاصل شود.

وی ادامه داد: چند سردخانه و صنایع تبدیلی کوچک در سلسله ایجاد شده و حرکت به سمت برندسازی برای محصولات شاخص شهرستان همچون گردو، عسل و زعفران، آغاز شده اما در مجموع ظرفیت های صنعتی در این شهرستان راکد مانده و استفاده درستی از آن نمی شود.

فرماندار سلسله با اشاره به بخش گردشگری شهرستان، گفت: در فصول مختلف سال گردشگران بسیاری به شهرستان سلسله سفر و از مناطق مختلف آن بازدید می کنند اما هنوز زیرساخت های گردشگری مناسبی در این شهرستان وجود ندارد و سرمایه گذاری در این بخش می تواند منجر به رونق صنعت توریسم و اشتغال جوانان بسیاری در این بخش و ارز آوری برای شهرستان شود.

وی با اشاره به شرایط مناسب شهرک صنعتی الشتر برای ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی، عنوان کرد: طرح گازرسانی به شهرک صنعتی الشتر با هدف جذب سرمایه گذاران و فراهم بودن تمامی زیرساخت های لازم برای شهرک به طول بیش از ۶ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۶ میلیارد تومان در مدت زمان کمتر از یکسال افتتاح و به بهره برداری رسید.

مهدوی کیا تصریح کرد: دارا بودن امکانات زیر بنایی از قبیل آب، برق و تلفن و معافیت از قانون شهرداری ها، عدم پرداخت هزینه پروانه ساخت و پایان کار و لازم نبودن استعلامات اداری در شهرک صنعتی این شهرستان هنوز نتوانسته منجر به جذب سرمایه گذاران و رونق این شهرک برای احداث واحدهای صنعتی و اشتغال جوانان تحصیلکرده این دیار شود.

وی  مهاجرت بسیاری از جوانان تحصیل کرده شهرستان را در اثر نبود صنایع موفق و بزرگ تایید کرد و  افزود: تعداد واحدهای صنعتی موجود در شهرستان تنها یک درصد بخش صنعت استان لرستان را شامل می شود که این وضعیت، مناسب نیست.
فرماندار سلسله خاطرنشان کرد: ایجاد صنایع جدید به ویژه صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی، موجب پیوند مناسب میان صنعت و کشاورزی و منجر به کاهش بیکاری و مهاجرفرستی خواهد شد.

قرار است آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور و اعضای هیات دولت، روز جمعه ۱۹ آذرماه به لرستان سفر کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha