به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، یکی از دغدغه های اصلی خانواده های دارای فرزند دانشجوی دانشگاه آزاد در نقاط مختلف کشور در حال حاضر پرداخت شهریه دانشجویی به صورت یکجا است.
سنگینی بار هزینه های اقتصادی در سال های اخیر و ناتوانی در پرداخت شهریه دانشگاه آزاد اسلامی، بسیاری از فرزندان خانواده های کم درآمد جامعه را با وجود برخورداری از استعداد لازم، از ادامه تحصیل در این دانشگاه بازداشته است.
برخی خانواده هایی که فرزندان آنها در عین دارا بودن استعداد به دلیل کمبود ظرفیت دانشگاه های دولتی از راهیابی به دانشگاه های دولتی باز مانده و از سوی دیگر از توان اقتصادی لازم برای پرداخت هزینه تحصیل در دانشگاه های غیردولتی از جمله دانشگاه آزاد برخوردار نیستند.
به هر حال در طول سال های گذشته همواره پرداخت افزایش شهریههای دانشگاه آزاد اعم از ثابت و متغیر برای طبقه سطح درآمدی پایین جامعه از جمله والدین دارای مشاغل آزاد، کارگری و حتی بخش عمده ای از کارمندان مشکل ساز بوده و این مساله از جمله دغدغههای اساسی دانشجویان جوان و والدین آنها است.
۱۷ مردادماه امسال بود که محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد در نشست خبری با اهالی رسانه اعلام کرد که شهریه ثابت دانشجویانی که اکنون مشغول تحصیل هستند و حدود ۴۰ درصد کل شهریه را تشکیل میدهد، افزایش نمییابد اما شهریه متغیر آنها افزایش پیدا خواهد کرد و در مجموع کمتر از ۲۰ درصد به شهریه این دانشجویان اضافه میشود.
هرچند دانشگاه آزاد برخی گام های مثبت از جمله کاهش چند درصدی شهریه ثابت و متغییر رشته محل های گروه غیرپزشکی بدون آزمون مقاطع کاردانی و کارشناسی را که طبق نقشه جامع علمی کشور دارای اولویت و کمبود دانشجو هستند، برای کاهش فشار به خانواده های دارای دانشجو در مناطق محروم اعمال کرده است، اما مشکل ناتوانی در پرداخت شهریه این دانشگاه به خصوص برای خانواده های دارای دانشجو در رشته های گروه علوم پزشکی یا خانواده های دارای دو یا سه دانشجوی آزاد همچنان پابرجا است.
مساله ای که به طور حتم از دغدغه های دانشگاه آزاد نیز به شمار می رود و این دانشگاه را بر آن داشته است که درصدد برنامه ریزی به منظور تسهیل هرچه بیشتر پرداخت شهریه دانشجویان برآید.
«محمد مهدی طهرانچی» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه آموزش ایرنا، از تهیه و ابلاغ شیوه نامه ای از سوی این دانشگاه طی هفته آینده به دانشگاه های تحت پوشش به منظور تقسیط کل شهریه دانشجویانی که از توانایی لازم برای پرداخت یکجا شهریه برخوردار نیستند، خبر داد.
وی تصریح کرد: بر اساس این شیوه نامه، وزارتخانه و سازمان های دولتی که والدین دانشجویان دانشگاه آزاد در آنجا مشغول به کار هستند، در صورتی که شهریه دانشجو را تعهد کنند می توانند در ادامه به صورت ماهانه به صورت اقساطی از حقوق والدین دانشجو کسر و به حساب دانشگاه آزاد واریز کنند.
طهرانچی با اشاره به اینکه، دانشگاه آزاد در این زمینه تاکنون چندین مجموعه بزرگ دولتی تفاهم نامه همکاری منعقد کرده است، گفت: بخشی از این تفاهم نامه ها مربوط به شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد است.
وی اظهار داشت: ما درصدد امضای تفاهم نامه با همه دستگاه ها و مجموعه های دولتی از جمله وزارت آموزش و پرورش در زمینه های مختلف هستیم.
دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر پرجمعیت ترین دانشگاه ایران است به گونه ای که طبق آمار رسمی سال ۱۳۹۷، این دانشگاه تعداد ۲۸۰ هزار و ۱۷۱ نفر دانشجو داشته است و این رقم در طول سه سال گذشته همچنان روند صعودی داشته است.
نظر شما