سید جلال سید محمدی روز سه شنبه در حاشیه پویش مردمی برای جمع آوری سنبل آبی به خبرنگار ایرنا گفت: این گیاه با جذب زیاد عناصر غذایی و نور در رودخانه ها به توده حجیم و متراکم تبدیل و با کاهش اکسیژن و نور و ترشح ترکیبات سمی باعث نابودی تالاب، آسیب به موجودات موجودات زنده و همچنین ساکنان اطراف آن میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه وسعت گیاه مهاجم سنبل آبی در رودخانه های شهرستان صمعه سرا روز به روز بیشتر می شود خطاب به سازمان محبط زیست تاکید کرد: اگر اقدام عاجل و سریع برای جمع آوری و برداشت این گیاه مهاجم نشود شاهرگ های حیاتی تالاب خشک شده و محیط زیست و زندگی ساکنان بیش از پنج هزار خانوار صومعه سرایی تهدید خواهد شد.
فرماندار صومعهسرا افزود: تاکنون مردم و مسئولان شهرستان با دستان خالی به جمع آوری این گیاه پرداختهاند، ولی باید سازمان محیطزیست برنامه و اقدام عاجل و سازماندهی شده برای نجات رودخانه های حاشیه تالاب و آبراهای داخل آن داشته باشد.
محمدی اظهار داشت: از هرگونه حمایت و حضور مردم در جهت جمعآوری و مقابله با گیاه مهاجم سنبل آبی استقبال خواهیم کرد زیرا این مسئله از توان نهادی و دستگاهی خارج است.
وی اظهار داشت: مشارکت و نگاه مسولانه مردم به مسائل و مشکلات و تلاش در رفع آن یک سرمایه ملی خواهد بود و سختترین بحران ها با حضور و مشارکت مردم پشتسر گذاشته شده است.
هم زمان با هفته پدافند غیرعامل بیش از ۵۰ نفر از اهالی روستاهای صوفیانده ،سیاه درویشان، نوخاله، هندخاله ، سلکه و جمعی از اهالی روستاهای حاشیه تالاب بندرانزلی در اقدامی خودجوش با ۲۲ فروند قایق به جمعآوری گیاه مهاجم سنبل آبی پرداختند.
در این اقدام که مسئولان فرمانداری صومعهسرا، بخشداری تولمات ،اداره محیط زیست و محیط بانان ۲ شهرستان صومعه سرا و بندر انزلی و جمعی از دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاهای حاشیه تالاب نیز حضور داشتند ۲ هزار متر مربع در محدوده رودخانه صوفیانده بخش تولمات از وجود سنبل آبی پاکسازی شد.
شهرستان صومعه سرا با حدود ۱۳۰هزار نفر جمعیت با وسعتی حدود ۵۶۴کیلومتر مربع دارد و بخش وسیعی ازمناطق چهارگانه سازمان محیط زیست ،در تالاب انزلی در حوزه شهرستان صومعه سراقرار دارد.
نظر شما