به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، امیر حسین بانکیپور رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در نشست خبری اظهار کرد: طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با انجام اصلاحاتی در شورای نگهبان تایید و گزارش آن امروز در مجلس ارائه شد و فردا از سوی رییس مجلس به دولت جهت اجرا ابلاغ میشود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مردم ما در سه دهه گذشته نتیجه سیاست تک فرزندی، تفکرهای فردگرایانه نئولیبرالیسم و تکنوکراتها که در مدیریت رخنه کرده بود را دیدند. سن ازدواج در کشور بالا رفته و شرایط ازدواج سخت و مشکلات خانواده ها زیاد شد و نگاه خانواده محور در کشور مورد غفلت قرار گرفته است.
بانکی پور افزود: مجلس با هدف حمایت از نهاد خانواده جلسات متعددی را در قالب کمیسیون مشترک اصل ۸۵ با حضور متخصصان برگزار کرد و نتیجه این جلسات تدوین قانونی با ۷۴ ماده و ۲۴۰ حکم در رابطه با حمایت از خانوادهها در رابطه با موضوعات ازدواج، زوج های ناباور، فرزندآوری، تسهیلات اقتصادی، معافیت های مالیاتی بیمه، مسکن، در ابعاد مختلف به حمایت از خانواده پرداخت و ماحصل آن قانون حمایت از خانواده شد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: ما نمیتوانستیم نسبت به شرایط سخت ازدواج و فرزندآوری جامعه سکوت کنیم. در چند سال گذشته حدود ۴۰درصد از ازدواجهای کشور کم شده و ۳۰ درصد فرزندآوری در کشور کاهش یافته است و نرخ باروری به کمترین میزان خود در سالهای اخیر به ۱/۶ رسیده است.
رییس کمیسیون مشترک طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وضعیت خطرناکی برای آینده کشور ایجاد شده، غفلت از خانواده نه تنها خانوادهها را دچار مشکل میکند بلکه ادامه حیات جامعه را دچار مشکل میکند.
نماینده مردم اصفهان گفت: با توجه به این مساله مجلس این قانون را بر اساس مساله محوری و برای حل مسائل خانواده دنبال کرد. ما در این زمینه ۲۱ مانع را شناسایی کردیم و براساس هر کدام از این موانع موادی را پیش بینی کردیم.
بانکی پور اضافه کرد: در طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت موانع ازدواج و فرزندآوری را احصا کردیم و موادی را در جهت رفع این موانع به تصویب رساندیم. علاوه براین سعی کردیم مشوقهای در نظر گرفته شده برای خانوارها به گونهای باشد که برای دولت بار مالی نداشته باشد.
بانکیپور در پاسخ به این سوال که آیا تسهیلات زمین برای خانوادهها موجب نمیشود که نگاه سرمایهای به آن شکل بگیرد، افزود: قرار است زمین در قالب فروش اقساطی باشد نه هدیه. ضمن اینکه در الگوی فعلی مسکن شرایط فرزند کمتر برای امتیاز این بخش لحاظ شده کما اینکه اگر فرد اجارهنشین باشد از تعداد فرزندانش میپرسند. از سوی دیگر مسکن ۹۰ متری برای خانوادههای دارای دو فرزند مناسب است و مناسب خانوادههای دارای ۳ فرزند نیست.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از پیر شدن جمعیت باید وارد الگوی ۳ فرزندی شویم بنابراین برای رفع مشکل مسکن، دولت در طرح جهش مسکن اولویت ویژهای برای خانوادههای دارای ۳ فرزند در نظر گرفته به این صورت که با فروش اقساطی و قیمت تمام شده به آنها واگذار شود، همچنین تسهیلات وام ۱۵۰ میلیون تومانی برای ساخت این زمینها به خانوادههای دارای ۳ فرزند تعلق خواهد گرفت.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دپوی چند هزار تن شیرخشک یا افزایش هزینه تربیت و تحصیل فرزندان از جمله موانع فرزندآوری خانوادههاست و در این بخش چه تدابیری اندیشیده شده است، گفت: در این زمینه و برای کمک به خانوادهها مواردی را پیشبینی کردیم. حق اولاد بعد از تولد فرزند هر سال دو برابر نسبت به سال گذشته افزایش مییابد طوری که در ۵ سال آینده مبلغ قابل توجهی شده و حقوق این افراد را به طور معناداری تغییر میدهد.
وی افزود: قرار است یارانه فرزندان خانوادههای ۴ دهک اول جامعه غیرشاغل در دستگاههای دولتی که حداقل ۳ فرزند دارند، سه برابر افزایش یابد، همچنین تسهیلات قرضالحسنه برای فرزند اول ۱۰ میلیون و تا فرزند پنجم ۵۰ میلیون در نظر گرفته شده است.
رییس کمیسیون مشترک حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: علاوه بر این زایمان طبیعی رایگان شده و بر اساس برگزاری آزمون وسع این خانوادهها از ابتدای تولد فرزند تا ۵ سالگی آن از پوشش بیمه بهرهمند میشوند ضمن اینکه هر ماه بستههای مناسب تغذیه و بهداشت در اختیار مادر و کودک قرار میگیرد.
بانکی پور تصریح کرد: از سوی دیگر کارت مادرانه برای خانوادههای دارای ۳ فرزند طراحی کردیم که بر اساس آن مادران و کودکانشان میتوانند از مزایای اماکن عمومی همچون سینما از تخفیف ۵۰ درصدی بهرهمند شده و برای استفاده فرزندان از آموزشهای کانون فکری کودکان و نوجوانان تخفیف ۲۰ درصدی در نظر گرفته شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه چه ساز و کاری برای اعطای تسهیلات به خانوادهها پیش بینی شده است، اظهار داشت: در طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بانک مرکزی مورد خطاب است و این مساله در بودجههای سنواتی هم لحاظ میشود و از آنجا که بودجه لازم برای اجرای این طرح تخصیص داده میشود بانکها نباید بهانهای برای عدم پرداخت تسهیلات به خانوادهها داشته باشند.
نظر شما