به گزارش ایرنا، روابط عمومی دفتر امام جمعه اصفهان روز سهشنبه به نقل از آیتالله سیدیوسف طباطبایی نژاد در دیدار با استاندار اصفهان افزود: بحران آب، مهمترین مشکل و دغدغه اصلی مردم و مسوولان اصفهانی است و باید هر چه زودتر اقداماتی برای برطرف شدن آن انجام شود.
امام جمعه اصفهان اظهار داشت: دولتهای مختلف برای حل مشکل آب در این استان قولها و وعدههایی دادهاند و تا حد توان خود، کارکردهاند اما هنوز بحران آب در اصفهان وجود دارد.
وی ادامه داد: این مشکل، مهمترین مشکل و دغدغه اصلی مردم و مسوولان اصفهانی است و باید هر چه زودتر اقداماتی برای برطرف شدن آن انجام شود.
آیت الله طباطبایینژاد تصریح کرد: بدون شک بحران آب، از مسائل ملی کشور است و دولت میتواند درباره آن تصمیمگیری کند و اگر دیدگاه صحیح و شفافی در میان مسوولان کشوری نسبت به این مساله وجود نداشته باشد، تصمیمات نادرستی گرفته میشود که میتواند در آینده اهالی چند استان را دچار تنش کند.
استاندار اصفهان نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از اقدامات خود اظهار داشت: در این مدت تلاش شده تا با هماهنگی مناسب میان مدیران، مشکلات و اولویتهای استان شناسایی و دنبال شود.
سیدرضا مرتضوی با اشاره به پیگیری موضوع آب گفت: در مساله آب باید به قانون توزیع عادلانه آب و حقوق مردم و دولت توجه شود تا حقی پایمال نشود.
به گزارش ایرنا، آب آشامیدنی اصفهان از سامانه تصفیه خانه باباشیخعلی در غرب استان و از طریق تونل ۱۸ کیلومتری تامین میشود که ظرفیت انتقال آن بالغ بر ۱۰.۵ مترمکعب آب بر ثانیه است.
مطابق گزارشهای شرکت آب و فاضلاب استان، نیاز کنونی استان ۱۵ مترمکعب بر ثانیه است، بنابراین کمبود قابل توجه آب آشامیدنی در این دیار در بسیاری از روزها وضعیت را به حالت هشدار در میآورد.
تصفیهخانه بابا شیخعلی آب آشامیدنی ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا و جمعیتی افزون بر ۴.۲ میلیون نفر را در استان اصفهان تامین میکند.
تابستان امسال به دنبال گرمای شدید هوا و افزایش مصرف آب، مشکلات زیادی برای توزیع آب آشامیدنی در کلانشهر اصفهان و سایر شهرهای بزرگ استان ایجاد شد به طوریکه برخی از مناطق با افت فشار آب مواجه شدند و آبرسانی سیار برای آنها صورت گرفت.
زایندهرود، بزرگترین و پُرآبترین رودخانه فلات مرکزی ایران و در دشت مرکزی ایران به سمت شرق پیش میرود تا در نهایت به جلگه تالاب گاوخونی میریزد.
حوزه رودخانه زایندهرود ۴۱ هزار و۵۰۰ کیلومترمربع است.
بالغ بر ۲۱ سال است که زایندهرود بدلیل برداشتهای غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، خشک شده و این مساله ضمناینکه آسیب جدی بر بدنه تاریخی شهر اصفهان وارد کرده، پدیده مُخرب فرونشست زمین را نیز در دیار نصف جهان به ارمغان آورده است.
نظر شما